ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα κυανόλευκα ο Βακουφτσής

στα-κυανόλευκα-ο-βακουφτσής-489967

Στην απόκτηση του Γιώργου Βακουφτσή προχώρησε χθες η ομάδα της Νίκης Βόλου, με τον 30χρονο επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανόλευκους για την περίοδο 2010-11. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας ενισχύεται πλέον σημαντικά στην επίθεση, ενώ ακολουθεί και ο Μαϊστρέλλης.
Ο Γιώργος Βακουφτσής έχει γεννηθεί στις 30 Ιανουαρίου του 1980 στην Καλαμπάκα των Τρίκαλων και από το 1999 ως και τον Ιανουάριο του 2001 ήταν μέλος της Φιορεντίνα, όπου αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια του Ιταλικού πρωταθλήματος αλλά και σε δύο αγώνες κυπέλλου, ενώ πριν ανήκε στην ομάδα ερασιτεχνών του Παναθηναϊκού, έχοντας το προσωνύμιο «ο Ελληνας Μπατιστούτα». Από την Φιορεντίνα το 2000-01 θα δοθεί δανεικός στην Ραβένα, όπου και είχε 5 συμμετοχές και ένα τέρμα. Τον Ιανουάριο του 2001 θα επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα, φορώντας την φανέλα του Ηρακλή σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας ένα γκολ, ενώ έπαιξε και σε τρία ματς κυπέλλου. Το καλοκαίρι του 2002 θα αφήσει και πάλι την Ελλάδα για λογαριασμό της Κυπριακής ομάδας του ΑΠΟΕΛ με τον οποίο έχει 5 γκολ σε 5 αγώνες, ενώ αγωνίστηκε και σε δύο ματς κυπέλλου. Τη σεζόν 2003-04 θα σκοράρει 10 φορές, αγωνιζόμενος σε 23 ματς πρωταθλήματος. Εκείνη τη σεζόν σκόραρε 4 φορές σε 4 ματς κυπέλλου, ενώ έπαιξε και στην Ευρώπη σε τρία ματς για το Κύπελλο Ουέφα κόντρα σε Μαγιόρκα και Ντέρι Σίτι. Την επόμενη σεζόν θα φορέσει ξανά την φανέλα του ΑΠΟΕΛ αλλά για τελευταία χρονιά και θα μετρήσει 21 αγώνες πρωταθλήματος και 8 γκολ. Στο κύπελλο θα αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια, σκοράροντας μία φορά, ενώ έπαιξε σε προκριματικά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ δύο φορές με αντίπαλο την Σπάρτα Πράγας. Η περίοδος 2005-06 θα τον βρει να αγωνίζεται και πάλι σε ομάδα της Λευκωσίας αλλά όχι στον ΑΠΟΕΛ, αφού θα φορέσει τη φανέλα της μισητής αντιπάλου που είναι η Ομόνοια. Φορώντας τα πράσινα της ομόνοιας μέτρησε συνολικά 64 αγώνες πρωταθλήματος σε δυόμισι χρόνια και 29 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ πρόσθεσε 23 εμφανίσεις στο κύπελλο και 3 γκολ. Με την Ομόνοια θα αγωνιστεί σε ακόμη 8 ματς του Κυπέλλου Ουέφα. Το χειμώνα του 2007 θα επαναπατριστεί για δεύτερη φορά μιας και αποδέχθηκε την προσφορά του Εργοτέλη για τον οποίο έπαιξε στην Σούπερ Λιγκ ως και το 2009 σε 29 αγώνες πετυχαίνοντας μόλις δύο τέρματα. Την περσινή σεζόν τον βρήκε να ξεκινάει με την ομάδα της Ξάνθης και για λογαριασμό της Σκόντα έπαιξε σε 3 ματς. Το δεύτερο εξάμηνο βρέθηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας και την Β΄ Εθνική, την οποία και βοήθησε να παραμείνει στην κατηγορία έχοντας 13 παρουσίες και ένα γκολ.
Βακουφτσής: «Θα κάνω τα πάντα»
Πρόθυμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει την Νίκη Βόλου να επιστρέψει στη Β’ Εθνική ή αλλιώς Football League είναι ο Γιώργος Βακουφτσής. Σε δηλώσεις του ο έμπειρος ποδοσφαιριστής τόνισε: «Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Γιδόπουλος, πάμε για άνοδο. Από την πλευρά μου υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα, ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τόσο της ομάδας, όσο και των φιλάθλων. Έχουμε υψηλές φιλοδοξίες αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε». Ο Βακουφτσής αναμένεται από Δευτέρα να είναι στον Βόλο προκειμένου να ξεκινήσει προπονήσεις με την νέα του ομάδα.
Σήμερα του Μαϊστρέλλη
Μετά την περίπτωση του Γιώργου Βακουφτσή σήμερα αναμένεται να κλείσει θετικά και η περίπτωση του 31χρονου αμυντικού Στέλιου Μαϊστρέλλη, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Ακράτητο, Λεβαδειακό, Αχαρναϊκό, Εθνικό Αστέρα, Αιολικό Μυτιλήνης, Λαμία, Παναχαϊκή, Μακεδονικό και τελευταία στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα έχει 12 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, δέκα στη Β΄και 59 στη Γ΄.
Ενισχύεται το προπονητικό τιμ
Με νέους συνεργάτες θα ενισχυθεί το προπονητικό τιμ της ομάδας της Νίκης Βόλου, μιας και το κουπί μέχρι σήμερα τραβούσαν αποκλειστικά οι Χόρχε Μπάριος και Τάκης Λουκανίδης. Πολύ κοντά στο να αναλάβει βοηθός του Χόρχε Μπάριος είναι ο Πολυχρόνης Σαπουνάς, γνωστός από την ενασχόλησή του με τον Ερμή Βόλου, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο κ. Μίχας, ο οποίος είναι μέλος του Ηρακλή Βόλου και παλαιότερα είχε αγωνιστεί με τον Πηλέα.
Επιστροφή Τάσσου
Στις προπονήσεις με την Νίκη Βόλου επέστρεψε από το απόγευμα της Τετάρτης ο Φώτης Τάσσος. Ο νεαρός Βολιώτης τερματοφύλακας βρέθηκε στο γήπεδο του Βελεστίνου, αλλά δεν πήρε μέρος στο φιλικό μιας και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.
Τη Δευτέρα με ΑΟΚ
Τον ΑΟΚ στην Καρδίτσα θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Αυγούστου η Νίκη Βόλου σε ένα νέο φιλικό παιχνίδι. Μετά τον αγώνα με τον Ρήγα στο Βελεστίνο ο Χόρχε Μπάριος και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία για νέα χρήσιμα συμπεράσματα.
Ζήτησε αλλά δεν πήρε το ΕΑΚ
Τη χρήση του ΕΑΚ ζήτησε με έγγραφό της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ωστόσο από τη διοίκηση του Δημοτικού Σταδίου Βόλου έλαβε αρνητική απάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου