ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Νίκη» της Μπάρτσα με Βίγια!!!

νίκη-της-μπάρτσα-με-βίγια-484844

Η λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στην Ευρώπη βρήκε την Μπαρτσελόνα κι όχι τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει πραγματοποιήσει την πιο ακριβή μεταγραφή! Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ισπανίας ξόδεψαν 40 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν από τη Βαλένθια στο «Καμπ Νου» τον 28χρονο Ισπανό φορ Νταβίδ Βίγια, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πάντως, το ρεκόρ της πιο δαπανηρής μεταγραφής κρατά από το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στα 97 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο, οι παράγοντες της Ρεάλ δαπάνησαν συνολικά 81 εκατ. ευρώ για την απόκτηση έξι νέων άσων, με πιο ακριβή μεταγραφή αυτή του Αργεντίνου μέσου Ανχελ Ντι Μαρία, που έφθασε τα 25 εκατ. ευρώ. Η «Μπάρτσα» έβγαλε συνολικά 71,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της για τρεις μονάχα νέους παίκτες: τους Νταβίδ Βίγια (40), Χαβιέ Ματσεράνο (22) και Αντριάνο Κορέια (9,5). Συνολικά, οι ομάδες της «Πριμέρα Ντιβισιόν» δεν… λυπήθηκαν τα έξοδα για να βελτιώσουν το έμψυχο δυναμικό τους ανεβάζοντας στα 260,7 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό για μεταγραφές καινούργιων ποδοσφαιριστών.

Τον άτυπο τίτλο της «πρωταθλήτριας του καλοκαιριού» κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, χάρη στα… πετροδόλαρα του σεΐχη Μπιν Μανσούρ, και οι έξι νεοαποκτηθέντες κόστισαν συνολικά 145,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο Γιάγια Τουρέ, που κόστισε 30 εκατ. ευρώ, έγινε πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς θα εισπράξει συνολικά 56 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια!

«Μίδας»

Ο 27χρονος Ιβοριανός μέσος θα έχει βασικό ετήσιο μισθό 5,2 εκατ. ευρώ, στον οποίο θα προστίθεται ετησίως 1,8 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση των εμπορικών δικαιωμάτων της εικόνας του. Αν υπολογιστούν και τα μπόνους για τους αγώνες και τα γκολ, ο Ιβοριανός φορ θα καρπώνεται 11,2 εκατ. ευρώ κάθε σεζόν.

Στην Ιταλία, η πιο ακριβή μεταγραφή ήταν αυτή του Ρομπίνιο από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μίλαν, που έφτασε τα 18 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραχωρήθηκε δανεικός για έναν χρόνο στους «Ροσονέρι» με ρήτρα αγοράς 24 εκατ. ευρώ το επόμενο καλοκαίρι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου