ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με νέο πρόεδρο η Νίκη Βόλου

με-νέο-πρόεδρο-η-νίκη-βόλου-431401

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε χθες η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου με μείζον θέμα το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και τον οικονομικό απολογισμό των τελευταίων δύο σεζόν, με τον διπλωμάτη κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου να παρουσιάζεται εν μέσω χειροκροτημάτων ως ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, με τη Νίκη να επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Επίσης στη χθεσινή Γ.Σ. αναλύθηκε το πλάνο της επόμενης μέρας όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, στο οποίο θα υπάρξει τεχνικό δίδυμο, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να παραμένει στο τιμ και να πλαισιώνεται από τον Φάντζιο Μπούις.

Ο οικονομικός απολογισμός

Παρόντων 116 και πλέον μελών της Ερασιτεχνικής ξεκίνησε ο οικονομικός απολογισμός και ο κ. Στέφανος Μαυρογιάννης εκ μέρους της εξελεγκτικής επιτροπής ανέφερε για την περίοδο 2015-16: «Δεν υπάρχει ούτε ένα παραστατικό, όπως είχαμε πει και την προηγούμενη Γ.Σ.».

Ο κ. Φάτσης πρόσθεσε πως υπήρχε αποπληρωμή μέρους των οφειλών και συγκεκριμένα από τις 5.000 ευρώ δόθηκαν τα 1.000. Τα μέλη ψήφισαν αναφορικά με το ποσό, που αφορά την αποπληρωμή της ΔΕΗ και τη χρήση του Πανθεσσαλικού, να δοθεί εκ νέου παράταση του θέματος μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα θα αποσταλεί επιστολή στην τότε Δ.Ε. για να αναλάβει τις οφειλές και στην επόμενη Γ.Σ. θα επανέλθει το θέμα για τελευταία φορά.

Για την περίοδο που πέρασε και τη σεζόν 2016-17 ο κ. Μαυρογιάννης πρόσθεσε πως ο έλεγχος που έγινε βρήκε άνοιγμα γύρω στις 35χιλιάδες ευρώ με τα έξοδα να είναι περισσότερα, αλλά να είναι πληρωμένα, ενώ πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει από ποιον πληρώθηκαν. Βέβαια για να γίνει το κλείσιμο των βιβλίων θα πρέπει να βρεθεί από ποιον έγινε η αποπληρωμή, με τον κ. Βενέτη να προτείνει προς το υπόλοιπο μπορεί να καλυφθεί ως οικονομική ενίσχυση από τα μέλη του συλλόγου, κάτι που ψηφίστηκε.

Ο απολογισμός του Στ. Φάτση

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του νέου πλάνου, που θα κινηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον κ. Φατση, πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να παίρνει τον λόγο και να κάνει αρχικά μια αναδρομή για τη σεζόν που πέρασε. Ο ίδιος ξεκίνησε μετά τη Γ.Σ. του Ιανουαρίου διασαφηνίζοντας τη σχέση της Δ.Ε. με τον κ. Τζήμα: «Αποφασίσαμε να γίνουμε βδέλλα στον κ. Τζήμα και να τον παρακολουθούμε. Άνθρωποι βάλανε χρήματα δικά τους και έχουν ανιδιοτελή προσφορά και γενικά ήταν δίπλα στην ομάδα, έτσι ώστε να μην εκτεθεί άλλο.

Εγώ έπρεπε να τηρήσω τη δική σας απόφαση. Από κει και πέρα όσοι ήταν δίπλα του το κάνανε για την ομάδα. Μέσα σε αυτούς ήταν και οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ. Ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο Αργύρης Παλάσκας, ο Χρήστος Κοντοβάς και οι γενικοί αρχηγοί. Πάντα υπήρχε κάποιος δίπλα στην ομάδα. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που ο προπονητής εργάστηκε αμισθί την περίοδο αυτή. Τον Δεκέμβριο είχαμε την άφιξη του κ. Μπούις, που ήρθε να οργανώσει τις ακαδημίες.

Χρονικά έτυχε και έπεσε στην παραίτηση του προπονητή των Νέων Αθλητών. Ποτέ δεν μπερδεύτηκε στο έργο του Στέφανου Ξηροφώτου και ποτέ στο έργο του κ. Τζήμα. Ήταν διακριτικότατος και διακριτός ο ρόλος του. Για μένα σημαντικότερος μήνας ήταν ο Μάρτιος, που είχαμε την κατηφόρα της ομάδας με οικονομικά προβλήματα των παικτών και ένα Δ.Σ. αδύναμο.

Εκεί έπρεπε να παρθεί απόφαση για εκλογές. Θεωρώ πως είναι το κομβικό σημείο εκείνης της εποχής, γιατί κάποιοι ήθελαν αδύναμο Δ.Σ. Η Νίκη είχε κομματιαστεί σε τρία στρατόπεδα. Ήρθε η μέρα των εκλογών που βγαίνει μέσα από τη διαδικασία, δημοκρατικότατα. Το κακό είναι πως ακούστηκαν λόγια από μέλη της Ερασιτεχνικής. Μέσα από τη διαδικασία βγήκε ένα δυνατό Δ.Σ., και κάποιοι ήθελαν εκλογές την 1 Ιουλίου και εκβιάζανε με όρους και προϋποθέσεις.

Οι εκλογές έγιναν δημοκρατικά και είναι το πιο ποιοτικό Δ.Σ. μέχρι σήμερα από το 2009. Ο λόγος που έγιναν εκλογές ήταν να πετάξουμε εκτός αυτούς που ήθελαν αδύναμοι τη Νίκη και πέσανε σαν τα κοράκια. Στόχος είναι να φύγουμε από εδώ ενωμένοι. Εάν όμως μου επιτεθούν φραστικά θα πω κι άλλα.

Δεν ήταν σκοπός η πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο. Ήταν η ανάγκη κάποια χρήματα που έμπαιναν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο να κάνουμε κάτι για το μέλλον. Το αποκορύφωμα ήταν η επίσκεψη Μπρένιξ που εμείς το περάσαμε χαλαρά. Εκεί πάνω θα βασιστεί στο πρόγραμμα το συγκεκριμένο να φτιάξουμε ποδοσφαιρική φιλοσοφία από τα μικρά παιδιά μέχρι την πρώτη ομάδα. Σε αυτή τη Δ.Ε. που θα προκύψει, ο καθένας θα έχει διακριτό ρόλο. Ο καθένας θα ενημερώνει τον κόσμο πάνω σε αυτό που ασχολείται».

Πανθεσσαλικό και Ξηροφώτος

Ακολούθως ο κ. Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε σχετικά με τις εγκαταστάσεις: «Είμαστε Νικιώτες και όχι επαγγελματίες παράγοντες. Κάνουμε προσπάθεια να νοικιάσουμε το Πανθεσσαλικό και το Π. Μαγουλάς να γίνει σπίτι για τις ακαδημίες και θα γίνουν κάποιες εργασίες με στόχο να είναι σίγουρα καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος. Περιμένουμε και το χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ για να έχουμε και εκεί ένα προπονητικό χώρο. Είμαστε σε καλό δρόμο με το Πανθεσσαλικό αλλά μας ζητάνε να αποπληρώσουμε ένα χρέος ύψους 6.000 ευρώ, ενώ ο κ. Μπούις με τον κ. Ξηρόφωτο θα είναι το προπονητικό δίδυμο της νέας χρονιάς».

Από παρέμβαση του κ. Φάτση έγινε γνωστό πως η Νίκη θα παίζει στο Πανθεσσαλικό μετά από προφορική συμφωνία, αφού όπως ξεκαθάρισε: «Κάναμε ελκυστική πρόταση στα Ο.Α. και έγινε αίτημα και από τον Ολυμπιακό Βόλου. Η θέση η δική μας είναι πως εμείς θα μπούμε, είτε συγκατοικώντας με τον Ολυμπιακό είτε όχι».

Ο Βέλγος αρχιπροπονητής της ακαδημίας, Φάντζιο Μπούις και νέος συνεργάτης του Στέφανου Ξηροφώτου ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα. Έτσι όπως είμαστε εδώ σήμερα δεν έχουμε καμιά ελπίδα. Πρέπει να πιστέψουμε στην ομάδα και να γίνουμε όπως είμαστε πριν 20 χρόνια. Ήρθα για να δουλέψω. Πιστεύω στη δουλειά μου στον κόσμο στη διοίκηση. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι. Δεν μ’ αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα κρατηθεί ένας βασικός κορμός από τη φετινή ομάδα. Αφού συμφωνήσουν με τους όρους θα είναι στην ομάδα μας. Θα φέρουμε παίκτες με εμπειρία από Α’ και Β’ Εθνική. Θα δώσουμε ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν πολύ φέτος, στόχος σταθερή πορεία με υψηλές βλέψεις. Δεν θα υποσχεθούμε πρωτάθλημα, αλλά σκληρή δουλειά για να φθάσουμε εκεί που πρέπει. Το πλάνο μας είναι μακροπρόθεσμο. Θέλουμε στήριξη από όλους. Να μας πιστεύετε και σε κάποιο χρονικό διάστημα θα είμαστε εκεί που θέλετε να είμαστε. Θα προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, οι παίκτες να παίζουν για τη φανέλα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Θα είμαστε περισσότερο οργανωμένοι, απ’ ότι φέτος. Θέλω να νιώθουν οι ποδοσφαιριστές σαν επαγγελματίες και θα είναι έξι ώρες στο γήπεδο την ημέρα. Θα φάνε μαζί θα κάνουν την αποθεραπεία τους θα δούνε τα λάθη τους και θα πάνε στο σπίτι τους. Θα βάλουμε την ομάδα πάνω από όλα. Όλοι στην ίδια γραμμή η διοίκηση οι παίκτες και η ακαδημία. Το πιο σημαντικό είναι να πιστεύουμε στη Νίκη, όπως την έχω σκεφτεί εγώ και όχι όπως τελευταία».

Η νέα Δ.Ε. και ο Ν. Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Φάτσης ανέφερε πως η νέα Δ.Ε. αποτελείται από τους κ.κ. Βενέτη, Ιμεράι, Σουγγάρη, Κουτσούκη, Διάκο, Σανίδα, Μ. Δημήτρη, Σδούγκο, που είναι εκλεγμένα μέλη της Ερασιτεχνικής και θα πλαισιωθεί από εξωδιοικητικούς τους κ.κ. Ν. Παπαπέτρου, διακεκριμένο νομικό, Αλέκο Ευσταθίου, Δημήτρη Γούργο, τον κ. Χρήστο Καλιπολίτη και τη κα. Βασιλική Καλιπολίτη. Πρόεδρος θα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος έγινε δεκτός μέσα σε χειροκροτήματα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου από το 2015 είναι συνταξιούχος και από πέρσι στις 8 Ιουνίου είναι μέλος της Ερασιτεχνικής και δεν είχε αποδεχθεί τον κ. Τζήμα. Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου γεννημένος στη Νέα Ιωνία, διατέλεσε επί 35 χρόνια στο ελληνικό διπλωματικό σώμα, διατέλεσε ακόλουθος Τύπου και σύμβουλος Ελληνικών Πρεσβειών σε όλο τον κόσμο, με τον ίδιο να αναφέρει: «Σας καλωσορίζω όλους, Νικιώτες υποθέτω, όπως και εγώ. Έχω επιστρέψει μετά από 35 χρόνια στο εξωτερικό. Μέχρι 12 ετών μεγάλωσα σε γειτονιά κοντά στη Νέα Ιωνία και στα Επτά Πλατάνια. Ερχόμουν στο Π. Μαγουλάς όταν κουβάλησαν τη μισή ομάδα του Αιγάλεω στα φορεία, ανεβαίνοντας η Νίκη στην Α’ Εθνική. Ακούγοντας τον προπονητή ο οποίος τα είπε απλά και σταράτα, και όπως είχε πει ένας παλιός μου καθηγητής χρειάζεται δουλειά κάποιος για να πετύχει.

Με έπεισε ο κ. Βενέτης να είμαι μέλος σε μια ορχήστρα που έχει όραμα. Εδώ απ’ ό,τι καταλαβαίνω, και γι’ αυτό αποδέχθηκα να εκπροσωπώ αυτή την ομάδα να ανέβει εκεί που της αξίζει. Κουβαλάει μια βαριά ιστορία, να γίνουμε αρωγοί και μέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια. Στην αρχή ήμουν διστακτικός αλλά μετά είπα πως αξίζει να γίνω κοινωνός σε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης. Ευχαριστώ τη Δ.Ε. για την εμπιστοσύνη, είμαι ευτυχής που δέχθηκα και είμαι εδώ που είμαι».

Τέλος, ο κ. Φάτσης επεσήμανε πως η πόρτα της Δ.Ε. είναι ανοιχτή για όλους αναφέροντας: «Καλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν να έρθουν κοντά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου