ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερυθρόλευκος ο Μπρέσκα για δύο χρόνια

ερυθρόλευκος-ο-μπρέσκα-για-δύο-χρόνια-489991

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αχιλλέας Μπέος είχε τονίσει πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι κοντά στο να κλείσει επιθετικό με το ενδεχόμενο ο ποδοσφαιριστής να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα του Πανιωνίου επί δικής του θητείας. Ο Μάριο Μπρέσκα είναι τελικά ο εκλεκτός των ερυθρόλευκων για την ενίσχυση της επίθεσης.
Ο Μάριο Μπρέσκα υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ευρισκόμενος στα γραφεία των ερυθρολεύκων όπου και φωτογραφήθηκε μαζί με τον ισχυρό άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέο. Ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο Πρωτάθλημα της Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Χρειαζόμαστε όλο το φίλαθλο κόσμο κοντά μας, γιατί ο κόσμος κάνει μία μεγάλη ομάδα ακόμα πιο δυνατή».
 
Ποιος είναι ο Μπρέσκα
Ο Μάριο Μπρέσκα γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1979 και κατάγεται από την Σλοβακία, έχοντας αγωνιστεί οκτώ φορές με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Έχοντας παίξει σε 102 παιχνίδια του σλοβακικού πρωταθλήματος με την Ματαντόρ Πούχοφ ο Μπρέσκα σκόραρε 23 φορές αγωνιζόμενος ως περιφερειακός επιθετικός. Το 2004 έγινε παίκτης του Πανιωνίου με τον οποίο αγωνίστηκε ως το 2007 σε 83 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 11 γκολ, συνυπάρχοντας με τον Τάκη Γιαννόπουλο για τρεις σεζόν αλλά και με τον Λεωνίδα Καπάνταη για ένα εξάμηνο. Παράλληλα έπαιξε και σε 16 παιχνίδια κυπέλλου, πετυχαίνοντας 4 γκολ, ενώ βοήθησε και στην Ευρώπη το σύλλογο της Νέας Σμύρνης, μιας και είχε συμμετάσχει σε έξι παιχνίδια, μετρώντας ένα γκολ απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας. Το καλοκαίρι του 2007 ο Μπρέσκα άφησε την Ελλάδα για να επιστρέψει και πάλι στο σλοβακικό πρωτάθλημα και για χάρη της Ζίλινα, όπου αυτή τη φορά μετρά 24 εμφανίσεις και 14 γκολ. Το καλοκαίρι του 2008 θα αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα με τα χρώματα της Νυρεμβέργης σε δέκα ματς και από εκεί θα δοθεί δανεικός για να ολοκληρώσει την σεζόν 2008-09 με την Ενωση Νέων Παραλιμνίου της Κύπρου, σκοράροντας 1 φορά σε 7 παρουσίες. Την περσινή σεζόν ο γεννημένος στο Τοπολτσάνι της Σλοβακίας Μάριο Μπρέσκα αγωνίστηκε με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ με την οποία είχε 20 συμμετοχές και ένα γκολ σε ματς πρωταθλήματος, ενώ αγωνίστηκε και σε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, χρησιμοποιούμενος ως αλλαγή στη φάση των ομίλων και αγωνιζόμενος απέναντι στην Τσέλσι. Ο Μπρέσκα βρέθηκε χθες στο ΕΑΚ και προπονήθηκε μαζί με τους νέους του συμπαίκτες.

Δύο Βέλγοι υπό δοκιμή

Δύο νέοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν χθες στην προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου. Αν όλοι λίγο πολύ ήξεραν τον Μάριο Μπρέσκα, κανείς δεν ήξερε τους Ζερόμ Βαντερζέλ και Βιτόριο Βιλάνο, οι οποίοι προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα και θα δοκιμαστούν στα δύο προσεχή φιλικά με ΑΟΤ στα Τρίκαλα και με ΠΑΣ Γιάννενα στο ΕΑΚ την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. Ο Βαντερζέλ είναι αμυντικός γεννημένος στις 24/8/88 και μαζί με τον Σανκαρέ αγωνίζονταν στην Μονς. Την περίοδο 2005-06 είχε έξι συμμετοχές με την Λιρς, την επόμενη χρονιά με την ίδια ομάδα μέτρησε 16 παιχνίδια, ενώ την περίοδο 2007-08 πάλι με την φανέλα της Λιρς είχε 25 συμμετοχές. Την σεζόν 2008-09 μέτρησε δυο συμμετοχές με την Μονς, ενώ πέρυσι δεν αγωνίστηκε. Από την άλλη ο Βιλάνο με ύψος 1,65 εκ. έχει γεννηθεί στις 2 Φεβρουαρίου του ‘88 και είναι επίσης Βέλγος. Ανήκει στην Σταντάρ Λιέγης, η οποία τον είχε παραχωρήσει ως δανεικό στην Τουμπίζ, ενώ έχει παίξει και για την Σαρλερουά. Αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στη δεξιά πλευρά. Από τα στοιχεία που έδειξε στη χθεσινή προπόνηση δείχνει παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, ενώ είναι και διεθνής με τις ομάδες U16, U17, U18, U19, U20 και U21 του Βελγίου.
 
Στην Αγγλία ο Σέλεζι
Απών από την χθεσινή προπόνηση ήταν ο Ζόλταν Σέλεζι, με τον Ούγγρο αμυντικό του Ολυμπιακού Βόλου να έχει ενταχθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ερυθρόλευκων στην Ιταλία. Ο Σέλεζι θα τεθεί αντιμέτωπος σήμερα με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας και αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα των Μαγυάρων. 
 
Σήμερα εργομετρικά
Από εργομετρικές εξετάσεις θα περάσουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου χωρισμένοι σε δύο γκρουπ. Ο Σάκης Τσιώλης θέλει να δει σε τι κατάσταση είναι οι ποδοσφαιριστές του μετά από την επίπονη προετοιμασία στα βουνά της Ιταλίας. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει ο Φρατζιπάνε, ο οποίος πέρασε από μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η κατάστασή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου