ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελευταία δόση Σούπερ Λιγκ

τελευταία-δόση-σούπερ-λιγκ-487688

Ολοκληρώνεται σήμερα η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με τέσσερις αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό (18.15 novasports 2), ενώ την ίδια ώρα ο Εργοτέλης υποδέχεται στο Παγκρήτιο τον Αστέρα Τρίπολης (novasports 3). Η ΑΕΚ παίζει στην Πάτρα με την τυπικά γηπεδούχο Κέρκυρα (20.30 novasports 1) τη στιγμή που ο Άρης φιλοξενείται στην Καβάλα από την τοπική ομάδα (novasports 2).
Με φόρα από τη μεγάλη πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε θα υποδεχτεί η ομάδα του ΠΑΟΚ τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Στις τάξεις του Δικεφάλου του Βορρά επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός και αναμένεται πολύς κόσμος σήμερα στο γήπεδο. Στα αγωνιστικά ο Παύλος Δερμιτζάκης θα παρατάξει την ομάδα του με τους Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Μαλεζά, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς. Την αποστολή θα συμπληρώνουν οι Φωτάκης, Σορλέν, Φιλομένο, Παπάζογλου, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο και Χαλκιάς.
Από την άλλη ο τεχνικός των "Σερραίων, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, έχει τους ποδοσφαιριστές: Ράντμαν, Νόβοτα, Ανάκογλου, Αμπουμπακάρι, Μπέλιτς, Βοσκόπουλο, Γαλανόπουλο, Γεωργιάδη, Κάστρο, Λεοζίνιο, Παπάζογλου, Παντελιάδη, Τάντιτς, Μαγουενέ, Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Βρούτσινα, ‘Αμο.
Στο άλλο παιχνίδι των 18.15, ο Εργοτέλης θα υποδεχθεί χωρίς τον Μάριο Χίμπλινγκερ τον Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο, στην πρεμιέρα του στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Ο Αυστριακός αμυντικός έχει υποστεί τράβηγμα στο μηρό και αποκλείστηκε από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Νίκος Καραγεωργίου, μετά το πέρας της χθεσινής προπόνησης. Ο Ελληνας τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του 20 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Κανδηλάκης, Χρυσοφάκης, Γιαλούσης, Ορφανός, Αλεξόπουλος, Βίσιο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ολίσε, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Φραγκουλάκης, Καρέλης, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Λεάλ και Σιάκκας.
Χθες ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και ο Αστέρας Τρίπολης για το σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από είκοσι ποδοσφαιριστές.
Πρόκειται για τους Αναστασόπουλο, Ντεγκρά, Αργυρόπουλο, Ρούμπιλ, Πιπίνη, Φυτανίδη, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Λαδάκη, Κερ, Ροτζέριο, Ρίος, Ιβάνοφ, Φορτούνη, Καρέρα, Αράς, Τσαμπούρη, Ουντόζι, Μπακασέτα και Ρομπέρτο.
Εκτός έμειναν ο νεοαποκτηθείς Φρανκού, οι τιμωρημένοι Μπαστία και Ουριμπάρι και οι τραυματίες Κρις και Ριμκεβίτσιους, ενώ αντίθετα ο Καρέρα ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.
Η φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Πάτρα την τυπικά γηπεδούχο Κέρκυρα στο παιχνίδι που μαζί με αυτό της Καβάλας και του Άρη κλείνουν την αυλαία της 1ης αγωνιστικής. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει τελικά στη διάθεσή του τους Τραϊανό Δέλλα και Νίκο Λυμπερόπουλος καθώς αμφότεροι «έβγαλαν» κανονικά τη χθεσινή προπόνηση. Εκτός πλάνων είναι αντίθετα ο Νίκος Γεωργέας, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και συνεχίζει τη θεραπεία του.
Ο τεχνικός της Ενωσης επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές για την αποστολή, που είναι οι Σάχα, Αραμπατζής, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καράμπελας, Αργυρίου, Δέλλας, Νταντόμο, Γκέντσογλου, Καλαμιώτης, Μάκος, Καφές, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο, Έντερ, Μπερνς, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.
Στον αντίποδα η νεοφώτιστη Κέρκυρα ταξίδεψε με 19 ποδοσφαιριστές στην Πάτρα για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα ο τεχνικός των "Φαιάκων", Μπάμπης Τεννές, επέλεξε τους Αποστολίδη, Κωνσταντόπουλο, Βενέτη, Καλαντζή, Μίχο, Τσίγγα, Γιάντση, Λαμπρόπουλο, Παρασκευαΐδη, Κοντοδήμο, Μακρυδημήτρη, Μακρή, Μάμαλο, Βλάχο, Μαϊστόροβιτς, Φλάβιο, Χαμπλ, Επστάιν και Γκουστάβο.
Ο Άρης θα παίξει στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα με αρκετές απουσίες. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ καλείται να βρει λύσεις στην αμυντική γραμμή, όπου μόνο ο Μίσελ είναι «σίγουρος» ως αριστερό μπακ. Σημαντική είναι και η απουσία του Τόνι Κάλβο από τα άκρα της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου λογικά θα αγωνιστούν ο Χαβίτο και ο Τσεσνάουσκις. Εκτός έμεινε φυσικά και ο νεοαποκτηθείς Ρικάρντο Φατί, αφού έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες.
Αναλυτικά στην αποστολή θα είναι οι Σηφάκης, Χουάνμα, Βελλίδης, Ναφτί, Τσεσνάουσκις, Βανγκέλι, Αγτζίδης, Ρουίς, Τόχα, Τσέζαρεκ,. Λαζαρίδης, Μενδρινός, Κουλουχέρης, Χαβίτο, Οριόλ, Καζναφέρης, Πρίττας, Κόκε, Μίσελ.
Στην Καβάλα τέλος θα λέγαμε πως περισσότερο ασχολούνται με τα μεταγραφικά παρά με το παιχνίδι. Πιο αναλυτικά, μετά τον Οράσιο Καρντόσο και ο Μπαρτολομιού Ογκμπέτσε υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Αργοναύτες. Ο 26χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τη Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, έχει «γεμάτες» χρονιές με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ Τζαζίρα, Αλαβές, Βαγιαδολίδ, Κάντιθ και θεωρείται δεινός σκόρερ. Μεγάλη αισιοδοξία υπάρχει και για την απόκτηση του Ματέγια Κέζμαν από την Παρί Σεν Ζερμέν, επιθετικού που ασφαλώς ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Εναλλακτικές του είναι δύο ακόμα διάσημοι ποδοσφαιριστές, ο Σαμπανί Νοντά και ο Γκιγιέρμο Φράνκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου