ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρχίζει να βρίσκει ρυθμό

αρχίζει-να-βρίσκει-ρυθμό-851206

Χρήσιμα συμπεράσματα είχε την ευκαιρία να βγάλει ο Χόρχε Μπάριος από το χθεσινό φιλικό κόντρα στην Αναγέννηση, που διεξήχθη στο γήπεδο των Σοφάδων. Η ομάδα της Νίκης μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 1-0, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή και με βάση το γεγονός πως τις ομάδες χωρίζει μία κατηγορία, μπορούμε να πούμε πως κέρδισε τις εντυπώσεις. Ξεχώρισαν για τη Νίκη ο νεοαποκτηθείς Αντώνης Βλάχος, ο Γραμματικόπουλος αλλά και ο νεαρός Αργύρης που πέρασαν ως αλλαγή.

Ο Χόρχε Μπάριος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Μπαϊμάκη κάτω από τα δοκάρια, Μαϊστρέλλη, Σωτρίνη, Καρακώστα, Στουρνάρα στη γραμμή της άμυνας, Βλαχοκυριάκο, Πετρά, Σαμαρά Κέρεκ, Διγκόζη στο χώρο του κέντρο και με μοναδικό προωθημένο τον Γιώργο Βακουφτσή. Οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργώντας τη μοναδική ωστόσο καλή ευκαιρία τους για το πρώτο μέρος στο δεύτερο λεπτό με τον Μαϊστρέλλη να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά τη μπάλα να περνάει άουτ. Η Αναγέννηση ήταν καλύτερη στο α’ ημίχρονο και απάντησε στο 5’ όταν σουτ του Μπιντέλη απόκρουσε σε κόρνερ ο Μπαϊμάκης.
Χρειάστηκε να κυλήσει αρκετή ώρα στο παιχνίδι προκειμένου να πραγματοποιηθεί κι άλλη ευκαιρία, κάτι που έγινε τελικά στο 28’ οπότε και η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ.
Ο Σάββας ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 34’ από κόρνερ του Χατζηρίζου το γυριστό σουτ του Σεμερτζίδη μπλόκαρε ο Μπαϊμάκης. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δε σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες.
Με την έναρξη της επανάληψης της επανάληψης, ο Χόρχε Μπάριος άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα αλλά παρ’ όλα αυτά η Νίκη μπήκε καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο μέρος βάση της εικόνας δικαιούνταν ένα τέρμα. Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48’ ο Βλάχος που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Στουρνάρα ελίχθηκε πολύ ωραία από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο επερχόμενος Σαμαράς σούταρε στην κίνηση με τη μπάλα όμως να περνά αρκετά άουτ από τα καρέ του Πίτκα.
Στο 63’ πάλι το νέο απόκτημα της Νίκης, ο Βλάχος, που σημειωτέων ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους, σούταρε από τα δεξιά με καλές με προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε σε σώματα, πήρε αρκετό ύψος αναγκάζοντας τον Πίτκα σε εντυπωσιακή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ.
Ένα λεπτό μετά, στο 64’, πάλι ο Βλάχος επιχείρησε τη σέντρα ο Γραμματικόπουλος που ερχόταν από πίσω σούταρε αλλά ο Πίτκας δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.
Από ‘κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε κάπως με αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη να σημειωθεί μόνο μία ευκαιρία, για την Αναγέννηση αυτή τη φορά στο 81’ όταν το σουτ του Γεωργίου πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Τάσσου.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Χόρχε Μπάριος δήλωσε: «Δεν είχαμε καλό ρυθμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δε με ενδιαφέρει με ποιον αντίπαλο παίζουμε κάθε φορά, αλλά με ενδιαφέρει να παίζουμε καλή μπάλα».
Να σημειωθεί πως η Νίκη ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό τουρνουά στον Αλμυρό και έδειξε πως έχει κάνει βήματα προόδου ενόψει της δύσκολης συνέχειας που την περιμένει.

Αναγέννηση: Καρακώστας (46’ Πίτκας), Κουρτεσιώτης (57’ Γεωργίου), Σάββας, Δούκας (57’ Καραμανώλης), Θεοδοσιάδης, Χατζηρίζος (64’ Τζέκος), Ζοσουέ (57’ Βούκοτιτς), Ντοριβάλ (64’ Κόσουτιτς), Μπιντέλης (73’ Ζάγκος), Σεμερτζίδης, Αθανασιάδης (57’ Ροντρίγκο).

Νίκη Βόλου: Μπαϊμάκης (46’ Τάσσος), Καρακώστας (80’ Φλάμος), Μαϊστρέλλης (46’ Χρυσοχοΐδης), Σωτρίνης (46’ Παπαδήμας), Στουρνάρας (46’ Βλάχος), Βλαχοκυριάκος (57’ Αργύρης), Πετράς (46’ Τσικνίδης), Σαμαράς (80’ Μυριώτης), Κέρεκ (46’ Ντάνισιτς), Διγκόζης (57’ Γραμματικόπουλος), Βακουφτσής (62’ Μαλδονάδο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου