ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με διακεκριμένα μέλη

με-διακεκριμένα-μέλη-429888

Την πρώτη γεύση από τη νέα Νίκη Βόλου και τα άτομα που θα στελεχώσουν τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου πήραν την περασμένη Δευτέρα τα μέλη της Ερασιτεχνικής και στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σίγουρα ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου ήταν εκείνος που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα, ωστόσο δεν θα είναι μόνος στο νέο εγχείρημα που προσπαθούν να οικοδομήσουν πάνω σε όσο γίνεται πιο σταθερά θεμέλια τα μέλη της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Η νέα σελίδα στο τμήμα ποδοσφαίρου των κυανόλευκων άνοιξε, αλλά σίγουρα στόχος δεν είναι να κλείσει άμεσα, αφού όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης κ. Στέργιος Φάτσης, οι πόρτες της Δ.Ε. παραμένουν ανοιχτές για όλους εκείνους που θέλουν να δουν την ομάδα να μεγαλουργεί και να ξεκολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στο οποίο και θα αγωνιστεί για τρίτη σερί χρονιά.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι ένα από τα πρώτα βήματα που αναμένεται να ξεκλειδώσουν τα επόμενα και η Νίκη με την επιστροφή της εκεί θέλει να θυμηθεί και να ξαναζήσει στιγμές του ένδοξου παρελθόντος, ξεχνώντας την κατραπακιά από την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Super League πριν από λίγα χρόνια.

Τα νέα μέλη της Δ.Ε. αναμένεται να συγκροτηθούν σε σώμα είτε σήμερα είτε αύριο, και γρήγορα να αναλάβουν τον ρόλο τους, με στόχο η Νίκη να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη στην επόμενη μέρα.

Πέρα από τον κ. Παπακωνσταντίνου, στη Δ.Ε. θα βρίσκονται οι:

Βασίλης Βενέτης: Πρώτη φορά μετέχει ενεργά στη διοίκηση του τμήματος ποδοσφαίρου, ενώ εργάζεται ως κατασκευαστής κτιρίων, θέλοντας να «ανοικοδομήσει» το Π. Μαγουλάς, όπου και θα αποτελέσει και πάλι το φυτώριο του συλλόγου. Ο κ. Βενέτης πέρυσι βρίσκονταν στο πλευρό της Δ.Ε., αλλά ως εξωδιοικητικός παράγοντας.

Νίκος Ιμεράι: Με ενεργό ρόλο στην περσινή Δ.Ε. και βασικός χορηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, ασχολείται ως έμπορος φρούτων σε Μαγνησία και Σποράδες.

Ακης Σουγγάρης: Ως επιχειρηματίας βρίσκεται επί σειρά ετών στο πλευρό της Νίκης Βόλου, στελέχωσε πέρυσι τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου και είχε ενεργότατο ρόλο στις ακαδημίες, στις οποίες έχει αφιερώσει άπειρες ώρες, από κοινού με τον Γιώργο Κουτσούκη (ιδιωτικό υπάλληλο), που στόχο έχουν να τρέξουν και φέτος όσο το δυνατόν καλύτερα, έχοντας και καλύτερες εγκαταστάσεις, την ακαδημία.

Δημήτρης Μιχάλης: Πέρυσι, από τον Ιανουάριο και μετά, αποτέλεσε το μάτι της Ερασιτεχνικής στη Δ.Ε. και όντας οικονομολόγος αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ και φέτος, έχοντας μεγαλύτερο έλεγχο στα οικονομικά.

Επίσης τη Δ.Ε. στελεχώνουν οι Γιώργος Διάκος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και γενικός αρχηγός της περσινής περιόδου, ρόλο που αναμένεται να έχει εκ νέου φέτος ο κ. Απόστολος Σανίδας, πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Καναλίων και από πέρυσι μέλος της Δ.Ε., επιχειρηματίας, όπως και ο Θεόδωρος Σδούγκος, πρώην προπονητής, ραδιοφωνικός παράγοντας του Blue Heart και ψυκτικός στο επάγγελμα.

Από κει και πέρα όμως, τη Δ.Ε. θα αγκαλιάσουν και εξωδιοικητικοί παράγοντες και όχι εκλεγμένοι στις πρόσφατες εκλογές, όπως οι προαναφερθέντες.

Μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξει ο Βολιώτης διακεκριμένος νομικός κ. Νίκος Παπαπέτρου, ο οποίος αναμένεται να τρέξει το θέμα της εκκαθάρισης της Νίκης Βόλου, προκειμένου να επιστρέψει δίχως πρόβλημα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Όπως πέρυσι, μετά από παραίνεση του προέδρου της Ερασιτεχνικής, ο Αλέκος Ευσταθίου αναμένεται να προσφέρει εκ νέου τις μεταφορές της ομάδας εντός και εκτός Μαγνησίας, ο οποίος έχει ασχοληθεί και ως παράγοντας στην ομάδα της Σκιάθου και πρώην πρόεδρος της ομάδας του νησιού, ενώ πλέον είναι και ο νέος πρόεδρος στο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Ο Αλέκος Ευσταθίου, γνωστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας της Σκιάθου, δραστηριοποιείται επί τριάντα περίπου χρόνια στο πεδίο του τουρισμού και όπως τόνισε ο κ. Φάτσης η βοήθεια του προς την ομάδα ίσως έχει και άλλο ρόλο τη νέα χρονιά.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Γούργο, επιστρέφει στα κοινά της Νίκης έχοντας ενασχόληση με την Κ15 της Νίκης Βόλου στη Super League, ενώ εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος.

Επίσης ως εξωδιοικητικοί θα βρίσκονται και ο Χρήστος Καλλιπολίτης με τη σύζυγο του Βασιλική, με τον πρώτο έχει εργοστάσιο γυψοσανίδας και το κέντρο Gallery στον Βόλο.

Την πρόθεση του να βοηθήσει ωστόσο τη νέα Δ.Ε. εξέφρασε και ο κ. Νίκος Αγγελάρας, που εμφανίστηκε πέρυσι στη Γ.Σ. όταν εκλέχθηκε ο κ. Τζήμας και έδωσε και το παρών την περασμένη Δευτέρα.

Ο Νικόλαος Αγγελάρας είναι πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου και διορίστηκε πάρεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7/10/1977, πρωτοδίκης Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 10/1/1979. Στη συνέχεια προήχθη σε πρόεδρο Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 8.3.1985, σε εφέτη Διοικητικού Εφετείου στις 6/3/1989, σε σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 1/10/1998 και σε αντιπρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11/8/2004. Άσκησε καθήκοντα υποδιευθυντή Εθνικής Σχολής Δικαστών από 1/1/2001 μέχρι και 15/4/2010. Σπούδασε Νομική, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα».

Η Δ.Ε. αναμένεται να στελεχωθεί και με νέα άτομα, που στο παρελθόν βοήθησαν ενεργά τη Νίκη Βόλου από διάφορα πόστα, άτομα που δεν αποτελούν «καμένα χαρτιά», σύμφωνα με τους γνωρίζοντες και σίγουρα ισχυρή βοήθεια στο έργο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου αποτελεί και η στήριξη του προέδρου της Δ.Ε. μπάσκετ των κυανόλευκων του κ. Μπάμπη Τουτουντζόγλου, δείχνοντας πως η Νίκη είναι «ένα» και μια οικογένεια, ασχέτως αθλήματος.

Ποιος είναι ο Ν. Παπακωνσταντίνου

Η ζωή του θα μπορούσε να είναι η ιστορία ενός μυθιστορήματος με πρωταγωνιστή φυσικά τον ίδιο και σε «δεύτερους» ρόλους όλους εκείνους με τους οποίους συναναστράφηκε, συνεργάστηκε, αγωνίστηκε από κοινού για ένα σκοπό κατά τη διάρκεια της 35ετούς παρουσίας του στο διπλωματικό σώμα. Ο λόγος για τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, αρχικά ακόλουθο Τύπου και στην πορεία σύμβουλο και προϊστάμενο στα γραφεία Τύπου ελληνικών πρεσβειών ανά τον κόσμο, που από την περασμένη Δευτέρα είναι ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου υπήρξε σύμβουλος Τύπου για 35 χρόνια. Συναναστράφηκε με δεκάδες Έλληνες πρέσβεις, υπουργούς, διπλωμάτες, ξένους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Μεταξύ αυτών και αρκετούς Έλληνες. Η καταγωγή του είναι από τον Βόλο. Γεννήθηκε το 1948 και υπήρξε ένας από τους πρώτους υπότροφους του Κολλεγίου εκτός Θεσσαλονίκης.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1967 και έγινε δεκτός σε δυο από τα τέσσερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στα οποία κατέθεσε σχετικές αιτήσεις. Τελικά, μετά από υποδείξεις του τότε προέδρου του Κολεγίου σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Hamilton College της Νέας Υόρκης, με πλήρη υποτροφία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1970 και τα επόμενα δυο χρόνια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με θέμα τις Διεθνείς Σπουδές και τις Διεθνείς Σχέσεις στο American University.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου το 1972 επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω… έρωτα. Παντρεύτηκε το 1972 και στην πορεία απέκτησε με τη σύζυγό του δυο παιδιά. Μέχρι το 1978 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και δίδαξε ως καθηγητής στο πρώτο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Το 1976 για τον Νίκο Παπακωνσταντίνου ήταν μια ημερομηνία σταθμός, αφού ανέλαβε σύμβουλος του γενικού πρόξενου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, John Negreponte.

«Μόλις είχε έρθει στο Ανατόλια ο William Mc Grew. Η πεθερά μου Ειρήνη Σινάνογλου ήταν η γραμματέας του και ο πεθερός μου ο γιατρός του Κολεγίου. Έτσι τον γνώρισα και δέσαμε», αναφέρει.

«Εκείνη την περίοδο, ο σύμβουλος του γενικού προξένου είχε συνταξιοδοτηθεί και πρόξενος (που στη συνέχεια έγινε πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών και αρχηγός της CIA) ανέλαβε ο John Negreponte. Ο κ. McGrew είχε επαφές με το Προξενείο και με πρότεινε για τη θέση του νέου συμβούλου. Έτσι πήρα τη δουλειά», λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακολούθησε το 1978 η συμμετοχή του σε διαγωνισμό. Από τους 350 που έδωσαν εξετάσεις, στο διπλωματικό σώμα ως ακόλουθοι Τύπου προσελήφθησαν μόλις δέκα. Μεταξύ αυτών και ο Νίκος Παπακωνσταντίνου. «Στις 17 Απριλίου 1979 ορκίστηκα», θυμάται.

Κυριότεροι σταθμοί

  • Πρώτος σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η Ουάσινγκτον το 1980. Έμεινε εκεί μέχρι το 1989 όταν μεταφέρθηκε στην ελληνική πρεσβεία της Νέας Υόρκης. Στην πορεία και μέχρι το 1994 ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε και πάλι στην Ουάσινγκτον ως προϊστάμενος του γραφείου Τύπου. Επόμενος σταθμός μέχρι το 1996 ήταν η Αθήνα και ακολούθησε η θητεία για τέσσερα χρόνια στην Άγκυρα.
  • Από το 2000 έως το 2004, ο Έλληνας διπλωμάτης βρισκόταν στο Κάιρο και από εκεί για τρία χρόνια στο Λονδίνο για να επιστρέψει μέχρι το 2009 στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στη Μόσχα μέχρι το 2011. Μόνος του, καθώς η σύζυγός του η οποία μια ζωή βρισκόταν δίπλα του και τον ακολουθούσε, δεν «άντεξε» όπως μας λέει τη «σκληρή Μόσχα».
  • Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του στο διπλωματικό σώμα ήταν πάλι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις οποίες επέστρεψε το 2011 και παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο 2015 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Σήμερα, 35 χρόνια μετά, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου περνά τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου