ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευκή ισοπαλία με Αστέρα Τρίπολης

λευκή-ισοπαλία-με-αστέρα-τρίπολης-486684

Ισόπαλος με σκορ 0-0 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Πολλές δοκιμές από τον Σάκη Τσιώλη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Αργεντίνου Φραντζιπάνε που επανήλθε από τον μακροχρόνιο τραυματισμό του.

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γιακούποβιτς, δεξί μπακ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Ρίκκα, αριστερό μπακ ο Ρόκας, ο Τομάς με τον Σανκαρέ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ μπροστά τους ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Άλβαρεζ και Καπετάνος, με τον Ούμπιντες να βγαίνει από τα δεξιά και τον Μόνχε από τα αριστερά με τους δυο τους να αλλάζουν συνεχώς πλευρές. Ο Μπρέσκα κινούνταν ως ελεύθερος πίσω από τον Μαρτίν, ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης. Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Βαγγέλης Βλάχος για λογαριασμό του Αστέρα. Στο 25’ όμως ο Τσιώλης άλλαξε το σύστημα ειδικά στο χώρο του κέντρου σε 4-1-4-1, με τον Καπετάνο να προωθείται στην αριστερή πτέρυγα του κέντρου και τον Άλβαρεζ να μένει ως μοναδικό καθαρό αμυντικό χαφ.

Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν χωρίς πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Αστέρα. Ήταν το 11’ όταν το σουτ που επιχείρησε ο Αράς από πλάγια αριστερά πέρασε αρκετά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γιακούποβιτς.

Στο 25ο λεπτό ένας πρώην ερυθρόλευκος, ο Ροτζέριο Μάρτινς, πέτυχε γκολ μέσα από τη μικρή περιοχή το οποίο όμως ήταν από θέση οφ-σάιντ και σωστά ακυρώθηκε.

Στο 28’ ο Ούμπιντες πάσαρε στον Μόνχε, αυτός επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά και ο Μαρτίν μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε όμως άουτ.

Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών και πιο συγκεκριμένα στο 35’ ο Αράς για τον Αστέρα πάσαρε στον Ροτζέριο, ο οποίος σούταρε με το αριστερό αλλά ο Γιακούποβιτς με ωραία προσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για τα πρώτο μέρος ήταν στο 41’, όταν το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Ούμπιντες μπλόκαρε ο Ντεγκρά.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά λόγω και των πολλών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι των πολλών αλλαγών είναι πως μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Φραντζιπάνε στη θέση του Ψυχογιού δεξί μπακ πέρασε ο Δημήτρης Πλιάγκας.

Και σε αυτό το δεύτερο μέρος η πρώτη καλή φάση ανήκε και πάλι στον Αστέρα. Στο 47’ ο Ρινκεβίτσιους βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρόκα, πλάσαρε ωραία αλλά ο Ισπανός απέκρουσε τον κίνδυνο.

Στο 60’ είχαμε μια αψιμαχία ανάμεσα σε Μπαρτολίνι και Καμπάνταη, αλλά ο διαιτητής Σκουλάς χαρίστηκε και στους δύο και δεν έδειξε κίτρινη κάρτα.

Ένα τέταρτο μετά, στο 75’, το σουτ του Ζαραδούκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 79ο λεπτό ο Ούμπιντες σέντραρε ο Σολάκης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ.

Στο 83’ το σουτ του Καμπάνταη μέσα από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Στεφανάκος με ωραία προσπάθεια. Η τελευταία ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν στο 90ο λεπτό ο Φραντζιπάνε που είχε περάσει ως αλλαγή σούταρε, αλλά ο Σταφανάκος μπλόκαρε την μπάλα.

Σίγουρα το παιχνίδι με τη συνολική του εικόνα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ωστόσο ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τους προπονητές των δύο ομάδων ώστε να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Σάκης Τσιώλης σίγουρα είδε αυτά που ήθελε, καθώς δοκίμασε πολλά πρόσωπα σε διαφορετικές θέσεις.

Τσιώλης: «Γεύση από Σούπερ Λιγκ»

Δηλώσεις αμέσως μετά το χθεσινό παιχνίδι έκανε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Σάκης Τσιώλης, ο οποίος τόνισε: «Το σημερινό (χθεσινό) παιχνίδι είχε μια γεύση από Σούπερ Λιγκ. Δώσαμε περισσότερο χρόνο στους παίκτες που δεν έπαιξαν στον αγώνα με τον Πανιώνιο και είδαμε πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά στοιχεία. Αυτά θα τα διορθώσουμε και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Εργοτέλη, οπότε και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιακούποβιτς (46’ Ρόκα), Ρίκκα (46’ Ψυχογιός, 72’ Φρατζιπάνε), Ρόκας (74’ Σολακης), Σανκαρέ (68’ Γκότοβος), Τομάς (74’ Ντολεζάι), Άλβαρεζ (46’ Σκάρος), Καπετάνος (46’ Ζαραδούκας), Μόνχε(65’ Κάστρο), Ούμπιντες, Μπρέσκα(46’ Πλιάγκας), Μαρτίν(46’ Καμπάνταης)

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντεγκρά (72’ Στεφανάκος), Ρούμπιλ(63’ Τσαμπούρης), Φυτανίδης(58’ Λαμπρόπουλος), Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι(43’Πιπίνης), Καρέρα(33’ Ουντότζι), Μπαστία, Λαδάκης(50’ Κρις), Αράς (58’ Ιβάνοφ), Ροτζέριο (46’ Ρίος), Ρομπέρτο (46’ Ρίνκεβίτσιους (67’ Φρανκού).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου