ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-489249

Καθυστέρηση 15 λεπτών στην πρεμιέρα     

Την έναρξη των αγώνων για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με καθυστέρηση 15 λεπτών αποφάσισαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη χθεσινή δίωρη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ με διεθνείς παίκτες και αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η όξυνση των κρουσμάτων βίας στο ποδόσφαιρο, ιδίως μετά την επίθεση εναντίον του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ μετά το τέλος της ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση θα είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών των παικτών, με τις οποίες θα δείξουν την αντίδρασή τους στην κλιμάκωση της βίας στα γήπεδα.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης: «Αυτή η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση θα είναι μόνο η αρχή, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα κινήσεις από τον ΠΣΑΠ, αφού το ποτήρι ξεχείλισε πλέον. Δεν θα ανεχθούμε πια τίποτα απολύτως.
Φθάνει πια, έλεος με την βία και τα επεισόδια στα γήπεδα. Κινδυνεύει άμεσα πια η ζωή μας. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε όλοι ενωμένοι και προχωράμε μαζί, για να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».
Ο ΠΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία επισημαίνει: «Λήφθηκαν αποφάσεις για την υιοθέτηση μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι κι η 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των συναντήσεων της πρώτης αγωνιστικής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με στόχο να κάνουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το ποδόσφαιρο».
Στο μεταξύ, στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα εκτός της βίας, όπως η ελληνικότητα των πρωταθλημάτων και η εξομοίωση των κοινοτικών με μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.
Ο ΠΣΑΠ και οι ποδοσφαιριστές δεσμεύθηκαν ότι θα είναι κάθετα αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
 
 
 
 
 
   
 
 
 
Νικηφόρο ήταν το προχθεσινοβραδινό ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας και ήδη από χθες όλοι μιλάμε για τη νέα εποχή της αγαπημένης των Ελλήνων, που όμως δεν κάνει τη χάρη των Ελλήνων και επιμένει να παίζει στο Καραϊσκάκη τα εντός έδρας της επίσημα παιχνίδια… κάτι που αποφάσισε χθες η ΕΠΟ…
 
Μια μέρα μετά τη νίκη με 0-1 στο Βελιγράδι επί της Σερβίας σημασία είχαν χθες οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος έκανε συγκρίσεις ανάμεσα στην εποχή Ρεχάγκελ και τις πρώτες ημέρες του Σάντος. "Τα τελευταία χρόνια δεν κάναμε άλματα, κάναμε θαύματα" είπε ο αρχηγός και πρόσθεσε: "Ο κ. Σάντος έχει αλλάξει το πώς λειτουργούμε από το ξενοδοχείο μέχρι στο γήπεδο".
 
Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ
 
Ηταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή, ανέφερε ένας από τους παλιούς διεθνείς, λέγοντας όμως πως στο μικρό διάστημα που είμαστε μαζί του δεν μπορούμε να πούμε ότι αφομοιώσαμε καλά το στυλ που θέλει ο νέος προπονητής, που απ’ ότι είδαμε η πρώτη αλλαγή ήταν αυτή του συστήματος σε ρόμβο.
Ακόμη το προχθεσινό ματς ήταν φιλικό, ενώ το επίσημο ξεκίνημα είναι το Σεπτέμβρη και κάθε αρχή είναι σημαντική.
Και μπορεί η Σερβία που κερδίσαμε προχθές να ήταν στο Μουντιάλ, όμως ομάδες όπως η Γεωργία που είναι αντίπαλοί μας στα προκριματικά του Euro μάς προσφέρουν άλλες προκλήσεις, γιατί μπαίνουν δυνατά και πρέπει να είμαστε σοβαροί και με διάρκεια.
Ο «ρόμβος» του Φερνάντο Σάντος σου δίνει το δικαίωμα να έχεις κυριαρχία με πολλούς παίκτες στο κέντρο, αλλά σαν σύστημα   θέλει σωστές προσαρμογές στα πλάγια.
Θυμίζουμε πως η εθνική στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της παρατάχθηκε με 4-4-2, με Σηφάκη στο τέρμα, τους Βύντρα και Σπυρόπουλο να καλύπτουν δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο κεντρικό δίδυμο. Από εκεί και πέρα στα χαφ αριστερά ήταν ο Καραγκούνης, δεξιά ο Τοροσίδης, ο Κατσουράνης είχε την θέση του αμυντικού χαφ και ο Νίνης την θέση πίσω από τους δύο επιθετικούς, οι οποίοι ήταν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.
Τα 9 χρόνια του Ρεχάγκελ ήταν πολλά και τώρα που όλοι γνωρίζουμε καλά ότι το έπος του 2004 είναι σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί πρέπει να κάνουμε υπομονή, βλέποντας σιγά - σιγά τι αλλάζει ο Σάντος, που πάντως καλείται να διατηρήσει τα γαλανόλευκα χρώματα στο υψηλότερο δυνατό σημείο…
Αν και για πολλούς δεν έχει σημασία, από τις σημαντικότερες αλλαγές Οτο – Φερνάντο είναι ότι ο Σάντος θα μένει μόνιμα στην Ελλάδα σε αντίθεση με τον Ρεχάγκελ, που διέμενε μόνιμα στην Γερμανία!!!
Αλλη αλλαγή είναι αυτή που φάνηκε στις πρώτες κλήσεις και ότι στην εθνική ομάδα δεν θα καλούνται παίκτες που είτε είναι ανέτοιμοι είτε προέρχονται από τραυματισμούς… αλλά και οι πολλές ομιλίες στους παίκτες.
Ο Σάντος -όπως όλοι- έχει κι αυτός τα κολλήματά του που θα φανούν, αλλά είναι νωρίς και να κριθεί. Το ζητούμενο είναι ότι ο χρόνος πιέζει και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου η εθνική ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη.
 
 
 
 
 
 
 
Πρόβλημα     
Πρόβλημα δημιουργήθηκε αρχικά με τη χθεσινή μετάδοση του αγώνα των Τρικάλων με τον Ολυμπιακό από την ΤRT, με τον Αχιλλέα Μπέο να κάνει συστάσεις προς υπευθύνους, λέγοντας ότι πλέον η βολιώτικη ομάδα είναι στη Σούπερ Λίγκα και τυπικά χρειαζόταν… η άδεια της ΠΑΕ για τη μετάδοση.
Β.Ζ
 
Το Σάββατο
Το Σάββατο 28 Αυγούστου θα ανοίξει η «αυλαία» για τον Ολυμπιακό   για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα… Θυμίζουμε πως πρώτο ματς είναι στη Νέα Σμύρνη με ώρα έναρξης 17:15 και μετάδοση από τη NOVA.
 
 
Προβλήματα στην άμυνα
Αρκετά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε χθες η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου κόντρα σε μία επίθεση ομάδας της Β’ Εθνικής. Ο Σάκης Τσιώλης τα έχει επισημάνει και το μόνο βέβαιο είναι ότι λάθη όπως αυτό του Σανκαρέ δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Ζ.Ε.Ι.
 
Στα υπόψιν
Ενας από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο φιλικό της Νίκης με το Ρήγα ήταν και ο Γιώργος Γραμματικόπουλος, με το νεαρό μέσο να έχει αγωνιστεί με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, τη Νίκη Πολυγύρου και την ΠΑΕ Θράκη. Μάλιστα με την ομάδα της Λευκάδας ήταν και πρώτος σκόρερ της με 17 τέρματα, ενώ είναι γεννημένος το 1989, κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Β.Ζ.
 
Νέο φιλικό
Την ΑΕ Διμηνίου θα αντιμετωπίσει σήμερα ο Πύρασος στο γήπεδο Διμηνίου στις 6 μ.μ., στο τέταρτο φιλικό μέχρις στιγμής για την ομάδα της Νέας Αγχιάλου που θέλει να κάνει την έκπληξη στο φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Αλλο επίπεδο
Την ήττα με 4-0 γνώρισε χθες ο σύλλογος της Αγίας Παρασκευής απέναντι στον Εθνικό Αχνας. Η ήττα μπορεί να φαίνεται βαριά, αλλά η Κυπριακή ομάδα αγωνίζεται στην Α΄Εθνική της Κύπρου και όπως είναι λογικό βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.Ζ.Ε.Ι.
 
Τον ήθελαν
Φανατικούς φίλους έχει στα Τρίκαλα όπως αποδείχθηκε ο Ηλίας Σολάκης, αφού οι φίλαθλοι τον ήθελαν στη δική τους ομάδα…
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Θα πάμε κόντρα στις προβλέψεις με την αλλαγή της ώρας; 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου