ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυλαία με ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ

αυλαία-με-ντέρμπι-στην-πρέμιερ-λιγκ-486997

Αυτό το σαββατοκύριακο ανοίγει η αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2010-2011. «Ηδη από την περασμένη περίοδο φάνηκε ότι οι «4 Μεγάλοι» ( Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ) δυσκολεύτηκαν πολύ χάνοντας απρόσμενους βαθμούς. Αποδείχτηκε ότι και άλλες ομάδες έχουν βελτιωθεί και φέτος θα υπάρχει ακόμα εντονότερος ανταγωνισμός για τις τέσσερις πρώτες θέσεις, όπου έχουν δυνατότητες να πλασαριστούν η Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Εβερτον, η Αστον Βίλα», εκτιμά ο Αλεξ Φέργκιουσον.

Η Τότεναμ, που τερμάτισε 4η την περασμένη σεζόν αρπάζοντας το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι, την αντιμετωπίζει σήμερα Σάββατο στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Η Σίτι χάρη στους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της έκλεψε την παράσταση στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Με τις αποκτήσεις των Νταβίδ Σίλβα (Βαλένθια), Γιαγιά Τουρέ (Μπαρτσελόνα), Αλεξάνταρ Κολάροφ (Λάτσιο), Ζερόμ Μπόατενγκ (Αμβούργο) και τις επικείμενες των Μπαλοτέλι (Ιντερ) και Μίλνερ (Αστον Βίλα) θα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ προκειμένου ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να αμφισβητήσει τα δύο φαβορί, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Τότεναμ ποντάρει στο πλούσιο έμψυχο δυναμικό, την ομοιογένεια, αλλά και το γεγονός ότι μετρά 6 σερί νίκες επί των «Σίτιζενς» στο Λονδίνο, αλλά και 11 νίκες στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις τους (ανεξαρτήτως έδρας) για την Πρέμιερσιπ.

Κλασικό ντέρμπι διεξάγεται αύριο Κυριακή, όπου στο «Ανφιλντ» η Λίβερπουλ, με τον Ρόι Χόντσον πλέον στον πάγκο και χωρίς τον τραυματισμένο Φερνάντο Τόρες, υποδέχεται την Αρσεναλ. Για τον Αρσέν Βενγκέρ τα προβλήματα είναι πολλά, αφού ανέτοιμοι είναι οι Φάμπρεγας, Φαν Πέρσι, Ντιαμπί, Σονγκ και Ντενίλσον. Αναμένεται πάντως να ντεμπουτάρει ο νεοαποκτηθείς φορ από την Μπορντό, Σαμάκ.
Η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος του 2010 Τσέλσι, έχοντας απογοητεύσει στους φιλικούς αγώνες αλλά και στον τελικό της «Τσάριτι Σιλντ», όπου ηττήθηκε με 3-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεκινά τη σεζόν υποδεχόμενη τη Γουέστ Μπρομ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Σαββατο, 14 Αυγούστου: Αστον Βίλα-Γουέστ Χαμ Μπλάκμπερν-Εβερτον Μπόλτον-Φούλαμ Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι Γουϊγκαν-Μπλάκπουλ Γουλβς-Στόουκ .
Κυριακή, 15 Αυγούστου: Λίβερπουλ-Αρσεναλ
Δευτέρα 16 Αυγούστου: Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου