ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικηφόρο ξεκίνημα στην εποχή Σάντος

νικηφόρο-ξεκίνημα-στην-εποχή-σάντος-493332

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής ομάδας, καθώς επικράτησε με 1-0 της Σερβίας σε σημερινό φιλικό που διεξήχθη στο Βελιγράδι παρουσία περίπου 7.000 θεατών.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 45ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Η εθνική στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, με Σηφάκη στο τέρμα, τους Βύντρα και Σπυρόπουλο να καλύπτουν δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο κεντρικό δίδυμο.

Από εκεί και πέρα στα χαφ αριστερά ήταν ο Καραγκούνης, δεξιά ο Τοροσίδης, ο Κατσουράνης είχε την θέση του αμυντικού χαφ και ο Νίνης την θέση πίσω από τους δύο επιθετικούς, οι οποίοι ήταν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά την αναμέτρηση, ελέγχοντας τον ρυθμό και έχοντας την κατοχή.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 40΄, όταν ο Νίνης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ για να έρθει το 45ο λεπτό όταν η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Τοροσίδης απέφυγε τον Ομπράντοβιτς και σέντραρε για το Σαλπιγγίδη, ο οποίος πετάχτηκε «στην πλάτη» της άμυνας των Σέρβων και με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήρθαν… σωρηδόν οι αλλαγές και από τις δύο ομάδες, αλλά… σωρηδόν ήταν και οι ευκαιρίες από πλευράς Σερβίας μόνο. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια (57΄ Τόσιτς, 68΄ Κολάροφ), αλλά και αρκετές καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, με την ελληνική ομάδα να γλυτώνει λόγω της εκπληκτικής εμφάνισης του Σηφάκη αλλά και της… τύχης της, ενώ ο Ισπανός ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι θεωρώντας ακούσιο το χέρι του Καφέ στη φάση του 75΄.

Διαιτητής: Φερνάντο Τισέιρα Βετιένες (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Αντιτς): Τζούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46΄ Κολάροβ), Πέτροβιτς, Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας (46΄ Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46΄ Τόσιτς), Γιοβάνοβιτς (65΄ Μρτζα), Ζίγκιτς (74΄ Πάντελιτς)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81΄ Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46΄ Αβρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (65΄ Καφές), Καραγκούνης (87΄ Μαρίνος), Νίνης (74΄ Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46΄ Γκέκας), Σαμαράς.

Οι αντίπαλοι

Τρεις ισοπαλίες και μια ήττα ήταν ο απολογισμός στα φιλικά για τρεις εκ των αντιπάλων της Εθνικής μας (Μάλτα, Γεωργία, Κροατία και Λετονία) στα προκριματικά του EURO 2012.

Η Κροατία έφερε «Χ» στη Σλοβακία (1-1), σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Pasienky» της Μπρατισλάβα.

Η Λετονία γνώρισε τη συντριβή από την Τσεχία στο Λίμπερετς, όπου και ηττήθηκε 1-4. Οι Μπέντναρ (49′), Φένιν (54′), Πόσπεχ (74′) και Νέσιντ (77′) σκόραραν για τους Τσέχους κι ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Κάουνα.

Η Μάλτα, με τον… συνήθη ύποπτο Μάικλ Μιφσούντ, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ΠΓΔΜ σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο Τα’Κάλι.

Οι Σκοπιανοί προηγήθηκαν έπειτα από 46 λεπτά αγώνα με τον Τρικόφσκι, αλλά η Μάλτα ισοφάρισε μόλις ένα λεπτό μετά με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της (25 γκολ σε 73 συμμετοχές) να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Με «λευκή» ισοπαλία (0-0) έληξε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Γεωργία και Μολδαβία.

Γκολ ο Ρόμενταλ!

Ο Ντένις Ρόμενταλ, ο άσος του Ολυμπιακού, συμπλήρωσε χθες 100 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Δανίας στο ισόπαλο 2-2 φιλικό παιχνίδι με τη Γερμανία στην Κοπεγχάγη. Κερασάκι στην τούρτα ήταν το 18ο γκολ που πέτυχε με το εθνόσημο.

Δεν βγήκε νικητής

Μπορεί να μπήκαν δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά, όμως καμιά εκ των Ουκρανίας κι Ολλανδίας δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο μεταξύ τους φιλικό στη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1, σε ένα σημαντικό τεστ πριν ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του EURO 2012. Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου άνοιξαν το σκορ στο 72΄με τον Λενς, για να δεχτούν την ισοφάριση από τον Αλίγιεφ στο 75’.

Επέστρεψε με γκολ ο Ζλάταν

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε με… άγριες διαθέσεις στην εθνική Σουηδίας και σκόραρε στη φιλική νίκη με 3-0 επί της Σκωτίας στη Ρασούντα. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, που είχε αποφασίσει να σταματήσει να υπηρετεί το συγκρότημα της πατρίδας του, αλλά αναθεώρησε, άνοιξε το σκορ στο 4’, ενώ ο Μπαϊράμι στο 39’ και ο Τοϊβόνεν στο 56’ ολοκλήρωσαν το θρίαμβο της ομάδας του Έρικ Χάμρεν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου