ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-485871

Αναβολή λόγω… αγριόχοιρων!   

 
Εχουμε ακούσει για διάφορες αιτίες αναβολής ποδοσφαιρικών αγώνων, όμως η τελευταία είναι πέρα από κάθε φαντασία. Όταν μάλιστα η αναβολή αφορά σε ματς ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μίας ανεπτυγμένης – ποδοσφαιρικά και όχι μόνο – χώρας, όπως είναι η Γερμανία, τότε σίγουρα μας αφήνει άφωνους ότι αιτία στάθηκε μια… επιδρομή αγριόχοιρων!
Ο αγώνας που έπεσε «θύμα» της παρακάτω απίθανης ιστορίας είναι μεταξύ της Μπορέα Δρέσδης και της ιστορικής Λοκομοτίβ Λειψίας (για την 5η Κατηγορία) και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τελευταία στην επίσημη ιστοσελίδα της, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Δρέσδης ήταν κατεστραμμένος απ’ το πέρασμα αγριογούρουνων, με συνέπεια ν’ αναβληθεί το ματς που ήταν προγραμματισμένο για χθες Σάββατο!
 Το γήπεδο της Μπορέα λέγεται «Jagerplatz», που σημαίνει τόπος για κυνήγι και σίγουρα με τέτοια ονομασία ίσως οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να ήταν πιο «προσεκτικοί» στις… βόλτες των άγριων ζώων της περιοχής. Στη χώρα μας, πάντως, τέτοιου είδους φαινόμενα δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη, αφού εδώ δεν έχουμε ανάγκη τους αγριόχοιρους, για να καταστήσουμε τους αγωνιστικούς χώρους ακατάλληλους για ποδόσφαιρο (τελευταία περίπτωση το ΟΑΚΑ). Τα καταφέρνουμε κι από μόνοι μας…
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Οπως είπε και ο «εκλεκτός» Ζοσέ Μουρίνιο, ένας προπονητής δεν είναι ο Χάρι Πότερ. Δεν έχει το μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει ξαφνικά μια ομάδα που πήγαινε συντηρητικά, σε Ferrari που θα περνά σαν σταματημένο όποιον βρίσκεται στον δρόμο της. Από τον Φερνάντο Σάντος λοιπόν δεν περιμέναμε θαύματα.  Ξέρουμε ότι Ferrari δεν θα γίνουμε ποτέ. Περιμέναμε όμως έστω και με το ζόρι να κερδίσουμε τη Γε
ωργία…
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Η Ελλάδα ξεκινάει με μείον δύο βαθμούς τη διαδρομή της για την πρόκριση στο Euro 2012. Δεν μας άρεσε σίγουρα αυτό που είδαμε και με την εικόνα της Εθνικής θα ήταν άδικο για τους Γεωργιανούς, αν τελικά μας βοηθούσε η τύχη και κερδίζαμε. Όμως ως Ελληνες θέλαμε έστω και με τη βοήθεια της τύχης να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ετσι είχαμε συνηθίσει άλλωστε.
Αυτό που μας έλειψε, όπως και μας λείπει στα τελευταία ματς, είναι ο παράγοντας τύχη. Κάποτε θα μας εγκατέλειπε, αυτό δεν μας απασχολεί. Η απογοητευτική εικόνα της εθνικής στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης όμως μας απασχολεί. Ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης, καθώς αρκετοί παίκτες ήταν έξω από τα νερά τους, ασυνεννοησία και λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ένας Σάντος που ψαχνόταν για την αιτία του κακού… Είναι φυσικό. Εχει μόλις ενάμιση μήνα στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Απλά ίσως να αναμέναμε έναν καλύτερο τρόπο αντίδρασης από την στιγμή που το γκολ ήρθε τόσο νωρίς και όχι σε ένα σημείο που δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Αλλά τίποτα δεν δούλεψε σωστά. Είναι και ο Πορτογάλος προβληματισμένος και δεν είναι σίγουρα αυτό που είδαμε προχθές ό,τι έχει να δώσει στην εθνική. Αλλωστε και ο ίδιος ο Πορτογάλος παραδέχτηκε την κακή εικόνα της ομάδας και δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες, όσο κι αν περίμενε περισσότερα από τους παίκτες του.
Η άμυνα είχε κακή αντίδραση στο γκολ, ενώ η εθνική δημιουργικά επίσης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Στα συν οι ανεβασμένοι Τοροσίδης, Σεϊταρίδης και Σπυρόπουλος, όπως και ο Μήτρογλου, που έχει φαντασία, διάθεση και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί. Ισως αν ήταν λίγο πιο τυχερός να είχε καταφέρει να σκοράρει προχθές. Από κει και πέρα ο Νίνης χάθηκε στην αριστερή πλευρά και η χαμηλή απόδοσή του επηρέασε και την ψυχολογία του και την ψυχραιμία του. Οσον αφορά στον Σηφάκη, μια αλλαγή στο τέρμα που «έφερε» ο Σάντος, φέρει ευθύνη για το γκολ των Γεωργιανών. Περιλαμβάνεται και αυτός στους παίκτες που δεν τους βγήκε το χθεσινό παιχνίδι και κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα.  
Ας μην μιζεριάζουμε όμως. Εχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της η εθνική για να δείξει την «ταυτότητά» της και να πετύχει αυτό που θέλει. Αλλωστε και για το Euro 2004 που τελικά φτάσαμε στην Πορτογαλία και σηκώσαμε την κούπα, στην πρεμιέρα των προκριματικών είχαμε ηττηθεί από την Ισπανία με 2-0. Βέβαια εκείνη ήταν Ισπανία και όχι Γεωργία, αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι για την εθνική είναι η εξαίρεση στον κανόνα, ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ας περιμένουμε με αισιοδοξία την συνέχεια, ελπίζοντας πώς η Ελλάδα θα αποδείξει για άλλη μια φορά πως ξέρει από ανατροπές.
 
 
 
 
 
 
Εργα στο ΕΑΚ
Συνεχίζονται τα έργα στο ΕΑΚ του Βόλου. Χθες το πρωί συνεργείο έβαψε τις κερκίδες στα επίσημα και στα δυο πέταλα που βρίσκονται δίπλα από τα αυτά από τα δεξιά και τα αριστερά. Βέβαια όλα γίνονται με αργούς ρυθμούς, αλλά η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει εκφράσει ήδη τη δυσπιστία της και έχει πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει…
Αγ. Θαν.
 
 
Με τα καλύτερα λόγια
Κάτι που διατηρεί το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Βόλου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος βεντετισμού από τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και αυτούς που ήρθαν και μεταγραφή φέτος. Ο Ελντιν Γιακούποβιτς π.χ. ακούει σαν μικρό παιδί τον προπονητή του Φίλιππο Μπολωβίνη, τον οποίο σέβεται πάρα πολύ και δέχεται κάθε παρατήρησή του για τη βελτίωσή του. Ο Γιακούποβιτς μιλάει παντού με τα καλύτερο λόγια για τον προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού και δείχνει πως ποντάρει πολύ στη βοήθειά του για την άνοδο της καριέρας του.
Αγ. Θαν.
 
Χρειάζεται προσοχή
Μοίρασε αυτοκίνητα η ΠΑΕ Ολυμπιακός και έλυσαν το πρόβλημα για κάποιους παίκτες, αλλά θα πρέπει και αυτοί από την πλευρά τους να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Π.χ. ξένος ποδοσφαιριστής της ομάδας πέρασε με κόκκινο στα φανάρια της Παγασών με Επτά Πλατανίων και έντρομος δικυκλιστής που πέρασε κανονικά με πράσινο έκανε επικίνδυνο ελιγμό για να τον αποφύγει… Υπάρχει βέβαια η δικαιολογία ότι ακόμα δεν ξέρουν τους δρόμους του Βόλου, αλλά χρειάζεται και προσοχή.
Αγ. Θαν.
 
Κατάλληλες προϋποθέσεις
Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα θα διεξαχθεί η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκα, του Ολυμπιακού Βόλου με τον Εργοτέλη. Η ημέρα και η ώρα είναι απολύτως κατάλληλες για την προσέλευση του κόσμου στο Πανθεσσαλικό. Πλησιάζει η ώρα για αποδείξεις και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει από το πρώτο εντός έδρας ματς να δείξει τη δυναμική του.
Αγ. Θαν.
 
Συνάντηση
Συνάντηση με τον Γιώργο Μποροβήλο, που είναι Γενικός Διευθυντής στον Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα και βέβαια παλιός διεθνής διαιτητής είχε η επιτροπή διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Θ. Ο κ. Μποροβήλος βρέθηκε στο Βόλο για το φιλικό του Αστέρα με τον Ολυμπιακό και οι ρέφερι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να τον συναντήσουν.
 Β.Ζ.  
 
Κόπηκαν στα Κούπερ
Πολλοί διαιτητές ενώ είχαν προσόντα κόπηκαν στα τεστ Κούπερ. Πραγματικά αδικούν τον εαυτό τους και τη βολιώτικη διαιτησία, όταν δεν παρουσιάζονται έτοιμοι στα τεστ φυσικής κατάστασης και μένουν εκτός των επιλογών.
Β.Ζ.
 
Ο Α.Τ να περάσει τώρα από το… Α.Τ.
Ο γνωστός Έλληνας μάνατζερ ποδοσφαιριστών με τα αρχικά Α.Τ, που όπως αποκαλύφθηκε είχε «αδήλωτα» στην Εφορία 26(!) εκατομμυριάκια ευρώ από εισπράξεις παραγόντων και παικτών, ήρθε η ώρα να περάσει από ένα άλλο Α.Τ. Το Αστυνομικό Τμήμα… Ολοι βέβαια ξέρουμε ποιος μάνατζερ είναι!
 Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος στο χώρο της διαιτησίας αποκαλείται μανδαρίνος και σουβλάκιας;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου