ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμάζονται για την κάθοδο

ετοιμάζονται-για-την-κάθοδο-491400

Το απόγευμα της Δευτέρας επιστρέφει από την Βασιλίτσα Γρεβενών η ομάδα της Νίκης Βόλου, όπου και πραγματοποιεί από την περασμένη Τρίτη το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της και ενώ απομένει μόλις μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της.
Η επιστροφή της ομάδας λογίζεται για αύριο, με τον τεχνικό της ομάδας Χόρχε Μπάριος να προσπαθεί τις περασμένες ημέρες να δέσει την ομάδα και να δώσει το χρώμα που θέλει σε ένα βασικό σχήμα και μία ενδεκάδα.
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας θα δοθεί είτε το ερχόμενο Σάββατο είτε την ερχόμενη Κυριακή και ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει όσο τίποτε η ομάδα να έχει μια ομοιογένεια, ώστε να ξεπεράσει τον πρώτο σκόπελο που ακούει στο όνομα ΠΑΟ Ρουφ.
Μπορεί ο αντίπαλος να μην τρομάζει τους κυανόλευκους, ωστόσο χρήζει της απαραίτητης προσοχής, μιας και το Κύπελλο είναι παραδοσιακά ο θεσμός των εκπλήξεων. ΠΑΟ Ρουφ και Νίκη Βόλου αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, ωστόσο το όνομα και η φανέλα της κυανόλευκης ομάδας επιβάλλει την πρόκριση στη δεύτερη φάση του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα.
Στην τρίτη φάση, εάν η Νίκη έχει πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση του Εθνικού Πειραιώς με μία εκ των Δόξας Κρανούλας ή Φωκικού και αν και τότε η Νίκη προκριθεί θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ. Βέβαια για να γίνει αυτό οι κυανόλευκοι θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ρουφ. 
 
Η προετοιμασία
Ενας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις της ομάδας της Νίκης Βόλου είναι και ο Κώστας Μπανούσης. Ο 22χρονος επιθετικός που έχει γεννηθεί στις 23/1/1988 και έχει ύψος 1.83 εκ. και 76 κιλά υπήρξε μέλος της ομάδας του Πυρσού Γρεβενών, η οποία και τερμάτισε πέρυσι στην 7η θέση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ήταν μέλος της ομάδος της ΑΕΛ και μαζί με τον νυν κυανόλευκο τερματοφύλακα Πέτρο Μπαϊμάκη έμειναν ελεύθεροι από την ομάδα του κάμπου. Ο Μπάριος αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για την τύχη του Μπανούση, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Η σημερινή προπόνηση θα είναι τριπλή και θα είναι και η πιο δυνατή για τους κυανόλευκους που επιστρέφουν αύριο στο Βόλο. Όσον αφορά στο Σουηδό επιθετικό, αυτός δεν έδωσε σημάδια ζωής ούτε χθες που τον περίμεναν οι κυανόλευκοι και έτσι η περίπτωσή του εγκαταλείπεται.  Η Νίκη ενδέχεται να κινηθεί για την απόκτηση ενός άλλου επιθετικού, δίχως όμως να καίγεται, μιας και για την επίθεση υπάρχουν ήδη οι Βακουφτσής και Ντάνισιτς. Όσον αφορά στον Μπανούση, πέρυσι σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε 18 εμφανίσεις στη βασική ενδεκάδα, μετρώντας δύο γκολ. 
 
Αύριο η κλήρωση του πρωταθλήματος
Αύριο Δευτέρα 23 Αυγούστου θα διεξαχθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Β’ και Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ αναφέρει: «Η κλήρωση των Πρωταθλημάτων της FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 – ΟΠΑΠ Α.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 θα διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010 και ώρα 7 μ.μ. στο CATARALLA – W».
 
Φιλικό τουρνουά Τρίτη ή Τετάρτη
Φιλικό 45λεπτο τουρνουά θα διεξαχθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη στο γήπεδο του Αλμυρού με τη συμμετοχή τριών κυανόλευκων ομάδων. Συγκεκριμένα εκτός από τη Νίκη Βόλου θα συμμετέχουν οι ομάδες του γηπεδούχου Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού όπως και του Πυράσου. Αυτό θα είναι και το τελευταίο τεστ για την ομάδα του Χόρχε Μπάριος, που θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δύο ενδεκάδες, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου