ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-487631

Αντίο στην Εθνική ο Κυργιάκος!    

Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποχωρεί μετά από οκτώ χρόνια από την Εθνική ομάδα, με ανακοίνωση που εξέδωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ είπε αιφνίδια το «αντίο», χωρίς καν να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής του, όπως είχε κάνει πριν λίγες ημέρες και ο Γιάννης Αμανατίδης.

Το ξεκίνημα του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπορεί να άρχισε με το δεξί, λόγω της νίκης με 1-0 στην Σερβία, όμως όσον αφορά την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές, είναι βέβαιο πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Την αρχή έκανε πριν λίγες ημέρες ο Γιάννης Αμανατίδης, όπου ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα αφήνοντας υπονοούμενα, ενώ την Παρασκευή τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Σωτήρης Κυργιάκος, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στην προσωπική ιστοσελίδα του Κυργιάκου: «Η Εθνική ομάδα υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της καριέρας μου. Εδώ κλείνω αυτό το σημαντικό κεφάλαιο. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική με πολλές διακρίσεις γιατί πραγματικά το αξίζει».

 
 
 
 
 
 
   
Αναμφίβολα κουρασμένοι παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου στο φιλικό παιχνίδι με τα Τρίκαλα, που αν και νεοφώτιστα με τις μεταγραφές που έχουν κάνει δείχνουν ότι δεν πάνε για ρόλο κομπάρσου στη Β’ Εθνική. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την άτυπη νίκη με ένα γκολ του Σανκαρέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και, παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποίησαν σε γενικές γραμμές, υπάρχουν θετικά στοιχεία για να κρατήσει κανείς… και το κυριότερο τη νίκη.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ 
 
Η πίεση σε όλο το γήπεδο που φαίνεται ότι την έχουν αφομοιώσει πλέον οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, ήταν αυτή που απέφερε στο τέλος το τρίτο γκολ. Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί με νέο αγωνιστικό προφίλ στη Σούπερ Λίγκα και δεν μένει κανείς σε αυτό το φιλικό, που ίσως αποτέλεσε και τη χειρότερη φετινή εμφάνιση στα παιχνίδια προετοιμασίας. Οι παίκτες έδειξαν ιδιαίτερα καταπονημένοι, σφιγμένοι και κουρασμένοι. Φάνηκε αυτό στα τρεξίματά τους μέσα στο γήπεδο. Αν δεν υπήρχαν οι δυο εξαιρετικές ατομικές εμπνεύσεις των Καπετάνου και Ουμπίντες, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα έβρισκε τον δρόμο προς τα δίκτυα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο έδειξε δουλεμένες κάποιες στημένες φάσεις και σε μια από αυτές ήρθε και το τρίτο γκολ.
Κοιτάζοντας κανείς σε ατομικό επίπεδο το ματς, θα δει ότι η βολιώτικη ομάδα έχει καταρχάς μερικά σταθερά χαρτιά από πέρυσι. Ο Καπετάνος δείχνει άλλος… παίκτης σε σχέση με την περασμένη περίοδο. Διανύει όπως φαίνεται περίοδο φόρμας και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο «Ούμπι» χειροκροτήθηκε για τις ενέργειές του και ιδιαίτερα για το δεύτερο γκολ και από τους Τρικαλινούς. Δείχνει ότι είναι αναντικατάστατος στη δεξιά πλευρά και πως στη Σούπερ Λίγκα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς «μοχλούς» της επίθεσης. Το ίδιο και ο Μόνχε, που είχε κάποια ξεσπάσματα, αν και δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα η απόδοσή του. Ο Αλβαρεζ έδειξε κουρασμένος, αλλά η παρουσία του στη μεσαία γραμμή φαντάζει επιβεβλημένη. Εχει ηγετικό ρόλο και στη φετινή ομάδα και με τις κινήσεις του εμπνέει σιγουριά.
Από τους νεοαποκτηθέντες αυτός που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με τη σοβαρότητα στο παιχνίδι του και τη σταθερότητά του ήταν ο Κώστας Σκάρος. Ο 24χρονος χαφ δεν κάνει εύκολα λάθος, είναι πειθαρχημένος και έδειξε στο συγκεκριμένο ματς πως αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν και ο Ρόκας, που από την πλευρά του δημιούργησε κινδύνους, ενώ ο Σανκαρέ παρά το λάθος που έκανε και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους για το δεύτερο γκολ, είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο γήπεδο. Βγαίνει πρώτος στις φάσεις, είναι σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, προωθείται στις στημένες φάσεις και αν δεν υπήρχε το λάθος που έφερε την ισοφάριση σε 2-2 θα ήταν από τους κορυφαίους.
Τελευταίο αφήσαμε τον Μπρέσκα. Στα Τρίκαλα έδειξε ότι έχει το κάτι παραπάνω για να κάνει τη διαφορά. Δημιούργησε ευκαιρίες, έβγαλε πάσες, έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε με την είσοδό του. Το θέμα είναι να του βγει στο γήπεδο και στο πρωτάθλημα και να έχει μια εικόνα που θα διαψεύσει τους λίγους επικριτές του.
 
 
 
 
 
Τους παραπλάνησε    
Την «πέταξε» στο τραπέζι μετά το ματς στα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Μπέος την «είδηση». Κάνοντας πλάκα στους δημοσιογράφους, είπε στον Τάκη Γιαννόπουλο να πάρει τηλέφωνο για τον Ισπανό που θέλει να φέρει στην ομάδα. Κάποιοι δημοσιογράφοι «ψάρωσαν» και κοιτούσαν περιμένοντας να μάθουν κι άλλα… Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Από Δευτέρα πάντως ο Ολυμπιακός ίσως κινηθεί για στόπερ.
Β.Ζ.
 
Ετοιμο την Παρασκευή
Επίσκεψη στο Πανθεσσαλικό για να δουν την πρόοδο των έργων ανάπλασης του γηπέδου ενόψει του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, έκαναν χθες ο Αχιλλέας Μπέος και ο Τάκης Γιαννόπουλος. Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο μια ημέρα πριν από το φιλικό με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Αγ. Θαν. 
 
Αρεσε
Παρά το γεγονός ότι κάποιοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την απόκτηση του Μάριο Μπρέσκα, στο φιλικό με τα Τρίκαλα ο Σλοβάκος, όσο αγωνίστηκε, άρεσε. Ξεχώρισε μάλιστα με κάποιες από τις ενέργειές του. Είναι φυσικό να είναι ανέτοιμος, ίσως να πρέπει να χάσει και μερικά κιλά, αλλά δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να το αποδείξει στην πράξη στο πρωτάθλημα. Βέβαια οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν αρκετά πιασμένοι και κουρασμένοι στο συγκεκριμένο φιλικό, ενώ ο Μπρέσκα ήταν «φρέσκος» και ξεκούραστος και μπήκε ορεξάτος.
Αγ. Θαν. 
 
Δεν τον παραχωρούν
Η Νίκη αναζητά έναν νεαρό τερματοφύλακα και έδειξε ενδιαφέρον για τον Τσιλίγκο του Πυράσου. Ομως γεγονός είναι ότι η ομάδα της Νέας Αγχιάλου δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να τον παραχωρήσει.
Ζ.Ε.Ι.  
 
Ξανά μαζί
Θα αγωνιστούν ξανά μαζί Στουρνάρας και Μαϊστρέλλης. Στο παρελθόν οι δυο τους έχουν βρεθεί συμπαίκτες στην Παναχαϊκή και στη Λαμία. Αμφότεροι υπέγραψαν με διαφορά μικρής ώρας χθες τα συμβόλαιά τους και είναι από τους έμπειρους που προσέθεσε στο δυναμικό της η ομάδα.
Αγ. Θαν.
 
Παρελθόν ο Δέλιος
Παρελθόν από την ομάδα μπάσκετ της Μεταμόρφωσης και το τεχνικό της τιμ αποτελεί ο Σάκης Δέλιος. Ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να δέχθηκε τη μείωση αποδοχών που του πρότεινε η διοίκηση, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν τελικά στο οικονομικό, μιας και στη μέση υπήρχαν και παλιά οφειλόμενα που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ. Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά θα είναι οριστικά το Παντελής Μαγουλάς η έδρα της Νίκης;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου