ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Καμίνι” η Τούμπα στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε

καμίνι-η-τούμπα-στο-παιχνίδι-με-τη-φ-487185

"Καμίνι" θα είναι σήμερα το βράδυ (21:30 – ΝovaSports) η Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι στα πλέι οφ του Europa League. Η κινητοποίηση στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ εν όψει του ματς με τη Φενέρμπαχτσε έχει ξεκινήσει από μέρες και εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
Για άλλη μία αναμέτρηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί όσους θα βρεθούν στο γήπεδο να είναι προσεκτικοί.
Στα αγωνιστικά, όπως όλα δείχνουν, ο Μαλεζάς θα πάρει τη θέση του Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Π. Δερμιτζάκης προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στην επίθεση τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τον Δ. Σαλπιγγίδη στα δεξιά της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά το νέο μεταγραφικό αστέρι της Φενέρμπαχτσε ο Σενεγαλέζος Μαμαντού Νιαγκ (πρώην Μαρσέιγ) είναι στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν βρίσκεται στα πλάνα ενδεκάδας.
Να μην δεχτεί γκολ είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ στο σημερινό πρώτο παιχνίδι στα πλέι οφ του Europa League κόντρα στη Φενερμπαχτσέ. Κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Παύλος Δερμιτζάκης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε πως στον ίδιο και τους παίκτες του αρέσουν τα δύσκολα ενώ εξήγησε πως ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το ματς όπως εκείνα με τον Άγιαξ.
Αναφερόμενος στις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε υπογράμμισε: «Σε συνέχεια των ευρωπαϊκών προκλήσεων, όπως και με τον Άγιαξ που ήταν ένας πολύ σπουδαίος αντίπαλος, έτσι θα αγωνιστούμε με αντίπαλο και τη Φενέρμπαχτσε. Πραγματικά πρόκειται για ένα σπουδαίο και ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε όπως κοιτάξαμε τον Άγιαξ. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με μεγάλο αριθμό παικτών, τεράστιο μπάτζετ και πλούσιο ρόστερ, όμως τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά, ούτε οι πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε πίστη, θέληση για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, καθώς μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου, αφού η ομάδα είναι ένα κομμάτι τους, μεταφορικά και ουσιαστικά. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή το μηδέν στην άμυνα και κάποιο ή κάποια γκολ στην επίθεση, προκειμένου να διαχειριστούμε όπως θέλουμε την αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη».
Συνεχίζοντας την αναφορά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ: «Θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα πρέπει να προστατέψουμε την εστία μας σαν κόρη οφθαλμού για να διαφυλάξουμε το μηδέν. Όταν μιλάμε για επίπεδα τέτοιων ομάδων άλλωστε σίγουρα μας απασχολεί ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου, αλλά και κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες, όμως εμείς πρέπει να εστιάζουμε στη δική μας ομάδα».
«Εμείς δεν χρειάζεται από την πλευρά μας να στείλουμε κάποιο μήνυμα στον κόσμο. Ο κόσμος έδειξε απέναντι στον Άγιαξ πως έχει ποιότητα και κουλτούρα. Η εικόνα που έδειξαν απέναντι στον Άγιαξ πρέπει να είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες με αυτό τον κόσμο, αν φυσικά υπάρχουν ομάδες με τέτοιο κόσμο. Είχα πει και μετά το ματς με τον Άγιαξ πως και τότε ο κόσμος κατάφερε να προκριθεί και έδειξε περίτρανα πως πρέπει να συμπεριφέρεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου