ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερυθρόλευκη γιορτή στο Πανθεσσαλικό

ερυθρόλευκη-γιορτή-στο-πανθεσσαλικό-851206

Με 0-2 επιβλήθηκε ο Ολυμπιακός Πειραιώς χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Ολυμπιακού Βόλου, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν.
 
Με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό Σάκη Τσιώλη να χρησιμοποιεί κάτω από τα δοκάρια τον Ελντίν Γιακούποβιτς. Στην άμυνα ως δεξί μπακ ξεκίνησε ο Ζόλταν Σέλεζι και στην αριστερή ο Στάθης Ρόκκας. Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκε ο Χαβιέρ Τομάς με τον Πάπα Σανκαρέ. Στην μεσαία γραμμή ο Λεάντρο Αλβάρεζ, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας ως βοήθεια τον Αντώνη Ρίκκα, που βοηθούσε και ανασταλτικά αλλά και επιθετικά. Στην αριστερή πλευρά χρησιμοποιήθηκε ο Μόνχε, ενώ στην δεξιά ξεκίνησε ο Μάριο Μπρέσκα, που εναλλασσόταν πίσω από τον Εντουάρντο Μαρτίν μαζί με τον Χαβιέ Ουμπίντεζ.
 
Στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά αυτή δεν καρποφόρησε. Στην πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ο Στάθης Ρόκας κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ουμπίντεζ, με τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μόλις στο 3’.
 
Νέα καλή προσπάθεια των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 5ο λεπτό, όταν ο Ρίκκα ελίχθηκε από τα δεξιά και έκανε την πάσα για τον Ουμπίντεζ, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά έκανε το σουτ, υποχρεώνοντας τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη ενέργεια.
 
Στο 6ο λεπτό ο Ρόκας έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Νικοπολίδη να ελέγχει.
 
Μετά από τρία λεπτά ο Σέλεζι πάσαρε στον Μπρέσκα, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα άουτ.
 
Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 15ο, όταν ο Ιμπαγάσα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού Πειραιώς, με την εκτέλεση να την αναλαμβάνει ο ίδιος και την μπάλα να περνά μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
 
Στο 21ο λεπτό ο Ιμπαγάσα κέρδισε τη μονομαχία από τον Μόνχε και έστρωσε στον Τοροσίδη, ο οποίος προσπάθησε να βρει τον Μήτρογλου, αλλά πρόλαβε ο Γιακούποβιτς και έπεσε στα πόδια του διεθνή Έλληνα αμυντικού να σώσει τον κίνδυνο.
 
Στο 23ο λεπτό σημειώθηκε η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος, όταν ο Χόλεμπας βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος με σουτ στην κίνηση πλάσαρε για να βρει οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ρόκας έδιωξε τον κίνδυνο, απομακρύνοντας την μπάλα από την ερυθρόλευκη περιοχή.
 
Τα αίματα άναψαν στο 24ο λεπτό, με τον Μόνχε να σπρώχνει τον Τοροσίδη, ανταποδίδοντας στην κίνηση του δεύτερου, με τον διαιτητή να κιτρινίζει και τους δύο ποδοσφαιριστές.
 
Στο 28ο λεπτό ο Ρόκας έκανε βαθιά μπαλιά, με τον Μαρτίν να τσιμπάει την μπάλα, προλαβαίνοντας τον Νικοπολίδη και τον Χολέμπας να διώχνει πάνω στον Ουμπίντεζ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
 
Η απάντηση του Ολυμπιακού Πειραιώς ήρθε στο 30΄, με τον Μήτρογλου να παίρνει την κάθετη πάσα και να σουτάρει, με την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία του Γιακούποβιτς.
 
Το 0-1 έγινε στο 33’ με τον Χολέμπας να δίνει στον Ριέρα, ο οποίος ελίχθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αδειάζοντας τον Σέλεζι. Στη συνέχεια έκανε τη σέντρα σουτ, με τον Γιακούποβιτς να διώχνει πάνω στον Μήτρογλου, ο οποίος ανενόχλητος με πλασέ άνοιξε το σκορ.
 
Δύο λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Ελβετό τερματοφύλακα. Ο Ισπανός πήρε το ριμπάουντ και έστρωσε για τον Ζαϊρί, ο οποίος με πλασέ θα μπορούσε να κάνει το 0-2, αλλά ως από μηχανής θεός έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή ο Σανκαρέ.
 
 Η επανάληψη
Ενα πολύ δυνατό σουτ από τον Ριέρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς μετά από πάσα που είχε από τον νεοεισελθόντα Ρόμενταλ.
 
Στο 50ο ο Ουμπίντεζ έκανε την σέντρα από τα δεξιά με στόχο τον Μαρτίν, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 56ο λεπτό ο Καπετάνος μετά από πάσα του Μαρτίν έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ.
 
Στο 61΄ο Ιμπαγάσα με κάθετη πάσα βρήκε τον Ρόμενταλ, ο οποίος έσπασε την μπάλα με στόχο το Μήτρογλου, αλλά ο Ρόκας έδιωξε τον κίνδυνο παραχωρώντας κόρνερ.
 
Στο 64ο λεπτό ο Μόνχε με ατομική ενέργεια προσπάθησε να πασάρει για το Σολάκη, αλλά την φάση διάβασε ο Νικοπολίδης που μπλόκαρε. Σε κόρνερ του Ουμπίντεζ ο Μόνχε πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
 
Στο 70ο λεπτό ο Ψυχογιός κέρδισε την μπάλα από κόντρα με τον Ρόμενταλ και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, περνώντας και τον Παπαδόπουλο, από πλάγια θέση έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
 
Στο 73ο λεπτό ο Ρόμενταλ βρέθηκε απέναντι από τον Ρόκα και πλάσαρε μόλις άουτ έπειτα από πάσα που δέχθηκε από τον Φετφατζίδη. Ο Καπετάνος στο 75ο λεπτό εξαπέλυσε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.
 
Στο 77ο λεπτό ο Μήτρογλου συνδυάστηκε με τον Φουστέρ, δίνοντας την μπάλα και πάλι στον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2 περνώντας την μπάλα πάνω από τον Ρόκα. Με νέα εκπληκτική απόκρουση ο Νικοπολίδης έσωσε την εστία του, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ έξω από την περιοχή. Μετά από πάσα του Ντουντού ο Μήτρογλου παρά λίγο να κάνει το 0-3, αλλά ο Ρόκα έδιωξε σε κόρνερ.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 91ο λεπτό, με τον Πλιάγκα να πασάρει για τον Καμπάνταη. Ο τελευταίος γύρισε και πάλι την μπάλα στον Πλιάγκα, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
 
Διαιτήτης: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Δημητριάδης, Δημόπουλος.
Κίτρινες: Μόνχε, Ουμπίντεζ – Τοροσίδης
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης):Γιακούποβιτς(65’Ρόκα), Σέλεζι(65’Ψυχογιός), Ρόκας(65’Ζαραδούκας), Σανκαρέ(89’Γκότοβος), Τομάς, Αλβάρεζ(89’Σκάρος), Ρίκκα(55’Καμπάνταης), Ουμπίντεζ(78’Πλιάγκας), Μόνχε, Μπρέσκα(46’ Καπετάνος), Μαρτίν(62’Σολάκης).
Ολυμπιακός Πειραιώς(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Χόλεμπας, Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντούντου, Ιμπαγάσα(81’Κατσικογιάννης), Ζαϊρί(46’Ρόμενταλ), Ριέρα(67’ Φουστέρ), Όσκαρ(54’Φετφατζίδης), Μήτρογλου.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου