ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοιτάει μπροστά η Εθνική

κοιτάει-μπροστά-η-εθνική-487047

Αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω την προχθεσινή ισοπαλία (1-1) με τη Γεωργία στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος, στην προπόνηση του Σαββάτου, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να σκεφτούν το αποτέλεσμα με τους Γεωργιανούς, αφού σε λίγες μέρες (07/09) ακολουθεί το παιχνίδι στην έδρα της Κροατίας.

Οι διεθνείς προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (κλειστή για ΜΜΕ και φιλάθλους), με όσους έπαιξαν κόντρα στη Γεωργία να κάνουν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι να ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του Σάντος. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τους άφησε ελεύθερους μέχρι χθες το βράδυ τους παίκτες να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προκειμένου να αποφορτιστούν μετά από το αναπάντεχο αποτέλεσμα.
 
Οι διεθνείς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός περίμεναν εύκολα ή δύσκολα να πάρουν τους τρεις πρώτους βαθμούς, στην κούρσα της προκριματικής φάσης για τα γήπεδα της Ουκρανίας και την Πολωνίας. Σε γενικές γραμμές η Εθνική πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, έχοντας κάποιες καλές στιγμές και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον η «γαλανόλευκη» στρέφει στο παιχνίδι με την Κροατία την προσοχή της.
 
Ο 56χρονος προπονητής εμφανίζεται αποφασισμένος να διορθώσει τα όσα αρνητικά παρουσίασε η ομάδα και οι παίκτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση. Πρώτο μέλημα του Σάντος είναι να διορθώσει το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, η οποία έδειχνε σε κάποιες φάσεις του αγώνα να χάνει τη συγκέντρωσή και δεν πίεζε όσο έπρεπε τους αντίπαλους παίκτες. Επίσης, σημαντικό για τον Πορτογάλο είναι οι γραμμές να παίζουν πιο κοντά για να μην τρέχουν τόσο πολύ οι ποδοσφαιριστές του.
Στην έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά και στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε η Εθνική από τη Γεωργία απέδωσε ο Γιώργος Καραγκούνης το «στραβοπάτημα» της Ελλάδας στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2012. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε πως είναι στο χέρι των διεθνών να αλλάξουν τα δεδομένα του ομίλου. «Όλα κρέμονται σε μια κλωστή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Η αποστολή της Ελλάδας θα αναχωρήσει τη Δευτέρα το πρωί (στις 11:00) με πτήση τσάρτερ για το Ζάγκρεμπ.
 
Εύκολα οι Κροάτες
 
Με το καλημέρα έδειξαν τις διαθέσεις τους οι Κροάτες, οι οποίοι επικράτησαν 3-0 της Λετονίας στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών για το Euro 2012. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς,   αντίπαλος την Τρίτη   για την Εθνική μας, έπαιξε όσο χρειαζόταν και πέτυχε τρία τέρματα που της χάρισαν την νίκη. Ο Πέτριτς άνοιξε το σκορ στο 43’ και ο Όλιτς στο 51’ έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σρνα στο 82’.
 
 
Τα υπολοιπα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον όμιλό μας
 
Ισραήλ-Μάλτα 3-1 (7′, 64′ πεν., 75′ Μπεναγιούν – 38′ Πας )
Λετονία-Κροατία 0-3 (43’ Πέτριτς, 51’ Όλιτς, 82’ Σρνα)
 
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (07/09)
Γεωργία – Ισραήλ (20:00)
Μάλτα – Λετονία (20:30)
Κροατία – Ελλάδα (21:30)
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου