ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμεινε από καύσιμα στην παράταση

εμεινε-από-καύσιμα-στην-παράταση-485415

Εμεινε από καύσιμα στην παράταση η Νίκη… Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έχασε μέσα από τα χέρια της την πρόκριση στο θεσμό του Κυπέλλου στην παράταση χθες από τον ΠΑΟ Ρουφ στο γήπεδο της Νεάπολης. Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 2-3 μπροστά σε 1200 οπαδούς τους, με τον Βακουφτσή να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές. Εκτός από το γεγονός ότι τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους στον έξτρα χρόνο, ακόμη ένας βασικός λόγος που οι γηπεδούχοι έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο ήταν τα τραγικά λάθη στην άμυνα. Τα τρία γκολ παθητικό άλλωστε αποδεικνύουν πολλά.

Τόσο στο πρώτο τέρμα που πέτυχε ο Καφές, όσο και το τρίτο του Σουλελέ, χρεώνονται σε ολιγωρίες της άμυνας της Νίκης. Στο δεύτερο γκολ του Χαλιμούρδα που σούταρε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και κρέμασε τον Τάσσο, έχει ευθύνη και ο Βολιώτης γκολκίπερ.

Από κει και πέρα η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ο ΠΑΟ Ρουφ μπορούσε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος, όταν έχασε σημαντικά τετ α τετ με τους Καφέ, Σουλελέ και Πλυθίδη, ενώ η Νίκη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην επανάληψη, με τον Γραμματικόπουλο να μπαίνει ευδιάθετος και να συμπαρασύρει και τους Διγκόζη, Στουρνάρα, Βακουφτσή και Σαμαρά, που ήταν οι κορυφαίοι, κάλυψαν πολλά χιλιόμετρα και έδειξαν ότι η ομάδα έχει απόλυτη ανάγκη την εμπειρία τους.

Αναρχη στο πρώτο μέρος

Πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής και όχι σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, ανάγκασαν τη Νίκη να παίζει άναρχα στο πρώτο μέρος. Το γεγονός αυτό ανάγκαζε τον Βακουφτσή να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα με αποτέλεσμα η αντίπαλη περιοχή να είναι άδεια. Ετσι δεν μπορούσαν να βγουν σέντρες που θα απειλήσουν τον Μπαντίκο, ενώ η ομάδα του Χόρχε Μπάριος προσπαθούσε ανορθόδοξα να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα με τους Ντάνισιτς και Βλάχο, αλλά και με τον Σαμαρά, που αγωνίστηκε και στην δεξιά πλευρά. Από κει και πέρα η άμυνα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κι αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια οι φιλοξενούμενοι, τότε ίσως το σκορ να ήταν μεγαλύτερο.

Καλύτερη στην επανάληψη

Η εικόνα της ομάδας άλλαξε άρδην στην επανάληψη. Η είσοδος του Γραμματικόπουλου έδωσε άλλη πνοή στους κυανόλευκους, ενώ ο νεαρός ήταν και ο παίκτης που σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Γιώργο Βακουφτσή, που με υπέροχη κεφαλιά έδειξε την εμπειρία και την κλάση του.

Ο Χόρχε Μπάριος αντικατέστησε νωρίς και το Νάστο, αφού ο νεαρός εμφανίστηκε ανέτοιμος και υπέπεσε σε πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κουτσογιάννης που μπήκε στην θέση του αγωνίστηκε αρχικά στα χαφ, έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε αρκετές από αυτές, ενώ γύρισε στο κέντρο της άμυνας όταν αντικαταστάθηκε ο πολύ θετικός νεαρός Παπαδήμας από τον Καρακώστα που πήρε θέση δεξιού μπακ. Την ίδια στιγμή προωθήθηκε στην πλευρά ο Στουρνάρας που ζήτησε πέναλτι στο 80’ όταν φάνηκε να ανατρέπεται στην περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε παίζεται.

Την ώρα όμως που η Νίκη πίεζε για το δεύτερο τέρμα, της έκοψε τον ρυθμό το απίθανο με μακρινό σουτ γκολ του Χαλιμούρδα σε μια ανύποπτη φάση. Το 1-2 ήταν γεγονός αλλά οι κυανόλευκοι το πάλεψαν. Τελικά ότι δεν πήρε ο Στουρνάρας, κέρδισε ο Ντάνισιτς σε ανατροπή από τον Θεοδωρόπουλο και ο Βακουφτσής που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η Νίκη έδειξε ότι δεν άντεχε… Το γκολ του Σουλελέ ήταν η χαριστική βολή. Οι κυανόλευκοι δεν είχαν δυνάμεις να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν. Φάνηκε η ελλιπής προετοιμασία της ομάδας, κάτι που παραδέχτηκε στην συνέντευξη Τύπου κι ο Χόρχε Μπάριος. Ο κόσμος πάντως στο τέλος χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – 1η ΦΑΣΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΟ ΡΟΥΦ 2 3

Σκόρερ: 71’, 88’ Βακουφτσής – 13’ Καφές, 82’ Χαλιμούρδας, 104’ Σουλελές

Κίτρινες: Βακουφτσής, Στουρνάρας, Γραμματικόπουλος, Κουτσογιάννης–Καπουράνης, Θεοδωρόπουλος, Καφές, Χαλιμούρδας

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τάσσος, Τσικνίδης, Στουρνάρας, Μαϊστρέλλης, Παπαδήμας (86’ Καρακώστας), Διγκόζης, Σαμαράς, Νάστος (64’ Κουτσογιάννης), Βλάχος (46’ Γραμματικόπουλος), Ντάνισιτς, Βακουφτσής

ΠΑΟ ΡΟΥΦ: Μπαντίκος, Μπίκας, Κοκολάκης, Σίμος, Βιδάλης (46’ Κωνσταντόπουλος), Πλυθίδης (71’ Μανιάς), Κακκαβάς (62’ Καπουράνης), Χαλιμούρδας, Θεοδωρόπουλος, Καφές, Σουλελές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου