ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε τη Λάρισα και τις εντυπώσεις

κέρδισε-τη-λάρισα-και-τις-εντυπώσεις-488543

Ανώτερος ο Ολυμπιακός Βόλου χθες βράδυ στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας κέρδισε με γκολ των Ούμπιντες και Καμπάνταη 2-0 την ΑΕΛ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη εκτός του ότι ήταν νικήτρια έδειξε πιο έτοιμη και βελτιωμένη, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά… “Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δευτερεύον σε ένα φιλικό ματς, αλλά το καλό είναι ότι δείξαμε βελτιωμένοι στο σύστημα και ατομικά, ενώ υπάρχουν κι άλλα περιθώρια“ τόνισε μετά το ματς ο Τσιώλης, που υπογράμμισε πως “η ομάδα θα είναι απόλυτα έτοιμη στην πρεμιέρα και πως το Σάββατο με τον Πειραιά θα είναι γιορτή, αλλά όταν παίρνεις αποτέλεσμα σε τέτοια ματς η ομάδα γεμίζει αυτοπεποίθηση…”
Ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός σε όλες τις γραμμές, λειτούργησε άψογα με το 4-1-4-1, σε αντίθεση με τη Λάρισα που προβλημάτισε και οι φίλαθλοί της μετά το 2-0 άρχισαν να αποχωρούν, ενώ αντίθετα μετά το τέλος του ματς ικανοποιημένος έδειχνε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Αχιλλέας Μπέος.
Οι περίπου 3.000 φίλαθλοι της ΑΕΛ πήγαν να δούνε τα νέα αποκτήματα της ομάδας (Αμπάρη, Ταλ, Μακίνουα, Κανόμπιο, Ταυλαρίδη), αλλά μάλλον δεν πείσθηκαν από την ομάδα. Δεν έπαιξαν λόγω μικροτραυματισμών οι Βελάσκο, Βενετίδης, Σίμιτς.
Από τον Ολυμπιακό που κέρδισε το ματς και τις εντυπώσεις ο Ούμπιντες για μια ακόμη φορά ξεχώρισε, την ώρα που ο Γιακούποβιτς με σωστές επεμβάσεις κέρδιζε εμπιστοσύνη και ο Μαρτίν ήταν επικίνδυνος και κόβονταν μόνο με φάουλ…
Ο Ολυμπιακός από την αρχή επέβαλε το ρυθμό του, ενώ στην αρχή ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους της Λάρισας κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει.
Το σκορ άνοιξε λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Ούμπιντες με σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αμπάρη. Το 2-0 έγινε στο 76’, όταν ο Μόνχε έκανε τη σέντρα και ο Καμπάνταης με κεφαλιά – ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Πριν το γκολ ο Ολυμπιακός είχε καλές ευκαιρίες με τον Ούμπιντες στο 8΄ και στο 23΄, ενώ στο 21 ο Μαρτίν πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά άουτ, στο 29΄ κτυπήθηκε από τον Ταυλαρίδη, ενώ στο 30′ υπήρχε διακοπή όταν πέταξαν καπνογόνο εναντίον του Ούμπιντες τη στιγμή που αυτός πήγε να εκτελέσει κόρνερ.
Στο β΄ μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά με Μετίν, αλλά εκεί μίλησε ο Γιακούποβιτς με αποκρούσεις σε σουτ του Ιγκλέσιας στο 49΄, του Πούρι στο 55΄ και του Μετίν στο 58′.
Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό που είχε δυο καλές στιγμές με τον Πλιάγκα, που δεν βρήκε δίχτυα, αλλά στο τέλος τόνισε ότι η ομάδα του έδειξε καλύτερη και πιο έτοιμη, ενώ στο 76΄ με τον Καμπάνταη η νίκη σφραγίσθηκε…
ΑΕΛ: Αμπάρης(46 Βιέρα), Τόλ(46΄Μετίν), Κατσιαρός,Ταυλαρίδης(81΄Κολοβετσιος), Νταμπίζας, Ρομέου, Ιγκλέσιας(73 Καρανίκας), Κανόμπιο(46 Γκαμπέτας), Μπλάζεκ (69΄Βούζας) ,Πούρι(59 Ρεντζας) ,Μακίνουα(64 Αμπουτζαχίρα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιακούποβιτς,Σελέζι(79΄Ψυχογιός),Ρόκας(69΄Κάστρο),Τόμας,Σανκαρέ,Άλβαρεζ,(87 Σκάρος) Ρίκα (61′ Ζαραδούκας),Μόνχε, Ούμπιντες(90΄Μητρόπουλος),Μπρέσκα (57’Πλιάγκας), Μάρτιν(69′ Καμπάνταης)
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Θάνος, του Συνδέσμου Γρεβενών, με βοηθούς τους Χαρίση, Πασχάλη (Ηπείρου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου