ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάνοπλος για τη ρεβάνς ο Αρης, με απουσίες αλλά με κόσμο ο ΠΑΟΚ

πάνοπλος-για-τη-ρεβάνς-ο-αρης-με-απουσί-491726

Ευχάριστα μαντάτα επιφύλασσε για τον τεχνικό του Αρη, Εκτορ Ραούλ Κούπερ η τελευταία προπόνηση κι αυτό γιατί ο Αργεντινός τεχνικός είδε όλους τους παίκτες να προπονούνται κανονικά και να τίθενται στη διάθεσή του για τη ρεβάνς με την Αούστρια Βιέννης για το Γιουρόπα Λιγκ .

Κάλβο, Οριόλ και Κόκε πήραν μέρος στο πρόγραμμα με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να έχει κάποιες μικροενοχλήσεις, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά ανησυχία ενόψει του ταξιδιού στην Αυστρία.

Εξάλλου, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λιθουανίας κλήθηκε ο Τσεσνάουσκις. Ο μεσοεπιθετικός του Αρη, κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, ενόψει των αγώνων με την Σκωτία (03/09) και την Τσεχία (07/09) στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Τσεσνάουσκις θα ενσωματωθεί με την Εθνική του στις 30 Αυγούστου, ενώ θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου.

Απουσίες ο ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης καλείται να αναζητήσει τις εναλλακτικές λύσεις, καθώς τόσο η κόκκινη κάρτα του Βιτόλο, όσο και η κίτρινη του Ιβιτς, τον αναγκάζουν να στερηθεί δύο από τα πολυτιμότερα στελέχη της ενδεκάδας. Την ίδια ώρα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ εξαφάνισε τα 2.400 εισιτήρια για τη ρεβάνς στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Τα περισσότερα, 2.200, κατέληξαν στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, με την ΠΑΕ να καταφέρνει να δεσμεύσει τα υπόλοιπα 200 για τις ανάγκες της.

Σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας που έχει καταστρωθεί για τη ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων του «Δικέφαλου του Βορρά», τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/8) και μέχρι τα σύνορα θα έχουν ενωθεί σε κονβόι. Εντός συνόρων την εποπτεία θα έχει η Ελληνική Αστυνομία. Από τα σύνορα μέχρι την Πόλη, την εποπτεία του θα αναλάβει η τούρκικη Αστυνομία.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης καλείται τις επόμενες ημέρες να βρει τους αντικαταστάτες των Βιτόλο και Ιβιτς, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με την «Φενέρ».

Θα γίνει μάχη για την 9η θέση!

Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τότε θα μπορούσε να ήταν εφικτός στόχος η Ελλάδα να «σκαρφαλώσει» στην 9η θέση της κατάταξης της UEFA και να βγαίνουν από την επόμενη σεζόν έξι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: δύο στο Champions League (την πρωταθλήτρια απευθείας και τη δεύτερη στα πλέι οφ) και τέσσερις στο Europa League (δύο στον 4ο γύρο, από μία σε 3ο και 2ο).

Οι έξι σίγουροι αγώνες του Παναθηναϊκού στο Champions League και οι ενδεχόμενες συμμετοχές της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, όλα δείχνουν ότι μπορούν να ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα στην κατάταξη. Η διαφορά από την Τουρκία είναι στους 3.584 βαθμούς και από την Ολλανδία στους 1.897. Με άλλα λόγια, απαιτούνται 9 και 5 νίκες περισσότερες απ’ όσες θα πετύχουν οι γείτονες και οι «τουλίπες» αντίστοιχα για να τους ξεπεράσουμε.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να πέσει κάτω από 14η θέση. Όλα δείχνουν ότι για τρία ακόμη χρόνια ο πρωταθλητής της Σούπερ Λίγκας θα παίζει απευθείας στους ομίλους του Champions League και θα εισπράττει περίπου 15 εκατ. ευρώ από την UEFA. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 12η θέση είναι η τελευταία που εξασφαλίζει απευθείας πρόκριση στους ομίλους. Η 13η στέλνει τον πρωταθλητή στους ομίλους, εφόσον τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης εξασφαλίσει ομάδα που μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της εξασφάλισε θέση στη διοργάνωση.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου