ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-488006

Γυναίκα έδειρε διαιτητή στην Κίνα!  

Απίστευτο σκηνικό συνέβη σε ντέρμπι για την δεύτερη κατηγορία του κινέζικου πρωταθλήματος όταν οργισμένη οπαδός εισέβαλε στον γήπεδο και χτύπησε επανειλημμένα με ένα μπουκάλι νερό τον διαιτητή λόγω των σφυριγμάτων του!

 Ετσι τα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού δεν εμφανίζονται μόνο στη "Γηραιά ήπειρο" αλλά και στην ασιατική, με το παραδοσιακό ντέρμπι Ίτενγκ-Άερμπιν για τη δεύτερη κατηγορία του κινεζικού πρωταθλήματος να "παίρνει φωτιά" εξαιτίας της εισβολής μίας γυναίκας στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα.
   Οι οπαδοί της Άερμπιν ήταν "πυρ και μανία" κατά του διαιτητή κατηγορώντας τον πως ευνοεί σκανδαλωδώς την αντίπαλη ομάδα, και μία οπαδός των γηπεδούχων αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια της με κάπως… άκομψο τρόπο.
Την ώρα του αγώνα εισέβαλε στο γήπεδο κρατώντας ένα μπουκάλι νερό στο χέρι και άρχισε να χτυπάει αλύπητα με αυτό τον δύσμοιρο διαιτητή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν και να προλαβαίνουν τα χειρότερα, πριν δηλαδή υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό ο "άρχοντας του αγώνα".
Τελικά η μαινόμενη οπαδός απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας πρώτα "βγάλει το άχτι της" πάνω στον ρέφερι, με το παιχνίδι να ξαναρχίζει μετά από έξι λεπτά διακοπής και να ολοκληρώνεται με σκορ 2-0 υπέρ της Ίτενγκ μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Άερμπιν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό αναμένεται να γίνει το τοπικό πρωτάθλημα και ήδη οι ομάδες άρχισαν προετοιμασία και φιλικά, ενώ αυτοί που ασχολούνται πιο “ζεστά” έχουν ήδη χρίσει και τα φαβορί…
Το νέο πρωτάθλημα στην Α΄ και Β΄ Κατηγορία, έτσι όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικό… για να γίνει ακόμη καλύτερο την επόμενη χρονιά που οι ομάδες θα είναι πιο λίγες… για περισσότερη ποιότητα…
 
Το ευχάριστο για φέτος αρχικά είναι πως όλες οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, αν και μέχρι πριν λίγες μέρες υπήρχαν αμφιβολίες ακόμη και για ιστορικές ομάδες, που αν και αποδυναμωμένες θα κατέβουν να αγωνισθούν και επιτέλους θα καταλάβουν ότι το καλύτερο για μια ομάδα είναι οι ακαδημίες, αφού έτσι προωθούνται κάθε χρόνο νέοι παίκτες, αλλά και το τοπικό ποδόσφαιρο αναδεικνύει νέα ταλέντα…
 
Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Ευχάριστο είναι και το ότι στην Ένωση φέτος σκέφτονται να ξεκινήσει νωρίτερα και πιο οργανωμένα το πρωτάθλημα των μικρών, αφού κι εδώ όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται πριν 30 χρόνια οι μικροί να είχαν κόσμο πριν το ματς των μεγάλων, να βγήκαν τόσα ταλέντα και τώρα κάποιοι να μιλούν για υποδομές, αλλά στα πρωταθλήματα να παίζουν όπως αυτοί θέλουν και μετά να μην κατεβαίνουν!!!
Ευχάριστο είναι που φέτος κάποιες ομάδες… είναι παρέες... και δεν έδωσαν χρήματα για παίκτες και επίσης ευχάριστο ότι πολλές ομάδες πήραν οικονομική ανάσα και ετοιμάζονται και για μια ακόμη…
Ισως δυσάρεστο, αν και προσωρινό, είναι οι λίγες ομάδες στην τρίτη κατηγορία, που θα γίνουν περισσότερες του χρόνου, ενώ υπάρχουν και κάποιες αλλαγές που πρέπει να μάθουν οι ομάδες για να λείψουν οι ενστάσεις…
Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα 7 ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες, ενώ απαγορεύεται εν ενεργεία ποδοσφαιριστής να είναι μέλος Δ.Σ. Σωματείου.
Στο όριο ηλικίας… τα σωματεία χρησιμοποιούν τουλάχιστον 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες το έτος 1989 και νεότερους, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος μπορούν να δηλώσουν στην 18άδα μόνο μέχρι 3 ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1-1-1974 και πριν, εκ των οποίων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι 2 στην 11άδα και με δικαίωμα αλλαγής του ενός σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του αγώνα.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα αγωνίζονται 3 ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής στην 11άδα
Όσον αφορά στο συναγωνισμό, από την Α΄ ο πρωταθλητής ανεβαίνει Δ’ κι αν δεν πέσει από εκεί δική μας ομάδα, υποβιβάζονται στη Β’4 ομάδες… ενώ από τη Β΄ στη Γ’ πέφτουν 5 ομάδες…
Κι αν από την επόμενη χρονιά με 16άρες κατηγορίες το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό, καλό είναι να δούμε και φέτος 16ρηδες στα γήπεδα, κόσμο και καλύτερη ποιότητα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Αλλαγμένο
Αλλαγμένο κατά πολύ θα είναι το Πανθεσσαλικό μετά τα έργα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού είναι ήδη έτοιμη η κερκίδα VIP με super καθίσματα αλλά και η αίθουσα VIP, όπου αύριο ο Αχιλλέας Μπέος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, αφού γίνει και ενημέρωση για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί.
Β.Ζ
 
 
Εργα όχι λόγια
Μεγάλη είναι η βοήθεια του Γιώργου στη φετινή προσπάθεια της Νίκης, αλλά παραμένει πάντα άνθρωπος που μιλά με έργα και όχι με λόγια… Και βέβαια είναι πάντα προσγειωμένος, λέγοντας πως άλλοι τα κάνουν… Και εμείς λέμε, φανταστείτε τα καλοκαίρια να ήταν στο Βόλο!!!Β.Ζ
 
 
Λίγοι
Στο Αλκαζάρ βρέθηκαν χθες λίγοι αλλά επώνυμοι Βολιώτες, που πραγματικά χάρηκαν τον Ολυμπιακό… Μεταξύ τους ο Νομάρχης Απ. Παπατόλιας, ο πρώην Δήμαρχος Κ. Μήτρου αλλά και οι κ.κ. Μπατζιάκας και Συνετόπουλος.
Β.Ζ.
 
Φήμες για Σαϊτιώτη
Το Γιώργο Σαϊτιώτη κοντά στην ομάδα της Νίκης Βόλου έφερναν χθες φήμες, ωστόσο ο Σαΐτας δεσμεύεται την παρούσα στιγμή με συμβόλαιο με την ομάδα της Βέροιας. Ζ.Ε.Ι.
 
Καταχειροκροτήθηκε
Μία από τις ομάδες που έχει μέσα στην καρδιά του ο Σάκης Τσιώλης είναι και η ΑΕΛ. Οι φίλαθλοι της γειτονικής ομάδας το ξέρουν, μιας και ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει προσφέρει στους βυσσινί. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε χθες. Ζ.Ε.Ι.
 
 
Ενός λεπτού σιγή
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε χθες στο γήπεδο της Λάρισας πριν από την αναμέτρηση. Οι φίλοι της ΑΕΛ τίμησαν έτσι τη μνήμη του παλιού προέδρου της ομάδας Στέλιου Καντώνια αλλά και του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη, που έφυγαν αυτό το καλοκαίρι.Ζ.Ε.Ι.
 
Απουσίες
Ο Ηλίας Σολάκης δεν ήταν χθες στη Λάρισα, έχοντας ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, κάτι που στέρησε και τη συμμετοχή και του Καπετάνου.
Πάντως ο νεοαποκτηθείς Ιταλός έκανε έξτρα προπόνηση μόνος στο Αλκαζάρ!!!
Β.Ζ
 
 
Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος είναι ο πιο γρήγορος “κυκλοφορητής” φημών;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου