ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-486559

Η Αγγλία στο µικροσκόπιο της FΙFΑ
«ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» στην αγγλική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2018 έδωσε ο επικεφαλής της FΙFΑ Ζεπ Μπλάτερ στο περιθώριο της τετραήµερης επιθεώρησης της υποψηφιότητας από παράγοντες της διεθνούς οµοσπονδίας. Ο Ελβετός παράγοντας προειδοποίησε ωστόσο πως η Ρωσία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος στη διεκδίκηση.
«Ο πιο εύκολος τρόπος για να διοργανώσεις Παγκόσµιο Κύπελλο είναι να πας στην Αγγλία. Εκεί είναι τα πάντα … οι φίλαθλοι, τα στάδια, οι εγκαταστάσεις. Ολα είναι εύκολα», δήλωσε ο Μπλάτερ από τη Σιγκαπούρη.
Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου πρόσθεσε πως οι απογοητευτικές εµφανίσεις της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής δεν αποτελούν κριτήριο για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις υπόλοιπες διεκδικήτριες όπως είναι οι συνυποψήφιες Ισπανία – Πορτογαλία και Ολλανδία – Βέλγιο.
Εκτιµάται πως η Ρωσία είναι η σηµαντικότερη αντίπαλος για τους Αγγλους στην ψηφοφορία της εκτελεστικής επιτροπής που θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεµβρίου.
«Δεν µπορείς να πεις όχι στη Ρωσία όταν διεκδικεί κάτι. Είναι κάτι παραπάνω από µία χώρα. Είµαι µία µεγάλη ήπειρος, µία µεγάλη δύναµη», κατέληξε ο Μπλάτερ.
Επικεφαλής της οµάδας επιθεωρητών της FΙFΑ είναι ο πρόεδρος της οµοσπονδίας της Χιλής, Χάρολντ Μέιν Νίκολς, και µεταξύ των παραγόντων που θα επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις είναι και ο µέχρι πρότινος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής Ντάνι Τζόρνταν.
Οι επιθεωρητές συναντήθηκαν µε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς πολιτισµού και αθλητισµού, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Γουέµπλεϊ.
 
 
 
 
 
 
 
Επιτέλους στη… σέντρα. Μετά από περίπου δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας, αύριο, αν και Παρασκευή, η Σούπερ Λιγκ ξεκινάει και πάλι, έχοντας αυτή τη χρονιά και βολιώτικο ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου.
   
Το σημαντικότερο είναι οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πάλι λίγο μπαλίτσα και να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους ποδοσφαιροκουβέντες. Πάλι καλά δηλαδή που είχαμε και το Μουντιάλ μέσα στο καλοκαίρι, ειδάλλως μας έβλεπα να τρέχουμε σε οποιοδήποτε απίθανο γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσουμε κανένα ματσάκι του τοπικού.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Πάντως το σίγουρο είναι ότι η χρονιά δεν ξεκινάει και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς βλέπουμε τι γίνεται με τα γήπεδα, τα επεισόδια και όλα αυτά τα «ωραία» πράγματα. Οπαδοί μπαίνουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και τους ξηλώνουν κανονικά, άλλα γήπεδα καταστρέφονται από μόνα τους επειδή, ας πούμε, δεν λειτουργούν ο ποτιστικές αντλίες, με αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική Ελλάδα να γίνεται για άλλη μια φορά, διεθνώς ρεζίλι.
Ας προσπαθήσουμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι για το πρωτάθλημα που έρχεται και να αφήσουμε λίγο στην άκρη αυτά τα προβλήματα. Είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με περισσότερη μπάλα και θέματα καθαρά αγωνιστικά -πράγμα το οποίο λείπει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καθώς όλοι ασχολούνται με τα πάντα εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι- προβλέποντας για παράδειγμα το ποιος θα πάρει την κούπα με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, ποια θα είναι η πορεία του νεοφώτιστου στα μεγάλα σαλόνια Ολυμπιακού, πώς μας φαίνονται οι μεταγραφές που έχει κάνει και άλλα τέτοια πολλά που αποτελούν και την ουσία του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές και όχι στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ και στα παρασκήνια. Τέτοιο ποδόσφαιρο θέλουμε να δούμε φέτος στα ελληνικά γήπεδα. Ποδόσφαιρο όμορφο από όλες τις ομάδες και ειδικά από τον Ολυμπιακό Βόλου, ποδόσφαιρο που έχουν ανάγκη να βλέπουν οι Έλληνες φίλαθλοι.
Αρχής γενομένης από την αυριανή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ξάνθη. Αγώνας που τελικά θα διεξαχθεί στην ιστορική Λεωφόρο μετά τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στο φιλικό με την Τζένοα. Συνήθως βέβαια στις πρεμιέρες δε βλέπουμε καμιά μπαλάρα, καθώς οι ομάδες κοιτούν το αποτέλεσμα ώστε να αποφύγουν τυχόν τριγμούς από αντιδράσεις οπαδών τους στη συνέχεια. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ένα καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα βοηθά όλες τις ομάδες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη πάντως μην περιμένετε και πολύ θέαμα, αφού τόσο η χρονική περίοδος που διεξάγεται, όσο και το γεγονός πως ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, προμηνύουν σφιχτό παιχνίδι, με αργό τέμπο, ειδικά από την πλευρά της Ξάνθης. Πάντως ας μην βιαζόμαστε καθώς μπάλα είναι και μπορεί να δούμε καμιά πρεμιέρα την οποία δε θα περιμένει ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός, με αρκετά γκολ. Άλλωστε για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν πρεμιέρες που αποζημίωσαν και με το παραπάνω τους φιλάθλους.           
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περίπου 200…   
 
Διακόσιοι ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο στάδιο του Αλμυρού αψηφώντας την αφόρητη ζέστη για να παρακολουθήσουν το φιλικό τουρνουά ανάμεσα στις ομάδες της Νίκης Βόλου, του Πυράσου και του Αλμυρού. Οι περισσότεροι μάλιστα ήταν οπαδοί της Νίκης, που φαίνεται πως δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή που η ομάδα τους θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι.
Θ.Δ.Κ
 
Ημέρα φιλικών…
 
Ηταν η χθεσινή καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Θ. έδωσαν συνολικά έξι φιλικά παιχνίδια. Περίοδος προετοιμασίας βλέπετε…
Θ.Δ.Κ   
 
Τετ-α-τετ…
 
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Νίκης Βόλου με τον ΓΣ Αλμυρού ο Μάριο Μπόνιτς είχε τετ-α-τετ με τον επιθετικό του ΓΣΑ Αποστόλη Πλασταρά, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο χθεσινό φιλικό.
Ζ.Ε.Ι
Δέσμευση
 
Τελικά στη χτεσινή σύσκεψη δεν υπήρξε δέσμευση να αναλάβει κάποιος το κόστος των έργων, αλλά να πιέσουν ακόμη περισσότερο για να εξασφαλισθούν τα κονδύλια…
Β.Ζ
 
Δε φάνηκε πουθενά…
 
Απών ήταν τελικά ο Αλέξανδρος Γιακάκογλου από χθεσινό φιλικό τουρνουά του Αλμυρού. Ο παίκτης αναμενόταν να αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας της Νίκης και να δοκιμαστεί από τον Χόρχε Μπάριος αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε πουθενά…
Ζ.Ε.Ι
 
 
Τράβηξε το ενδιαφέρον…
 
Αν και φιλικό το χθεσινό τουρνουά στον Αλμυρό τράβηξε το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοι που βρέθηκαν στο γήπεδο για να καλύψουν την αναμέτρηση. Η νέα εικόνα της Νίκης αλλά και η δυναμικότητα των αντιπάλων της φαίνεται πως ήταν οι κύριοι λόγοι που το τουρνουά είχε τέτοια κάλυψη…
Θ.Δ.Κ
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Πώς να παίξει κάποιος, αν δεν του πει κανένας έλα να παίξεις;;
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου