ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-487082

Ανεπαίσθητες αλλαγές στους πίνακες     

Μπορεί ο Βόλος και η Μαγνησία στο χώρο της διαιτησίας να έχει δηλώσει μονιμότητα στο ψηλότερο επίπεδο με τον κορυφαίο ίσως Ελληνα διαιτητή τον Γιώργο Δαλούκα, αλλά γενικότερα στη Σούπερ Λίγκα οι μάχες ίσως να μην έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα   για το ελληνικό ποδόσφαιρο.   Έτσι έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και «μαγειρέματα» που κράτησαν μέρες, η ΕΠΟ αποφάσισε να ανακοινώσει τους νέους πίνακες διαιτητών της προσεχούς περιόδου, με την ΚΕΔ να προχωρά σε αναίμακτες τομές και να διατηρεί διαιτητές που προκάλεσαν.

Διαιτητές όπως ο Κωνσταντινέας, ο Γιάχος, ο Αμπάρκιολης και αρκετοί άλλοι, που προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους διατηρούνται με δόξα και τιμή στους πίνακες… εκτός πινάκων έμειναν Κύρκος, Ντάκος, Γιαννόπουλος και Παπασταμάτης, ενώ προβιβάστηκαν οι Μάνταλος, Ζαχαριάδης, Μήτσιος, Θάνος και Αρετόπουλος.
Ο Κύρκος ήταν ο πρώτος που έπρεπε να διαγραφεί, καθώς έκανε μια κάκιστη χρονιά κατά την οποία τιμωρήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στα εννέα ματς που σφύριξε. Η ΚΕΔ όμως δεν τον διέγραψε δια παντός και εξ ολοκλήρου! Τον υποβίβασε στη Β’ Εθνική και παράλληλα τον τοποθέτησε στον πίνακα υποψηφίων για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα! Κάτι που σημαίνει πως αν πάει καλά τη νέα σεζόν, τότε πιθανόν να επανέλθει!
Επίσης «φαγώθηκε» είναι ο Μιχάλης Ντάκος, αλλά και ο Κώστας Παπασταμάτης, διαγραφή του οφείλεται στο ότι πάει Κύπρο.
Στη θέση των τεσσάρων διαγραφέντων τοποθετήθηκαν πέντε διαιτητές (ώστε να γίνουν 22 στο σύνολο), προερχόμενοι από τον πίνακα της Β’ Εθνικής. Πρόκειται για τον Σταύρο Μάνταλο (30 ετών, καθηγητή πληροφορικής) από την Αθήνα, τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη από τη Μακεδονία (29 ετών, καθηγητή φυσικής αγωγής), το Χρήστο Μήτσιο (35 ετών, ειδικό φρουρό) από την Ήπειρο, τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο από τα Τρίκαλα (31 ετών, τεχνικό στην Πολεμική Αεροπορία) και το Δημήτρη Θάνο από τα Γρεβενά (31 ετών) που έπαιξε την περασμένη Τετάρτη στο ΑΕΛ-Ολυμπιακός Β.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το ερχόμενο Σάββατο αρχίζει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, που φέτος -μετά από 20 χρόνια- ενδιαφέρει πιο άμεσα το Βόλο, αφού ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους μεγάλους, έχοντας στόχο να μείνει και να καθιερωθεί. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία για 9η φορά με στόχο αν όχι στην 10η, στην 11η, και αν ο κόσμος είναι αυτός που πρέπει… να τον δει και στην Ευρώπη… 
 
Ο Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του, αν μη τι άλλο, με έργα και όχι με λόγια ανεβάζουν το πρεστίζ του Ολυμπιακού προχθές στη νέα έδρα, στο ανακαινισμένο και πιο λειτουργικό Πανθεσσαλικό, προχώρησε στη μεγάλη του δέσμευση, λέγοντας πως αν σε κάθε ματς έχουμε 7.000 – 8.000 κόσμο, τότε αυτός ο κόσμος να περιμένει σε τρία χρόνια να δει τον Ολυμπιακό στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ στη Νιόν και έβαλε αυτόματα τον πήχη ψηλότερα, ζητώντας όμως ουσιαστική στήριξη, όχι κριτική από την παραλία και εκ του ασφαλούς και ταυτόχρονα υπομονή και όχι γκρίνια…
 
Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι έχει αλλάξει επίπεδο και το θέμα με το πρεστίζ,   που ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος αφήνει τον κόσμο να κρίνει αν έχει ανέβει, είναι κάτι που φαίνεται από την οργάνωση, από την προετοιμασία, από τα διεθνή φιλικά   και από τη θέση του Βόλου στο Συνεταιρισμό των μεγάλων…
Δηλαδή αν την ερχόμενη Τρίτη, όπως όλα δείχνουν και όπως πολλοί πιστεύουν, εκλεγεί στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα ο αντιπρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα ακόμη βήμα καταξίωσης…
 «Εφόσον εκλεγεί ο κ. Κανελλόπουλος, θα είναι πρόεδρος όλων των ομάδων, αλλά σίγουρα θα είναι τιμή για μας που τον προτείναμε» ανέφερε ο Αχ. Μπέος, που μπορεί κάποιες φορές να δείχνει συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά του αρέσει στις δικές του μάχες να βγαίνει νικητής… ενώ μετά τα πολλά που πετυχαίνει να θέλει περισσότερα… με τη διαφορά πως τελευταία δείχνει πως έμαθε να το ζητά καλύτερα… “Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν τα μπορούμε όλα… Όλοι μαζί μπορούμε πιο πολλά “τόνισε χαρακτηριστικά προχθές ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός… που άφησε άλλους να κρίνουν αν ανεβαίνει το πρεστίζ της ομάδας με τα έργα και αν οι δύσπιστοι είναι τώρα μειοψηφία… 
Ο κόσμος τώρα από την πλευρά του πρέπει να καταλάβει ότι όλα άλλαξαν και σκεπτόμενοι πως πριν 20 μέρες λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα με τη Λάτσιο και αύριο στο Μονακό… αν το λέγαμε πριν από μερικά χρόνια μάλλον θα μας έλεγαν τρελούς!!!
Ακόμη το ότι χθες έγινε πρόβα τζενεράλε κόντρα στον Ολυμπιακό του Πειραιά και τα έργα στο Πανθεσσαλικό είναι ένα δείγμα ότι το επίπεδο έχει ανέβει και όλα δείχνουν και η ομάδα θα έχει καλή αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο…
Είναι γεγονός πάντως ότι η οικονομική κατάσταση δεν βοηθάει στο να συμβάλλουν όλοι στο όραμα και τις φιλοδοξίες, αλλά το ότι στη Σούπερ Λίγκα υπάρχει το φθηνότερο εισιτήριο των  15 ευρώ ίσως είναι ευκαιρία η αγορά διαρκείας…
Έτσι, αφού η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο, με μια ισως σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας των αλλων που κάνουν εκ του ασφαλούς κριτική… θα γίνει κατανοητό ότι υπάρχει και ακόμη ψηλότερο επίπεδο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ούγγροι
Ο Ούγγρος διεθνής Ζόλταν Σέλεσι είναι ο δεύτερος που παίζει με τον Ολυμπιακό στην Α΄, αλλα δεν είναι ο δεύτερος στο Βόλο.
Ο Ιμρε Μπόντα ήταν ο πρώτος και μαζί του ήταν και ο Γκιόργκι Σέιμπερ που δεν έπαιξε…
Το 1993 φόρεσε τα ερυθρόλευκα ο Ιμρε Κάτσεμπαχ, την περίοδο 98-99 ο Τσάπα Μπάρνα και το 2000 ο Ιρντβάν Κάζσα…
Β.Ζ
 
Το γήπεδο
Ο Αλμυρός που θα φιλοξενήσει τη Νίκη στο Κύπελλο δεν το κάνει πρώτη φορά.
Έχει φιλοξενήσει τελικούς Νέων, μπαράζ ανόδου στη Γ’, τον Ολυμπιακό στη Γ΄ και άλλα μεγάλα ματς.
Η Νίκη και ο Ολυμπιακός έχουν χρησιμοποιήσει και ως έδρα το Βελεστίνο… ενώ η Κλούβα ήταν στο παρελθόν και εξ ανάγκης έδρα Ολυμπιακού και Τοξότη…
Β.Ζ
 
Ανύπαρκτοι
Είναι δυνατόν ο ανύπαρκτος να τάζει θέση στον άλλο ανύπαρκτο; έλεγε με απορία ο τωρινός εκλεκτός…
Για να πάρει την απάντηση: ”Πάνε να κάνουν το κίνημα της ανυπαρξίας”!!!
Β.Ζ
 
Ο Σουηδός
 Εναν Σουηδό ποδοσφαιριστή περίμεναν τις τελευταίες μέρες στην Νίκη, ωστόσο ούτε χθες έφθασε ο εν λόγω ποδοσφαιριστής. Έναν Σουηδό επιθετικό δοκίμασε πάντως η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο οποίος δεν έπεισε για τις ικανότητές του.
Ζ.Ε.Ι.
 
Λέτε να είναι γούρικο;
Στο μαγαζί του Στράτου Γιδόπουλου θα διεξαχθεί αύριο η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Β’ και Γ’ Εθνικής, όπως έχει γράψει στο παρελθόν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, και αυτό που επιθυμεί ο κυανόλευκος παράγοντας είναι η κλήρωση να είναι καλή για την ομάδα του και το μαγαζί να αποδειχθεί γούρικο.

Ζ.Ε.Ι.

 
Πόλος έλξης
Μεγάλος πόλος έλξης ήταν χθες η ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, η οποία φιλοξενήθηκε στο Valis Hotel. Δεκάδες παιδάκια έσπευσαν να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς, οι οποίοι έλαβαν και ανθοδέσμη από τον τοπικό σύλλογο.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Η πρώτη
Την πρώτη φανέλα που «τσίμπησε» φίλος του Ολυμπιακού ήταν από την κόρη του κ. Μποτσιβάλη -Ιωάννα, η οποία έλαβε την φανέλα του Ντουντού με αυτόγραφο του Βραζιλιάνου άσσου και δεν είχε παρά να τη φορέσει και να καμαρώνει στην πισίνα του ξενοδοχείου.
Ζ.Ε.Ι.
 
Αιθέρια ύπαρξη
Μία αιθέρια ύπαρξη έκανε την εμφάνισή της στην πισίνα του Valis χθες και μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπεσε σύρμα και βγήκαν στα μπαλκόνια των δωματίων τους να απολαύσουν τη θέα.
Ζ.Ε.Ι.
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Υπάρχουν παίκτες που κάνουν προετοιμασία χωρίς συμβόλαιο και συμφωνία;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου