ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-488511

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου

Τους 12 υποψήφιους για το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της κλήρωσης της 26ης Αυγούστου για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ανακοίνωσε η UEFA.
Κάθε ένας από αυτούς διεκδικεί ακόμη μία διάκριση, καθώς οι παίκτες που βρίσκονται στη σχετική λίστα είναι (ανά τρεις) υποψήφιοι και για τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα, του καλύτερου αμυντικού, του καλύτερου μέσου και του καλύτερου επιθετικού.
Τους υποψήφιους επέλεξαν οι προπονητές των ομάδων που έφτασαν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Κάθε τεχνικός είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει τόσο για το βραβείο του καλύτερου παίκτη ανά θέση, όσο και τον "εκλεκτό" του για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς.
Τη μερίδα του λέοντος στις επιλογές τους έχει η Ίντερ, καθώς οι πέντε από τους 12 υποψήφιους κατέκτησαν πέρυσι το «τρεμπλ» με τους «νερατζούρι», ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με τέσσερις παίκτες, ενώ τη δωδεκάδα συμπληρώνει ένας παίκτης από Λιόν, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 
Οι υποψήφιοι (ανά θέση) για τα βραβεία της χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι εξής:
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ)
Ούγκο Λορίς (Λιόν)
Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα)
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
Λούσιο (Ίντερ)
Μαϊκόν (Ίντερ)
Χεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα)
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΣ
Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα)
Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου)
Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ)
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)
Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
   
 
 
 
 
 
 
 
Το ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο αγωνιστικά διοικητικά και οργανωτικά είναι κάτι που φαίνεται καιρό, ενώ τις τελευταίες μέρες… αν και με καθυστέρηση κάτι καλό φαίνεται να γίνεται στη Νίκη.
Ουδεμία σύγκριση γίνεται, αλλά η Νικη για ομάδα Γ’ Εθνικής που πριν 20 μέρες ήταν ένα απέραντο ερωτηματικό κάνει κινήσεις -τουλάχιστον μεταγραφικές- που από μονές τους… βάζουν στόχο ανόδου!!!
 
Ο κόσμος της Νίκης είχε δει πολύ νωρίτερα ότι η φετινή περίοδος… προσφέρεται για να ανεβεί η ομάδα ψηλότερα και τα «καμπανάκια» φαίνεται ακούστηκαν μέχρι την Αθήνα και φάνηκε ότι η «απόσταση» δεν είναι το πρόβλημα, τη στιγμή που στη Νέα Ιωνία συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι που… όλο φεύγουν… αλλά όταν χρειάζονται δίνουν χέρι βοηθείας και κυρίως λύσεις…
 Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Το καλό της Νίκης ως τώρα είναι οι μεταγραφές εμπειρίας που μπορεί στην πορεία να μην έχουν την ίδια απόδοση από κάποιους ταλαντούχους, αλλά θα είναι οι μεταγραφές      που θα προσδώσουν κύρος στην ομάδα.
Μεταξύ των παικτών που ήρθαν στη Νίκη είναι άλλωστε και ποδοσφαιριστές που πρώτη φορά παίζουν στη Γ΄ Εθνική, ενώ πολλοί έχουν παρουσίες στην Α’ Εθνική.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι το όνομα φέρνει κι άλλο όνομα… το όνομα φέρνει κόσμο, είναι κράχτης για τα διαρκείας και πολλές φορές το «όνομα» φέρνει   σεβασμό, αλλά και μια προστασία που θα  χρειασθεί πολλές φορές η ομάδα!!!
 Ο Γιώργος Βακουφτσής μαζί με τον Άγγελο Διγκόζη που είπαν το «ναι» στην πρόταση της Νίκης,
αφού έχουν πετύχει στα μεγαλύτερα εγγυώνται ότι θα βοηθήσουν στο μεγάλο στόχο… 
Ο 30χρονος Βακουφτσής που ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα της Φιορεντίνα, έκανε μεγάλη καριέρα στην Κύπρο (113 συμμετοχές και 52 γκολ σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια Λευκωσίας), πέρασε από τον Ηρακλή και από τον Εργοτέλη και κατέληξε πέρυσι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ ο Διγκόζης στα 36 του έχει δείξει θέληση που δεν την έχουν οι νεότεροι.
Έχοντας θητείας σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέροια, Καβάλα, ΟΦΗ, Ολυμπιακό Λευκωσίας, Αρη, Ιωνικό, Λάρισα, Ξάνθη, Πανσερραϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας, η παρουσία του είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, μια κατηγορία που παίζει πρώτη φορά και ο 27χρονος Παναγιώτης Πετράς, που έπαιξε 4 χρονιές Α’ με ΟΦΗ και Κέρκυρα, ενώ έχει θητεία και στον Εθνικό.
Ο Βαγγέλης Στουρνάρας είχε 2 χρονιές στην Α΄ με ΑΕΛ, ενώ έχει φορέσει τις φανέλες του Ηλυσιακού, της Νέας Σαλαμίνας στην Κύπρο, της Ρόδου, της Λαμίας, της Παναχαϊκής και του Πυρσού Γρεβενών.
Εξι χρονιές και 110 συμμετοχές Α’ έχει και ο 36 ετών Βασίλης Σαμαράς, που έχει αγωνιστεί σε Παναχαϊκή, ΠΑΟΚ, Λάρισα, Καβάλα, Αθηναϊκό, Κέρκυρα, Πάφο, Προοδευτική, Βέροια, Θρασύβουλο, Καβάλα, Μακεδονικό και Αετό Σκύδρας.
Τέλος και ο Στέλιος Μαϊστρέλλης έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Ακράτητο, Λεβαδειακό, Αχαρναϊκό, Εθνικό Αστέρα, Αιολικό, Λαμία, Μακεδονικό και Τρίκαλα.
Με αυτούς… και με πολλούς ταλαντούχους η Νίκη δείχνει ότι θέλει και μπορεί… και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί αυτό το κάτι που λείπει τα τελευταία χρόνια για να πάρει η ομάδα ό,τι   δικαιούται, ό,τι της ανήκει…
 
 
Πότε και με ποιους   
Την απάντηση στη χθεσινή ερώτηση της ημέρας έδωσε η διοίκηση του Κενταύρου, η οποία δήλωσε τελικά την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. Πλέον νέο ερώτημα αποτελεί με ποιους και πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία.
Ζ.Ε.Ι.
 
Πρότυπα ακαδημιών
Σε επαγγελματικά πρότυπα δουλεύουν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου με τους ιθύνοντες να ψάχνουν για το επόμενο μεγάλο ταλέντο που θα βγάλει ο νομός. Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου έχουν εμπιστευθεί ήδη τα παιδιά τους να συνεχίσουν με τους ερυθρόλευκους την ποδοσφαιρική τους ενασχόληση. Παίκτες όπως είναι ο Κώστας Σταματίου και ο Δημήτρης Βαϊνάς. Β.Ζ.
 
 
Δόξα και τιμή
Δόξα και τιμή σήμερα για την ομάδα του Σαρακηνού, η οποία θα έχει στην σύνθεσή της τον Αποστόλη Κουτσοκώστα για το φιλικό με την ομάδα του Ρήγα Φεραίου. Ζ.Ε.Ι. 
 
Απέχει ο Πάσιος
Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων χρόνων που ανέδειξε η Μαγνησία είναι και ο Γιάννης Πάσιος, ο οποίος είχε ανακοινωθεί πως θα συνεχίσει την καριέρα του με την ομάδα του Πυράσου. Ωστόσο όπως φαίνεται δεν θα ενισχύσει την ομάδα του Λάκη Μπακάλη με απόφαση που πήρε ο  ίδιος…
Ζ.Ε.Ι.
 
ΕΠΣ Παραλίας
Σε ποδοσφαιρικό στέκι έχει μετατραπεί γνωστό τσιπουράδικο επί της Αργοναυτών. Οι συζητήσεις περί ποδοσφαίρου είναι καθημερινές από τους θαμώνες του μαγαζιού που θα μπορούσε να μετονομαστεί και σε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Παραλίας. Ζ.Ε.Ι.
  
Σίγουρα ερυθρόλευκα
Ερυθρόλευκα θα φοράει την νέα χρονιά ο Σουμπίνιο. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Το θέμα είναι ποια από τις ομάδες που τον διεκδικούν θα τον κάνει δικό της, με την μάχη των νεοφώτιστων να συνεχίζεται…Β.Ζ.
 
Ερώτηση Της Ημέρας
Με Σομπίνιο ή Σουμπίνο θα ζεσταθεί ο κόσμος;
 
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου