ΜΠΑΣΚΕΤ

Καταγγελίες εκατέρωθεν από Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλο

καταγγελίες-εκατέρωθεν-από-αγγελόπο-438683

Στην αντεπίθεση πέρασε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά τις επιστολές που έστειλε στην κυβέρνηση ο Ολυμπιακός, ζητώντας την τιμωρία του και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας εν όψει του τέταρτου τελικού της Α1, την Πέμπτη (8/6, 21:00)στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα ο Γιαννακόπουλος έγραψε σε σχόλιο του στην προσωπική του σελίδα στο «Instagram»: «Αυτό κι αν είναι θράσος. Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Υπάρχει κράτος; ΥΓ Κύριοι του Ολυμπιακού, για τα επεισόδια στο ΣΕΦ θα μας πείτε τίποτα ή όλα ήταν καλά;». Στην συνέχεια ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» πόσταρε μια φωτογραφία των αδερφών Αγγελόπουλων γράφοντας στην λεζάντα: «Αντί να καταδικάσετε τα επεισόδια στο ΣΕΦ, κάνετε και καταγγελίες; Ντροπή! Σας πήρε χαμπάρι όλος ο κόσμος πλέον».

Τιμωρία Γιαννακόπουλου ζητά ο Ολυμπιακός
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με επιστολές που έστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αλλά και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ζητά την τιμωρία του «ισχυρού άνδρα» του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τις «εμπρηστικές» αναρτήσεις που έκανε μετά το τέλος του 3ου τελικού στο ΣΕΦ στην προσωπική του σελίδα στο Instagram. Επιπλέον οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε απο την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα ενόψει του τέταρτου τελικού της Α1 ανδρών, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (8/6, 21:00). Την έκκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχολίασε σήμερα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζητώντας απο τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ παράλληλα απείλησε με αυστηρές κυρώσεις.

Προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις
Εξάλλου, οι δημοσιεύσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο instagram οδηγούν τον αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα, Γιάννη Παναγόπουλο, σε έρευνα για τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο ιδιοκτήτης των κυπελλούχων Ελλάδας έχει μπει στο… μικροσπόπιο του αρμόδιου για το ποινικό κομμάτι στον αθλητισμό, ο οποίος «τρέχει» μία διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης των αναρτήσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι ποινικά κολάσιμο.

Τραβάει… αυτιά ο Σιμιτζόγλου
Στο μεταξύ, έπειτα από τον… χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων – διαρροών και άλλων επίσημων ή ανεπίσημων τρόπων αντιπαράθεσης, ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου φέρεται να έχει καλέσει τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο γραφείο του προκειμένου να ζητήσει να πέσουν οι τόνοι μεταξύ τους εν όψει του 4ου τελικού στο ΟΑΚΑ ή και 5ου (εάν χρειαστεί) τελικού στο ΣΕΦ.
Το κλίμα είναι τεταμένο και δεν αποκλείεται να γίνουν αυστηρές συστάσεις και προειδοποιήσεις ώστε να μην ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Σε απολογία η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Όπως και να’χει, ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ κάλεσε σε απολογία την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τα όσα διαδραματίστηκαν στον 3ο τελικό. Η υπόθεση, μάλιστα, θα εκδικαστεί την Τετάρτη (7/6), ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και η καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία υποστηρίζει ότι το μέλος του «πράσινου» τεχνικού επιτελείου, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, τραυματίστηκε στη φυσούνα, κατά την αποχώρηση των «πράσινων» προς τα αποδυτήρια, από στυλό φωτοβολίδας ευθείας βολής.

Ωστόσο, οι συμπληρωματικές εκθέσεις Αστυνομίας, παρατηρητή και διαιτητών αναφέρουν ότι στην φυσούνα του ΣΕΦ έπεσε καπνογόνο, και όχι φωτοβολίδα ευθείας βολής. Συγκεκριμένα αναγράφεται ξεκάθαρα ότι στην φυσούνα του ΣΕΦ έπεσε καπνογόνο, ενώ στην έκθεση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι οι ίδιοι έσβησαν το καπνογόνο.

Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» επικαλούνται το video της αποχώρησης του Παναθηναϊκού για τα αποδυτήρια, στο οποίο δεν γίνεται αντιληπτή ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής. Μάλιστα στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ελλάδας υπάρχει αισιοδοξία ότι θα γλιτώσουν την ποινή αποκλεισμού της έδρας τους, ενώ ακόμη κι αν υπάρξει τέτοια τιμωρία, τότε αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Βασιλειάδης απειλεί να πάρει…

πίσω τα «αιώνια» ΣΕΦ και ΟΑΚΑ

Σε συστάσεις προς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στους τελικούς των πλέι οφ του μπάσκετ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα τουρνουά 3on3, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Αν στα εναπομείναντα ματς δεν προαχθεί το φίλαθλο πνεύμα αλλά οτιδήποτε άλλο, η Πολιτεία θα επανεξετάσει τη χρήση των γηπέδων. Η Πολιτεία παραχωρεί γήπεδα και όχι αρένες».

Και πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης: «Κατ’ αρχάς, να γίνει σαφές ότι οι εισαγγελικές αρχές και οι αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μόλις ανακινήθηκε το τι έγινε την Κυριακή το βράδυ, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν και τις εξαγγελίες που ακολούθησαν τα γεγονότα αυτά, σχηματίζουν ήδη δικογραφίες και για τα δύο γεγονότα και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και με ορθή κρίση για να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν».

Και κατέληξε: «Για να τελειώσει το αστείο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις παράνοιας που ζούμε και να πάμε να ευχαριστηθούμε δύο αγώνες, δύο ωραία παιχνίδια με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που παίζουν στη χώρα μας, με δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Όπως στην Ευρώπη, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα, έχουν μια σοβαρή εικόνα μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρέπει να γίνει και τις επόμενες μέρες. Αλλιώς, εμείς ως Πολιτεία θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου