ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης νέος πρόεδρος της Superleague

ο-βαγγέλης-μαρινάκης-νέος-πρόεδρος-τη-488554

Επειτα από αναβολές επί αναβολών και διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Superleague έβγαλε πρόεδρο.
Ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας θα είναι ο μεγαλομέτοχος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Π, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Κανελλόπουλος θα είναι εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ.
Το Δ.Σ. της Superleague με ψήφους 12-3 έδωσε το χρίσμα στον Ελληνα εφοπλιστή, ενώ τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διατήρησε ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος ουσιαστικά θα «τρέχει» όλα τα θέματα της Λίγκας.
Οσον αφορά στους τρεις… αντιρρησίες, η ΑΕΚ κι ο Αρης έριξαν λευκή ψήφο, ενώ ο Ατρόμητος απείχε.
Στο Δ.Σ. δεν έδωσε το «παρόν» δια του αντιπροσώπου της, Σταύρου Ψωμιάδη, η Καβάλα, λόγω ασθένειας του τελευταίου.
Ο Μποροβήλος έλαβε 14 ψήφους, καθώς των ψήφισαν οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων, πλην της ΑΕΚ (λευκό) και της Καβάλας, που ήταν απούσα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, «έπαιζε» μόνος του για τη θέση του προέδρου, καθώς ο Θανάσης Κανελλόπουλος, , απέσυρε την υποψηφιότητά του κι ο Ολυμπιακός Βόλου, τάχθηκε στο μπλοκ του Μαρινάκη.
Οσον αφορά στους εκπροσώπους της Λίγκας στην ΕΠΟ, αυτοί θα είναι οι, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ως πρόεδρος της Λίγκας, θα είναι Ά αντιπρόεδρος της Oμοσπονδίας, Ηλίας Βιολίδης (ΠΑΟΚ), Θανάσης Κανελλόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου) και Τζόνι Βεκρής (Παναθηναϊκός).
Ο Θανάσης Κανελλόπουλος ως χθες νωρίς το πρωί μοναδικός σίγουρος υποψήφιος,, απέσυρε την υποψηφιότητά του όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ του Ολυμπιακό Βόλου
Στην ανακοίνωση του η βολιώτικη ΠΑΕ χαρακτηρίζει τον κ. Μαρινάκη νέο και άφθαρτο παράγοντα που «…μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Super League».
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League είχε ως στόχο τη λήξη των κακών κειμένων, που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης, που για πρώτη φορά αναβλήθηκε αρκετές φορές, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αντιστάθηκε σε πρακτικές και μεθόδους του μαύρου παρελθόντος και κατάφερε να μην περάσουν αρρωστημένες νοοτροπίες. Η όλη στάση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ έχει ως αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για την υποψηφιότητα και εκλογή στη θέση του προέδρου της Super League, ενός νέου και άφθαρτου παράγοντα όπως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, μετά από ώριμη σκέψη, αποσύρει την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου για τη θέση του προέδρου της Super League και στηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που πιστεύουμε πως μπορεί να προσφέρει πολλά, να προσδώσει όραμα και να διασφαλίσει την ενότητα της Super League».
Ετσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από χθες ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας,
Οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας
Πέτρος Κόκκαλης 25/07/06
Γιάννης Βαρδινογιάννης 14/06/07
Κώστας Πηλαδάκης 03/07/08
Νίκος Θανόπουλος 09/07/09
Νίκος Πατέρας 03/12/09
Βαγγέλης Μαρινάκης 24/08/10

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου