ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέσσερα μετάλλια η Βολιώτισσα Κοφίδη που διέπρεψε στην Ιταλία

τέσσερα-μετάλλια-η-βολιώτισσα-κοφίδη-472648

Διέπρεψε η Βασιλική Κοφίδη, με τα χρώματα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης που ολοκληρώθηκε στο Κούνεο της Ιταλίας, κατακτώντας 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια.

Η Βολιώτισσα συγχρονίστρια ξεκίνησε τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις με την 5η θέση στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού, ωστόσο η συνέχεια ήταν ονειρική. Η αρχή έγινε με το χάλκινο μετάλλιο που η Κοφίδη κατέκτησε, ως μέλος της Εθνικής ομάδας, στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού. Στα δύο προγράμματα, την ελληνική ομάδα αποτέλεσαν οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα. Η Εθνική μας εκτέλεσε πολύ όμορφα το πρόγραμμά της, κυρίως στον δεύτερο τελικό, βαθμολογήθηκε με 83,5938 β. και βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης.

Αποκορύφωμα για την Εθνική ομάδα και την Κοφίδη ήταν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Highlight προγράμματος. Η ελληνική ομάδα εκτέλεσε με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκαν με 85,9000, ανεβάζοντάς την στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Λίγες ώρες αργότερα, το ελληνικό κόμπο κατέκτησε δικαιωματικά και το ασημένιο μετάλλιο, όπου οι Ελληνίδες, παρούσας της Κοφίδη, βαθμολογήθηκαν με 86,5667, χάνοντας για λίγα χιλιοστά ένα δεύτερο χρυσό από την Ουκρανία.

Τέλος, η Κοφίδη που συμμετείχε και στον τελικό του Ελεύθερου Μικτού Ντουέτου, ήταν 3η μαζί με τον μοναδικό Έλληνα αθλητή στη διοργάνωση Βασίλη Γκορτσίλα, με τους δύο αθλητές να βαθμολογούνται με 69.6667.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στη διοργάνωση ανάμεσα σε 15 χώρες, κατακτώντας συνολικά 7 μετάλλια!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου