ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΑΕΚ με ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι

η-αεκ-με-τσσκα-ο-ολυμπιακός-στο-βελιγρά-382902

Δύσκολες αποστολές περιμένουν σήμερα Ολυμπιακό και ΑΕΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Σαφώς το έργο της Ένωσης στις 8.30μμ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι δυσκολότερο, ωστόσο και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο εάν θέλει να ξεπεράσει κατά 99%, το εμπόδιο της Παρτιζάν με το πρώτο ματς στις 9.45μμ στο Βελιγράδι.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την ΑΕΚ, είναι ομάδα που σαφώς και ήθελε να αποφύγει,ιδιαίτερα από τη στιγμή που το πρωτάθλημά τους θα είναι σε εξέλιξη και σίγουρα βρίσκονται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι

Στα πρόσωπα της ενδεκάδας που προτίθεται να παρατάξει στον σημερινό (21.45) αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα την Παρτίζαν στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Μπέσνικ Χάσι.

Ο Μπέσνικ Χάσι έκανε αρκετές δοκιμές στις προπονήσεις, ώστε να καταλήξει στα πρόσωπα της ενδεκάδας που προτίθεται να παρατάξει στο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Σερβίας.

Το μεγαλύτερο… δίλημμα για τον Κοσοβάρο τεχνικό ήταν η θέση στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Ρέτσο, με τον Ρομαό να είναι εκείνος που δείχνει να έχει το προβάδισμα. Στα πλάγια της άμυνας θα είναι ο Κούτρης (αριστερά) και ο Φιγκέιρας αντί του τραυματία Ομάρ Ελαμπντελαουί. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος χθες δεν προπονήθηκε λόγω πυρετού.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Σιώπης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα και μάλιστα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δίπλα στον διεθνή χαφ θα είναι ο Οφόε, ενώ πιο μπροστά -σε οργανωτικό ρόλο- θα βρίσκεται ο Φορτούνης.

Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Καρσελά και ο Πάρντο. Φαβορί για τη θέση του σέντερ φορ φαίνεται πως είναι ο Μπεν, αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά μήπως προτιμηθεί ο Εμενίκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ανσαριφάρντ, Χουτεσιώτης, Σισέ, Γιαννιώτης, Μάριν, Νικολάου, Σεμπά, Βούκοβιτς και Ζντιέλαρ.

Χάσι: «Πρέπει να προσέξουμε πολύ…»

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στα πρώτα 15 λεπτά της σημερινής αναμέτρησης με την Παρτίζαν επέστησε ο Μπέσνικ Χάσι, ενώ έδειξε σε βίντεο στους ποδοσφαιριστές του τον πρώτο αγώνα της Παρτίζαν με την Μπούντουτσνοστ, στον οποίο οι Σέρβοι έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Κοσοβάρος προπονητής επέστησε την προσοχή των παικτών του στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς περιμένει η πρωταθλήτρια Σερβίας να μπει δυνατά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

«Πρέπει να προσέξουμε πολύ τα πρώτα 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα θα πάρουν δύναμη από τον κόσμο και περιμένω να μπουν δυνατά. Αν περάσει αυτό το διάστημα χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, δεν φοβάμαι τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο 45χρονος προπονητής. Ο Χάσι έκανε υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μαρκάρουν τους αντιπάλους τους και στάθηκε ιδιαίτερα στην επίθεση της Παρτίζαν, η οποία είναι αρκετά επικίνδυνη στην μεσοεπιθετική της γραμμής.

Ένα αποτέλεσμα που θα δίνει προβάδισμα για την πρόκριση είναι ο στόχος της Παρτίζαν για το πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό όπως αυτός οριοθετήθηκε από τον προπονητή της, Μίροσλαβ Τζούκιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός υποστήριξε ότι είναι ομάδα που πρέπει να σεβαστούν οι παίκτες του, αλλά επεσήμανε πως δεν πρέπει αυτό να γίνει σε μέγιστο βαθμό…

Η ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ανάμεσα σε δύο συστήματα φαίνεται να είναι ο Μανόλο Χιμένεθ για το ματς της ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που καταλήγει στις… πινελιές για να χτυπήσει τη ρωσική ομάδα.

Στις σκέψεις του Μανόλο είναι και το 3-5-2 αλλά και το 4-4-1-1. Όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από την ΤΣΣΚΑ και τον τρόπο που θα παραταχθεί αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες το στοιχείο που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο στη ρωσική ομάδα είναι οι αρκετοί παίκτες που ανεβάζει στη μεσαία γραμμή. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να χτυπήσει αυτό το «ατού» της ΤΣΣΚΑ, η οποία έχοντας υπεραριθμία στο κέντρο παίρνει τον έλεγχο του αγώνα.

Αυτό φυσικά δίνει προβάδισμα στο 3-5-2, το σύστημα το οποίο χρησιμοποίησε και η Λοκομοτίβ και νίκησε τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μεταξύ τους ντέρμπι και πανηγύρισε τη νίκη.

Σε αυτή την επιλογή οι Σιμόες, Μάνταλος και Γιόχανσον φαίνεται να είναι οι παίκτες που θα ξεκινήσουν στην 11άδα επωμιζόμενοι την «νίκη» στον άξονα.

Ωστόσο με τις κατάλληλες βοήθειες και το 4-4-1-1 μπορεί να είναι αποτελεσματικό με τις απαραίτητες βοήθειες. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν οι Μάνταλος, Λάζαρος, Σιμόες, Γιόχανσον, με τον Κλωναρίδη να είναι προωθημένος αλλά να δίνει και βοήθειες πίσω.

Στην ευρωπαϊκή λίστα ο Ντούνης

Ο Παναγιώτης Ντούνης δηλώθηκε από την ΑΕΚ στην UEFA για τις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο νεαρός τερματοφύλακας «μπήκε» στη Β’ λίστα της Ένωσης και αποτελεί ουσιαστικά τον αντί-Μπάρκα, καθώς ο 23χρονος πορτιέρο θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης λόγω της εξάρθρωσης στον αντίχειρα του δεξιού χεριού. Ο Ντούνης προέρχεται από τις «κιτρινόμαυρες» Ακαδημίες και είναι κάτω των 21, όπως απαιτείται για να μπει στη δεύτερη λίστα.

Οι διαιτητές

Για τον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα του Γ’ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν η UEFA ανακοίνωσε πως το ματς θα διευθύνει ο Ιταλός διαιτητής, Νταβίντε Μάσα, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους συμπατριώτες του, Φιλίπο Μέλι και Τζνιανλούκα Βουότο, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τζιανπάολο Καλβαρέζε.

Όσον αφορά στο ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα το «σφυρίξει» ο Γερμανός Μάρκο Φριτζ, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους συμπατριώτες του, Χόλγκερ Χένσελ και Αρνο Μπλος, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι.

Τα ζευγάρια του τρίτου προκριματικού

Παρτιζάν (Σερβία) – Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)

Αστανά (Καζακστάν) – Λέγκια (Πολωνία)

Μάριμπορ (Σλοβενία) – Χαφνάρφιορντουρ (Ισλανδία)

Κοπεγχάγη (Δανία) – Βαρντάρ (Σκόπια)

Σέλτικ (Σκωτία) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Βιτορούλ (Ρουμανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Ριέκα (Κροατία)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) – Σερίφ (Μολδαβία)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Νις (Γαλλία) – Άγιαξ (Ολλανδία)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

ΑΕΚ (Ελλάδα) – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου