ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρεις μέρες έμειναν μέχρι την πρεμιέρα

τρεις-μέρες-έμειναν-μέχρι-την-πρεμιέρ-486452

Τρεις μέρες απέμειναν μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και από χθες ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε στην τελική ευθεία, αφού το Σάββατο παίζει μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και αντίπαλός του είναι ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη… όπου το γήπεδο είχε κάποιες καταστροφές χθες βράδυ από τους οπαδούς της γηπεδούχου!!!

Ο Σάκης Τσιώλης, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της προετοιμασίας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, ενώ και για τον κόσμο θετικά είναι τα συμπεράσματα για το νέο Ολυμπιακό Βόλου…

Ο Ολυμπιακός θέλει και μπορεί να είναι δείξει έτοιμος στην ώρα του και να συνεχίσει την παράδοση που θέλει τους Βολιώτες να κερδίζουν στις πρεμιέρες της Α΄ Εθνικής στις δυο τελευταίες συμμετοχές με τους μεγάλους, αλλά και να σπάσει την κακή παράδοση που τον θέλει να χάνει τις ίδιες περιόδους από τους κυανέρυθρους.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας συμπληρώσει περίπου 60 μέρες προετοιμασίας, ευελπιστεί να είναι σε πλήρη ετοιμότητα το Σάββατο και να φανεί στο γήπεδο… της Νέας Σμύρνης το αποτέλεσμα της δουλειάς στο Βόλο, στο Καρπενήσι για 10 ημέρες και στο Πράτο της Βόρειας Ιταλίας για 14 μέρες και να δώσει συνέχεια στην καλή εικόνα που είχε στα φιλικά και περισσότερο στα διεθνή ματς, παίζοντας με δυνατές ομάδες μεταξύ των οποίων η Λάτσιο, αλλά και η Μονακό στο γαλλικό Λουΐ Ντε… αλλά και ο Ολυμπιακός του Πειραιά το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό.

Ο προπονητής Σάκης Τσιώλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η ομάδα στα περισσότερα ματς ήταν αγωνιστικά πειθαρχημένη, είχε προσανατολισμό όταν έπαιρνε την μπάλα όσον αφορά στην επιθετική φιλοσοφία και πήγε πολύ καλά στον τομέα του πρέσινγκ και της αμυντικής συμπεριφοράς.

Κέρδος για τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα είναι πως δεν θα είναι προβλέψιμος για τους αντιπάλους με τις πετυχημένες εναλλαγές στο σύστημα και στην τακτική κατά τη διάρκεια του αγώνα… Το μοναδικό δίλημμα για το Σάββατο είναι ανάλογα με το σύστημα κι αυτό θα είναι το 4-4-2 με ρόμβο, το 4-4-1-1, ή το 4-1-4-1 που έχει σχέση με το πώς θα παίξει και ο αντίπαλος, ενώ μετά το ματς με τον Πειραιά ο Τσιώλης ρίχνει το βάρος και στην ψυχολογία, στα τελειώματα των φάσεων, αφού γνωρίζει πως οι ευκαιρίες που θα δίνονται για την επίτευξη γκολ θα είναι λιγοστές.

Έτοιμοι για το Σάββατο θα είναι όλοι οι παίκτες πλην του Φραντζιπάνε, που ίσως είναι έτοιμος μετά τη διακοπή, ενώ για το ματς του Σαββάτου που ο Τσιώλης δεν έχει αποφασίσει αν θα ρίξει στο ματς ένα ή δυο καθαρούς επιθετικούς… ίσως λείψει και ο Σολάκης που χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Μια προσθήκη

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων μπορεί να βλέπει μόνο το ματς του Σαββάτου, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη ενίσχυση.

Μετά μάλιστα τη φυγή του Ιταλού Γκραντόνι υπήρξαν φήμες για τον 29χρονο Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Ματίας Λέκι, που ήταν παίκτης του Ηρακλή, ενώ χθες έγινε γνωστό ενδιαφέρον για τον Σλοβάκο διεθνή Πέτερ Ντολεζάι ! Ο 29χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής

αγωνίζονταν στην Σπαρτάκ και πρέπει να ήταν παλιότερα συμπαίκτης του Μπρέσκα.

Ο Σλοβάκος είναι που έπαιξε σε Ζίλινα είναι πιο προσιτός από τον Λέκι, ο οποίος «κουβαλά» τεράστια καριέρα στις Ροζάριο Σεντράλ, Ρίβερ Πλέιτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Θέλτα, και πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη φανέλα της Τσακαρίτα Τζούνιορς, είναι και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και πρόκειται για τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Λέκι έχει σπουδαία καριέρα τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ιταλία, την περίοδο 2005-2007 ήταν συμπαίκτης με τον Χιλιανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Πάμπλο Κοντρέρας, ενώ ανοικτό παραμένει και το θέμα με τον Χρήστο Πατσατζόγλου .

Χθες πάντως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του στον spor fm ανέφερε πως θα γίνει μεταγραφή ξένου 29χρονου διεθνή κεντρικού αμυντικού.

Κατέστρεψαν τη Νέα Σμύρνη!

Στον "αέρα" βρίσκεται η αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Europa League ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Νταντί Γιουνάιτεντ αλλά και του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Δεκάδες εξαγριωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου που αντιδρούσαν στο γεγονός ότι παραχωρήθηκε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην Ένωση, εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και με τα μηχανήματα του κηπουρού (φτυάρια κ.λ.π.) δημιούργησαν ανυπολόγιστη ζημιά, ενώ έσπασαν πάγκους και καθίσματα! «Ένα γήπεδο κόσμημα το κατέστρεψαν! Κατανοώ την ενόχλησή τους, αλλά δεν κατανοώ τα όσα έκαναν!», τόνισε η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανιώνιου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου