ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με νέο πρόσωπο η Εθνική κόντρα στη Σερβία

με-νέο-πρόσωπο-η-εθνική-κόντρα-στη-σερβ-493722

Με νέο πρόσωπο αναμένεται να εμφανιστεί η Εθνική ομάδα στο σημερινό φιλικό (21:30 CONN-X SPORTS1) με τη Σερβία. Ο Φερνάντο Σάντος στο ντεμπούτο του ετοιμάζεται να παρατάξει σύστημα 4-4-2 με τους Σαλπιγγίδη-Σαμαρά στην επίθεση.

Εκτός από το επιθετικό δίδυμο των Σαλπιγγίδη και Σαμαρά, ο Φερνάντο Σάντος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στο σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στην κορυφή τον Νίνη.

Από ‘κει και πέρα δεξιά σε ένα ρόλο στον οποίο έχει αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό, προορίζεται ο Τοροσίδης και αριστερά ο Καραγκούνης. Σε ρόλο «κόφτη» θα είναι ο Κατσουράνης ενώ την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν οι Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν πλέον συγκεκριμένοι κανόνες στην Εθνική ομάδα και όποιος αργεί είτε στις ομιλίες είτε στην ώρα του φαγητού θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο.

Ένα παιχνίδι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς από την μία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας νέας εποχής με τον Φερνάντο Σάντος να κάνει την πρεμιέρα του στον πάγκο ενώ από την άλλη αποτελεί και πρόβα ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του «EURO 2012» που αρχίζουν το Σεπτέμβριο.

Το σύνθημα του Σάντος

«Θέλουμε να είμαστε παρόντες στο EURO 2012», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος πριν την αναχώρηση για το Βελιγράδι και ξεκαθάρισε ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος σε αυτή την ομάδα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής, τόνισε: «Θέλω να δω κάποια πράγματα σε αυτό το τεστ ενόψει των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σε αυτή τη διοργάνωση σίγουρα θέλουμε να είμαστε παρόντες».

Αναφορικά εξάλλου με τις πρώτες προπονήσεις, ο Φερνάντο Σάντος, ανέφερε: «Οι ποδοσφαιριστές έχουν καταπληκτική διάθεση. Είχαμε λίγο διάστημα για να δείξουμε και να πούμε κάποια πράγματα για πρώτη φορά. Στο φιλικό αυτό με τη Σερβία θέλουμε να δούμε τη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη».

Σχετικά εξάλλου με το σύστημα που θα ακολουθήσει, ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, επεσήμανε: «Έχουμε τους καλύτερους Ελληνες παίκτες στην Εθνική. Ο κάθε προπονητής πάντα βλέπει πράγματα που θέλουν διόρθωση. Θα δούμε το σύστημα που θα παίξουμε και τον τρόπο που θα ανταποκριθεί η ομάδα. Θέλουμε να δούμε χαρά σε αυτό τον αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι εκπροσωπούμε την πατρίδα μας. Όλοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ και έχουν κάνει το καλύτερο για να παίξουν.

Πάντα υπάρχει μια βάση ποδοσφαιριστών στην οποία στηριζόμαστε. Κανείς όμως δεν είναι αναντικατάστατος σε αυτή την ομάδα. Δεν είμαστε σύλλογος για να βλέπουμε κάθε μέρα τους παίκτες».

Τέλος για την επιλογή του συγκεκριμένου αντιπάλου στο φιλικό αυτό ενόψει των προκριματικών για το «EURO 2012», είπε: «Κάποιοι προπονητές μπορούμε να πούμε ότι θέλουν ένα αδύνατο αντίπαλο για να πάρουν τη νίκη και να είναι όλα καλά. Αλλά εμένα μ’ αρέσει που θ’ αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα η οποία όμως θα παίξει κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Γιατί και εμείς είμαστε πολύ δυνατοί».

Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που έχουν επιλεγεί από τον Φερνάντο Σάντος είναι οι Σηφάκης, Τζόρβας, Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα, Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκέκας, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου