ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με πρώτο στόχο την παραμονή

με-πρώτο-στόχο-την-παραμονή-488899

Με αρκετά νέα πρόσωπα και αρκετή αισιοδοξία στις τάξεις παικτριών και τεχνικού τιμ ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Με νέο τεχνικό τον Κώστα Ξενοκώστα τα κορίτσια του Ολυμπιακού φιλοδοξούν φέτος να έχουν μια χρονιά καλύτερη από την περσινή και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ. Πρώτος στόχος ωστόσο παραμένει η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Χωρίς μεγάλα λόγια και με όρεξη για σκληρή δουλειά οι «ερυθρόλευκες» ρίχτηκαν χθες στην επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας υπό τις οδηγίες του Κώστα Ξενοκώστα. Νέα πρόσωπα στην ομάδα η Αριστέα Μαγκλάρα, η Ελένη Ζήτη και η Μαρία Κυριτσάκα, ενώ υπήρχε και μία έκπληξη από το… παρελθόν που αφορούσε στην παρουσία στην ομάδα της πολύπειρης Κατερίνα Γιαννούλη, που όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην ομάδα με την οποία κατά το παρελθόν είχε ζήσει μεγάλες στιγμές. Από τις «παλιές» της ομάδας το παρών έδωσαν η Ελένη Δημητρέλια, Χριστίνα Λυμπερίδου, Ασημίνα Κουτσουνούρη, Εύη Κυριαζίδου, Εύη Ράπτη και Αγγελική Θανασούλη.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Κώστας Ξενοκώστας, εμφανίστηκε συγκρατημένος στην πρώτη του προπόνηση ως προπονητής του Ολυμπιακού, δείχνοντας πως ξέρει τις συνθήκες που επικρατούν και σε ποια ομάδα έχει έρθει. «Στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία με κάθε τρόπο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξενοκώστας. Η χρονιά φέτος αναμένεται να είναι ακόμα δυσκολότερη για τον Ολυμπιακό λόγω και των οικονομικών δυσχερειών που υπάρχουν, ωστόσο άπαντες πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας και δείχνουν να ξέρουν καλά το τι πρέπει να πράξουν φέτος.

Στις 2/9 έρχεται η Τόμσον

Μπορεί τα περισσότερα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού να βρέθηκαν χθες στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, ωστόσο έλαμψε δια της απουσίας της το τελευταίο και σπουδαιότερο ίσως μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, η αμερικανίδα σέντερ Κίρστεν Τόμσον. Η πανύψηλη σέντερ (1.98) η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι η ψηλότερη μπασκετμπολίστρια του πρωταθλήματος, αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας στις αρχές Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στις 2 του μήνα.

Εκκρεμεί της Κωστούλα

Η νεαρή ταλαντούχος παίκτρια Βαγγελίτσα Κωστούλα φέτος θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων στις οποίες θα λάβει μέρος, με αποτέλεσμα η παρουσία της στο ρόστερ των ερυθρολεύκων να κρίνεται αμφίβολη. Βέβαια το σίγουρο είναι πως διοίκηση και τεχνικό τιμ θέλουν την παίκτρια στη διάθεσή τους, ωστόσο το θέμα είναι καθαρά στη δική της βούληση και το κατά πόσο η ίδια θέλει να ασχοληθεί παράλληλα με τις σπουδές και το μπάσκετ.

Ισως άλλη μία προσθήκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί άλλη μια ξένη παίκτρια άφησε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Ξενοκώστας. Συγκεκριμένα ο έμπειρος κόουτς τόνισε πως μετά την Τόμσον ίσως αποκτηθεί άλλη μία ξένη, αν φυσικά πρόκειται για μια καλή περίπτωση. Πληροφορίες πάντως θέλουν τη διοίκηση της ομάδας να εξετάζει μία περίπτωση παίκτριες με καταγωγή από τα Βαλκάνια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου