ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-488848

Σκέφτεται Κυριάκο… ο Σάντος!

Αρκετοί αναρωτιούνται τι προτίθεται να κάνει ο Φερνάντο Σάντος ύστερα από την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου από την Εθνική Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προβάλλει ως φαβορί να αποτελέσει τον παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο της «γαλανόλευκης» άμυνας. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίθεται να επαναφέρει στην αποστολή τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος προπονείται κανονικά και έχει χρόνο συμμετοχής στην Μπολόνια.

Ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά και εμπιστεύεται ο Πορτογάλος είναι ο Στέλιος Μαλεζάς, με τον οποίο συνεργαζόντουσαν μέχρι πρότινος στον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες μιλούσαν για αρκετή ώρα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, όπου η Εθνική νίκησε (1-0) τη Σερβία.
 
Πάντως, στα υπ’ όψιν του Σάντος βρίσκεται ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Εκείνο που θέλει ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο 18χρονος αμυντικός να πάρει χρόνο συμμετοχής στη Σάλκε. Στο Σούπερ Καπ Γερμανίας με την Μπάγερν Μονάχου δεν αγωνίστηκε, αλλά σε φιλικό των δύο ομάδων είχε ξεκινήσει ως βασικός.
 
Ο Φέλιξ Μάγκατ τον υπολογίζει και αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου Γερμανίας με την Ααλεν. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει. Ακόμη μία περίπτωση πολλά υποσχόμενου παίκτη είναι εκείνη του Κώστα Μανωλά, ο οποίος τη φετινή σεζόν αναμένεται να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντος προανήγγειλε ότι θα έχει συναντήσεις με όλους τους προπονητές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Επίσης, εμφανίζεται διατεθειμένος να παρακολουθήσει και παιχνίδια της Β’ Εθνικής.
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
Πολλές οι αλλαγές που σκέφτονται τελευταία τα μεγάλα κεφάλια του ποδοσφαίρου και εκτός από την πεντάδα των διαιτητών που θα βλέπουμε πιο συχνά άρχισαν να συζητούνται κι άλλες από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Ο Σεπ Μπλάτερ θέλει να… εξαφανίσει την ισοπαλία από τις αναμετρήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της εκ νέου εφαρμογής του «χρυσού γκολ» στην παράταση.
 
Από την άλλη η UEFA επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο τη μείωση των επεισοδίων από οργανωμένους οπαδούς, αλλά και τη στενότερη συνεργασία τους με τη διοίκηση των ομάδων .
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Focus», ο πρόεδρος της FIFA που θέλει να… εξαφανίσει την ισοπαλία τονίζει ότι μία αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων, η οποία λήγει ισόπαλη ύστερα από τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, μπορεί να οδηγείται απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να υπάρξει νικητής.
 
Του ΒΑΣΊΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Ακόμη όσον αφορά στους «νοκ άουτ» αγώνες, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας επισημαίνει στο «Focus» ότι οι αναμετρήσεις που οδηγούνται στην παράταση μπορούν να κρίνονται με το «χρυσό γκολ».
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι ισοπαλίες στη φάση των ομίλων, καθώς και η παράταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας και συνέχισε: «Το "χρυσό γκολ", το οποίο είχαμε έως το 2002, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί εκ νέου. Το πρώτο γκολ καθορίζει το νικητή, και οι δύο ομάδες πρέπει να επιτεθούν».
Από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σκοπεύει να επιβάλλει στις ομάδες την ύπαρξη εκπροσώπου των οργανωμένων οπαδών τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, με δικαίωμα λόγου πάνω σε όλα τα θέματα του συλλόγου. Επίσης, θα ανακοινώσει σύντομα «χάρτα» με την οποία θα ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συνδέσμων οργανωμένων, καθιστώντας φυσικά παράνομους όσους δεν συμμορφωθούν.
Με το σχέδιο αυτό η UEFA δεν θέλει να καταργήσει τους συνδέσμους, όπως θέλησε να κάνει π.χ. το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας μας τον Απρίλιο του 2007, αλλά να αυξήσει τη δύναμη των οργανωμένων οπαδών μέσα στις ομάδες τους σε καθαρά νόμιμα πλαίσια.
Αυτο έχει στόχο τη μείωση των επεισοδίων από οργανωμένους οπαδούς, αφού η UEFA πρόσφατα αναγνώρισε επισήμως το «Football Supporters Europe» ως αντιπροσωπευτική οργάνωση Ευρωπαίων οπαδών και ξεκίνησε συνεργασία μαζί του.
Για το άλλο σχέδιο της ΦΙΦΑ θυμίζουμε πάντως ότι Μπλάτερ συνάντησε έντονη αντίσταση πριν από έξι χρόνια, όταν εξέφρασε παρόμοιες ιδέες. Ωστόσο τα… ανιαρά παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής φαίνεται ότι είχαν ως συνέπεια να επανεξεταστούν αυτές οι προτάσεις. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, οι ομάδες έμπαιναν αρχικά στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου με στόχο να μη χάσουν, με αποτέλεσμα να παίζεται βαρετό ποδόσφαιρο.
 
 
 
 
 
Ατυχος ο Σκούρας    
Παρασκευή και 13 δόθηκε το πρώτο φιλικό για την ΑΕ Διμηνίου και η ατυχία δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα της ομάδας του Θάνου Θεοδώρου, μιας και μόλις στο 3ο λεπτό ο Σκούρας βρέθηκε στο έδαφος χτυπώντας στο χέρι. Ο ποδοσφαιριστής οδηγήθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου και του παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ θα παραμείνει για δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων.Ζ.Ε.Ι.

Ενισχύεται στα γκολπόστ

Την ομάδα της ΑΕ Διμηνίου θα μπορέσει να ενισχύσει από τις 27 Αυγούστου ο έμπειρος τερματοφύλακας Φώτης Μόσιος, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, μιας και αναμένεται να πάρει μετάθεση για την 111 Π.Μ. Ζ.Ε.Ι.
 
Προπόνηση το διήμερο
Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Πυράσου περνούσαν ένα ξέγνοιαστο διήμερο ο Αλέκος Γεωργιάδης συνέχιζε το ατομικό πρόγραμμα, προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου θέλει να είναι πανέτοιμος ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος με τις θυσίες να είναι επιβεβλημένες. Ζ.Ε.Ι.
 
Πήρε φωτιά το Μαγουλάς
Αποθεωτική ήταν η χθεσινή υποδοχή στους παίκτες της Νίκης Βόλου από τον κόσμο της στο Παντελής Μαγουλάς. Η κλούβα στην κυριολεξία πήρε φωτιά. Αιτία οι πυρσοί που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο του οποίου το χορτάρι έχει ξεραθεί. Ευτυχώς ο Γρηγόρης Ζάγκας έσπευσε γρήγορα και έσβησε την μικρή εστία στο κέντρο του γηπέδου, όπου προπονούνταν οι Νέοι Αθλητές. Ζ.Ε.Ι.
 
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
Μόλις τέσσερις ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή για τα νέα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Θ. Οι πρόεδροι ως συνήθως αργούν και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων. Η προσέλευση αναμένεται μεγάλη… ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα.Ζ.Ε.Ι.
 
Ερώτηση Της Ημέρας
Αραγε ο ιστορικός Κένταυρος θα δηλώσει συμμετοχή;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου