ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιώτης Ρομά κατέκτησε το Champions League κωφών

βολιώτης-ρομά-κατέκτησε-το-champions-league-κωφών-470448

Μπορεί το περασμένο Σάββατο λίγα χιλιόμετρα μακριά και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο να διεξαγόταν ένας άλλος τελικός και να τραβούσε τα βλέμματα όλης της φίλαθλης Ελλάδας, αλλά στη Λάρισα χτυπούσε η καρδιά δεκάδων ποδοσφαιριστών με ξεχωριστές ικανότητες.

Συγκεκριμένα, εκεί ολοκληρώθηκε το 10ο Champions League Κωφών, που ξεκίνησε στις 30 Απριλίου και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών, κατακτώντας το 3ο Champions League της ιστορίας του, μέλος του οποίου ήταν και ο 37χρονος επιθετικός του Πηλέα, Σταύρος Δημόπουλος, ο οποίος πέραν από τα γήπεδα της ΕΠΣΘ στα οποία σκοράρει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, φόρτωσε με εννέα γκολ και τα δίχτυα των αντίπαλων ομάδων.

Στον τελικό της διοργάνωσης, ο ΠΟΚ πραγματοποίησε μια επική ανατροπή κόντρα στην τουρκική Ιστανμπούλ Σέσιζλερ, αφού παρότι βρέθηκε πίσω με 0-2, τελικά πήρε το ματς με 3-2.

Έχοντας «φάει» τα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου με το κουτάλι… ο Βολιώτης επιθετικός του Πηλέα, Σταύρος Δημόπουλος, διέπρεψε σε ένα ακόμη γήπεδο και, συγκεκριμένα, σε αυτό της Λάρισας και στο ΑΕΛ FC Αrena. Ο Σταύρος Δημόπουλος, γεννημένος το 1981, τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος, εργαζόμενος παλαιότερα στις λαϊκές αγορές, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειας του. Σύντροφος της ζωής του η Όλγα Δημοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει και τρία παιδιά, την 8χρονη Μαρία, την 6χρονη Ανδριάνα και τον 3χρονο Χρήστο.

Όλοι μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια, όπως και ο προπονητής του Στέργιος Σιαμέτης, χαρακτηρίζοντας τον Σταύρο ως ένα παιδί διαμάντι και υπόδειγμα αθλητή:

«Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και από τα παιδιά διαμάντια. Είναι πολύ συνεπής και δεν χάνει προπόνηση. Είχα τη χαρά και την τιμή να τον έχω παίκτη και στον Παγασητικό παλαιότερα και πραγματικά η διάκριση του αποτελεί τιμή και για την ομάδα μας».

Στο παρελθόν ο Σταύρος Δημόπουλος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Χιλιαδού, Κένταυρο, Άνθιμο Γαζή, Σαρακηνό, Αστέρα Ριζομύλου, Αρη Μελισσατίκων, Παγασητικό και Ιάσωνα Διμηνίου, κ.α. ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Κωφών.

Σε ανακοίνωση του Πηλέα αναφέρεται: «Η διοίκηση του Πηλέα συγχαίρει τον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών για την κατάκτηση του 10ου Champions League Κωφών και ειδικά τον Σταύρο Δημόπουλο, που είναι μέλος της ομάδας μας. Μας έκανε υπερήφανους και είναι τιμή μας που έχουμε στην ομάδα μας έναν πρωταθλητή Ευρώπης».

Ο προπονητής της ομάδας του ΠΟΚ, Γιάννης Δημητρίου ανέφερε για τη συγκεκριμένη επιτυχία: «Είναι μια τεράστια ελληνική διάκριση, μπορεί να είναι σε μια ιδιαίτερη κατηγορία, αλλά αντιμετωπίσαμε Άρσεναλ, Φούλαμ, Ουέλβα κι άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες και δείξαμε την ελληνική ψυχή. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν καμία αδυναμία. Έχουν υπέροχη αντίληψη και έχουν αναπτύξει τρομερές δεξιότητες. Δεν υστερούν σε τίποτα. Αυτή η διοργάνωση ήταν μια ευκαιρία για να μεταφερθούν μηνύματα. Αυτά τα παιδιά, πέρασαν ένα πανέμορφο μήνυμα, δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει μονάχα δε θέλω».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου