ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-485101

Ο Σισέ και η «βασίλισσα»   

Η εξαιρετική σεζόν του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Παναθηναϊκό κάνει τον Γάλλο επιθετικό να είναι ικανός να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Η ισπανική εφημερίδα «As» περιλαμβάνει τον διεθνή Γάλλο σε μια λίστα με πέντε υποψήφιους επιθετικούς που μπορούν να ενισχύσουν τη «βασίλισσα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σισέ, μαζί με τους Τοϊβόνεν, Κουαλιαρέλα, Αντεμπαγιόρ και Γιλντιρίμ είναι αυτή τη στιγμή πέντε περιπτώσεις επιθετικών στη διεθνή αγορά που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ζοσέ Μουρίνιο και να αποκτηθούν από την Ρεάλ.
«Ο Γάλλος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ύστερα από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς, πήγε στον Παναθηναϊκό και είχε μια εξαιρετική χρονιά, κάτι που τον έχει ανεβάσει στην λίστα των στόχων. Βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, έχοντας τα διπλάσια γκολ από τον δεύτερο και ήταν το κλειδί για την εξαιρετική πορεία του Παναθηναϊκού. Μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο για 1-2 χρόνια ακόμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 
 
 
 
 
 
  
Με το απόλυτο ολοκλήρωσαν τις πρώτες αναμετρήσεις τους για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ οι ελληνικές ομάδες. Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πέτυχαν σημαντικές νίκες έναντια σε Αούστρια, Φενέρ και Νταντί Γ. αντίστοιχα και μάζεψαν πολύτιμους βαθμούς για τη χώρα μας, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, που μετείχε επίσης στη διοργάνωση, αποκλείστηκε από τον τρίτο προκριματικό γύρο και απώλεσε την ευκαιρία να συγκεντρώσει βαθμούς, τόσο για το ίδιο το κλαμπ, όσο και για την Ελλάδα.
 
 
Επιτυχίες που αναμφισβήτητα δείχνουν πως οι ελληνικές ομάδες μπορούν ακόμα να είναι ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας κατά μέρος τις προηγούμενες κακές από πλευράς εμφανίσεων και συγκομιδής πόντων χρονιές.
Βέβαια μπορεί και οι τρεις επιτυχίες να ήταν εξίσου σημαντικές, ωστόσο σίγουρα αυτή που ξεχώρισε, λόγω ονόματος και δυναμικής του αντιπάλου, ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρ.
 
Του Θανάση Κόφφα
 
Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα απέναντι σε μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα όπως είναι οι Τούρκοι, και κατάφερε να «κλειδώσει» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο τα ατού της Φενέρ. Χαρακτηριστικό είναι πως τα αστέρια της τουρκικής ομάδας, Άλεξ και Νιανγκ δε φάνηκαν ιδιαίτερα, καθώς χάθηκαν μέσα στα μαρκαρίσματα των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ειδικά στο β’ ημίχρονο, είχαν κλείσει όλους τους χώρους έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο-μετά την αποβολή του Βιτόλο με δεύτερη κίτρινη-θα μπορούσε να πάει στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά δύο τερμάτων, αν ο Παπάζογλου δεν έχανε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα από αυτές που λέμε πως δεν χάνονται. Πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι έστω αυτό το μικρό προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ενόψει του επαναληπτικού, το χρωστά κατά πολύ και στον τερματοφύλακά του Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος ειδικά προς το τέλος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.
Στον αντίποδα η ΑΕΚ πήρε πολύ εύκολα το 0-1 μέσα στη Σκωτία από τη Νταντί σκορ το οποίο της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Αθήνας. Βέβαια το προχθεσινό αποτέλεσμα μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Ένωσης έχει κάνει συνήθεια τις προκρίσεις μέσω Σκωτίας, μιας και έχει αποκλείσει κατά σειρά Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν, Χαρτς και προχθές τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Ο Τζιμπούρ άφησε για λίγο στην άκρη τα νεύρα του και τις παραξενιές του και με το γκολ που πέτυχε έστειλε ουσιαστικά την ΑΕΚ με το ένα πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δίνοντας χαρά στους περίπου 200 οπαδούς της Ένωσης που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Νταντί.
Τέλος ο Άρης που αγωνίστηκε την Τρίτη κόντρα στην Αούστρια, ανοίγοντας το χορό των αγώνων των ελληνικών ομάδων, απέκτησε και αυτός με τη σειρά του ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Αυστριακών μετά το 1-0 που επετεύχθη στις καθυστερήσεις από τον νεοφερμένο Ρουίς. Το συμπέρασμα και το σημαντικότερο από όλα όμως είναι το 3 στα 3 που έκαναν οι ομάδες μας και πήραν σημαντικούς βαθμούς για τη χώρα μας.
 
 
 
 
 
Διεθνής διάκριση    
Την ομάδα του Βόλος 2004 θα εκπροσωπήσουν τουλάχιστον τέσσερις παίκτριές του σε εθνικό επίπεδο σήμερα. Ο λόγος γίνεται για τις Ταμάρα Γιοβάνοβιτς, Ντανιέλα Τραίκοβιτς, Αντζελίνα Αντζέλοβα και Δέσποινα Παπαδοπούλου, οι οποίες και αγωνίζονται με τα εθνικά τους συγκροτήματα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η Εθνικής Ελλάδος αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας τη Σκωτία, ενώ η Εθνική Σερβίας φιλοξενεί την Βόρειο Ιρλανδία. Διεθνής είναι και η Αντζέλοβα με την Εθνική Βουλγαρίας που κοντράρεται στην Γεωργία.Ζ.Ε.Ι.  
 
Μόνιμα
Με τη στήριξη του κόσμου… πάμε Ευρώπη” ήταν η δέσμευση από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέο… Για πρώτη φορά είπε πως αν βλέπει 7.000 με 8.000 κόσμο στο γήπεδο… τότε ο κόσμος θα βλέπει στο μέλλον τον Ολυμπιακό μόνιμα στην Ευρώπη!!!
Β.Ζ
 
Ο Φιντέλ μάς λείπει
Τον δικό του Κάστρο έχει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Φακούντο να έχει αποκτηθεί από τους ερυθρόλευκους για να τους ενισχύσει στη μεσαία γραμμή. Πάντως από το Βόλο έχει περάσει ακόμη ένας Κάστρο, με το μικρό του όνομα να είναι Φερνάντο. Ο Φερνάντο Κάστρο που αγωνίστηκε για την Νίκη Βόλου τη σεζόν 97-98 σε 33 παιχνίδια με πέντε γκολ.

Ζ.Ε.Ι.

 
Νέο αίμα στους… Νέους Αθλητές
Με πολλούς νέους και νεαρούς παίκτες παρατάχθηκαν στο χθεσινό φιλικό κόντρα στην ΑΠΟΒ οι Νέοι Αθλητές Νίκης. Παίκτες που ηλικιακά ρίχνουν ακόμα περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας τής ούτως ή άλλως νεανικής ομάδας της Ν. Ιωνίας. Πάντως οι πρώτες εντυπώσεις που άφησαν ήταν αρκετά καλές, όπως το ίδιο ισχύει και για τους μικρούς της ΑΠΟΒ.
Θ.Δ.Κ
 
Με προβολείς…
Υπό το φως των προβολέων διεξήχθη το μισό σχεδόν χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στον Αετό και τη Δάφνη στο γήπεδο της Κερασιάς. Το γήπεδο του Αετού είναι γνωστό σε όλους για τις πολύ όμορφες εγκαταστάσεις που διαθέτει και αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο χθες, όταν χρειάστηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας να ανάψουν οι προβολείς. Το σκηνικό ήταν πραγματικά πολύ όμορφο και οι συνθήκες για ποδόσφαιρο ιδανικές.
Θ.Δ.Κ  
 
Ερώτηση Της Ημέρας
Το τουρνουά Ακρόπολις ποιος το κατέκτησε;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου