ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεστ της Εθνικής μπάσκετ με… ΗΠΑ

τεστ-της-εθνικής-μπάσκετ-με-ηπα-486854

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα ολοκληρώνει την προετοιμασίας της ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με ένα σπουδαίο τεστ, όπως είναι το σημερινό ( 19:00-Nova1) φιλικό με τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Παράλληλα, ο Λιθουανός τεχνικός, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν επαναληφθούν περιστατικά ανάλογα με εκείνα στο πρόσφατο φιλικό με τη Σερβία.

«Συνεχίζουμε κανονικά την προετοιμασία μας. Συζητήσαμε γι’ αυτό που έγινε και δεν θα ξαναγίνει. Η κατάσταση της ομάδας είναι καλή. Όλοι κατάλαβαν πως δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό. Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε πως κάναμε κάτι κακό και πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα μας», τόνισε αρχικά ο Λιθουανός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ισχυρό φιλικό τεστ με την ομάδα των ΗΠΑ, λέγοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Ελπίζω και οι δύο ομάδες να παίξουν όμορφο μπάσκετ και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Οι ΗΠΑ είναι ίσως η μοναδική ομάδα που παίζει αυτό το μπάσκετ. Από αυτή την άποψη ίσως να μην ήταν καλό που θα δώσουμε απέναντί τους το τελευταίο ματς. Είναι ένα πολύ καλό τεστ, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που θα συναντήσουμε στην Τουρκία».

Τέλος, απάντησε και στην ερώτηση αν αισθάνεται εκδικητικές τάσεις απέναντι στους Αμερικανούς για την ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, είπε: «Το 2000 είχα χάσει την ευκαιρία να νικήσουμε τις ΗΠΑ ως προπονητής της Λιθουανίας. Αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία».

Επίσκεψη της ομάδας των ΗΠΑ στην Πλατεία Συντάγματος

Τα μηνύματα ελευθερίας και ανεξαρτησίας που εκπέμπει η Πλατεία Συντάγματος επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στους παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, οι οποίοι την επισκέφθηκαν χθες.

Οι Αμερικανοί άσοι, που συνοδευόντουσαν από τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη, αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χώρο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ μοίρασαν αυτόγραφα και είπαν μερικά από τα … μυστικά του αθλήματος σε παιδιά της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τα οποία τους περίμεναν με μπάλες στα χέρια τους.

Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι άσοι της "Ντριμ Τιμ" πήγαν μόνοι τους και φωτογραφήθηκαν με τους τσολιάδες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου