ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Το απόλυτο αφεντικό ο Βαλβέρδε»

το-απόλυτο-αφεντικό-ο-βαλβέρδε-491291

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την παρουσίασή του, τονίζοντας ότι χρειάζεται πολλή υπομονή και πολλή δουλειά, προκειμένου να «χτιστεί» εκ νέου ο Ολυμπιακός. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσίασε τον νέο προπονητή των «ερυθρολεύκων» και στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ξεκαθάρισε ότι ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θα έχει τη στήριξη της διοίκησης, θα είναι το απόλυτο «αφεντικό» στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για τα πάντα.

Από την πλευρά του ο Βάσκος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να κάνει «…τον κόσμο του Ολυμπιακού υπερήφανο για την ομάδα του» και πως η ομάδα θα έχει στόχο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, «…μολονότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό».

Προλογίζοντας το «μυρμήγκι», ο κ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων για τον Βαλβέρδε: «Είδαμε έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Ολυμπιακό, τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν μιλήσαμε για χρήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι το όραμά μας, να ξαναχτίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Χωρίς να έχει υπογράψει, πήγε στο γήπεδο για την προπόνηση. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει».

Από την πλευρά του, ο Βαλβέρδε δήλωσε: «Αρχικά είχα αποφασίσει να μείνω στην Ισπανία, ωστόσο τελικά επέλεξα να έρθω εδώ, κυρίως επειδή έχω μια υποχρέωση απέναντι στην ομάδα για τον τρόπο που μου φέρθηκε το διάστημα που ήμουν εδώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω να λέω όχι, γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω. Πρέπει να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που ήταν πέμπτη πέρυσι στο πρωτάθλημα και φέτος είναι εκτός Ευρώπης. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά, δεν είναι εύκολο. Δεν ερχόμαστε με μαγικό ραβδάκι για να τα κάνουμε όλα. Εκτιμώ την υποδοχή που μου έκανε ο πρόεδρος και τη συμπεριφορά του απέναντί μου. Αυτή τη στιγμή σας ζητώ υπομονή, γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Στη συνέχεια ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το αν είναι πιο ώριμος και πιο έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις: «Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση του να είμαι εδώ, στον Ολυμπιακό. Ξέρω πως οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν έχω καμιά αμφιβολία για την ετοιμότητά μου να ανταποκριθώ. Ηταν δύσκολο να πάρω την απόφαση, λόγω προσωπικών προβλημάτων μου, ωστόσο δεν μπορούσα να πω άλλα "όχι"».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς ο Ολυμπιακός είναι εκτός Ευρώπης, αλλά ξέρω επίσης ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εκπληκτικός και ήρθε η ώρα να στηρίξει την ομάδα και να δείξει εμπιστοσύνη. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν και το τι έκαναν οι άλλες ομάδες. Κοιτάμε το μέλλον».

Για τις σκέψεις του αναφορικά με την ομάδα: «Το ότι δεν είμαστε φέτος στην Ευρώπη μας κάνει να επικεντρωνόμαστε ακόμη περισσότερο στο πρωτάθλημα. Μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν με ρυθμό, που ψάχνουν πάντα το γκολ. Το γρήγορο παιχνίδι και το παιχνίδι που τραβάει τον κόσμο και τον κάνει να είναι υπερήφανος για την ομάδα του. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα και, όταν δεν νικάς, εκτιμάς περισσότερο τις νίκες. Χρειάζεται πολλή υπομονή, πολλή δουλειά, όπως είπε ο πρόεδρος να ξαναχτίσουμε την ομάδα, αλλά και να έχουμε ελπίδα για το μέλλον. Να στηρίξουμε τους παίκτες, γιατί εκεί είναι το κλειδί για όλα. Πρώτα θέλω να γνωρίσω τους παίκτες, γιατί ακόμη δεν τους ξέρω καλά. Αυτοί πρέπει να νιώσουν άνετα και να παίξουν καλά. Δεν θα υποσχεθώ ότι θα νικάμε σε όλα τα παιχνίδια, γιατί αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να κάνω τον κόσμο του Ολυμπιακού υπερήφανο για την ομάδα του και την ομάδα να έχει στόχο να κερδίσει πάντα, μολονότι αυτό δεν είναι εφικτό πάντα.»

Κλείνοντας την παρουσίαση, ο κ. Μαρινάκης πήρε εκ νέου τον λόγο για να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Βαλβέρδε, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Βαλβέρδε από σήμερα είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα μπαίνει και ποιος θα βγαίνει στα αποδυτήρια, ποιους παίκτες χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα. Θα έχει την πλήρη στήριξη τη δική μας και θα είναι αυτός που θα αποφασίζει. Το λέω και το ξεκαθαρίζω από την αρχή, γιατί καλό είναι να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή ως προς το ποιος είναι το αφεντικό. Αυτή τη στιγμή το αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού είναι ο Ερνέστο».

Και επίσημα

Με μία λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους». Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της, για δύο χρόνια, με τον προπονητή, Ερνέστο Βαλβέρδε».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου