ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός – γιορτή στο Πανθεσσαλικό

τελικός-γιορτή-στο-πανθεσσαλικό-474839

Με την ευχή ο σημερινός τελικός να αποτελέσει μια γιορτή του ποδοσφαίρου την οποία θα απολαύσει ο κόσμος, οι εκπρόσωποι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ βρέθηκαν χθες για πρώτη φορά επί Πανθεσσαλικού, μιλώντας ενόψει της σημερινής μονομαχίας στο Στάδιο του Βόλου.

Το παρών έδωσαν πρώτα οι τυπικά γηπεδούχοι του ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του Δικεφάλου του Βορρά, Βλάνταν Ίβιτς, να αποκαλύπτει πως έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα από την περασμένη Δευτέρα, δίχως όμως να αποκαλύπτει τα πλάνα του.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το αν το Πανθεσσαλικό μπορεί να φιλοξενήσει έναν τελικό ή για το αν θα είχε κάποια άλλη επιθυμία ανέφερε: «Δεν είχα προτίμηση. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι όλα καλά. Μέχρι τρεις τέσσερις ώρες πριν θα είναι όλα όπως πρέπει και θα υπάρχει ασφάλεια για όλους. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι μια γιορτή κι εύχομαι να περάσουν όλοι καλά».

Όσον αφορά τον παράγοντα άγχος σχολίασε: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι άγχος. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του τελικού για την ομάδα και την πόλη. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο, δουλέψαμε σκληρά και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε η ομάδα που θέλει να πάρει το τρόπαιο».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το εάν υπάρχει φαβορί ανάμεσα στην ομάδα του και την ΑΕΚ επισημαίνοντας: «Παίζουν μεταξύ τους δύο μεγάλες ομάδες και οι πιθανότητες είναι 50-50. Σε έναν τελικό μετράει η ομαδική δουλειά, αλλά και η μέρα που βρίσκονται οι παίκτες. Εμείς θέλουμε να μας βγει αυτό που σχεδιάζουμε».

Αναφορικά με τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ δήλωσε: «Έχουμε παίξει μεταξύ μας, γνωρίζουμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Είναι μια ομάδα που τους τελευταίους έξι μήνες λειτουργεί πολύ καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μετά από εμάς στον δεύτερο γύρο», για να προσθέσει στη συνέχεια για τον Αραούχο: «Δεν είναι ο μοναδικός καλός παίκτης της ΑΕΚ. Όσοι παίζουν στην ΑΕΚ δεν βρίσκονται εκεί τυχαία. Σίγουρα είναι επικίνδυνος, έχει το εύκολο γκολ, εμείς έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε καλύτερους παίκτες και όταν προετοιμάζεσαι για ένα τέτοιο παιχνίδι είναι σημαντικό να δώσεις πληροφορίες για τον αντίπαλο αλλά το σημαντικότερο είναι τι θα κάνουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και δεν βρισκόμαστε εδώ τυχαία. Οι παίκτες έχουν φέρει την ομάδα εδώ και πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να πάρουν το Κύπελλο. Φτάσαμε εδώ και όταν φτάνεις στον τελικό το μόνο που σκέφτεσαι είναι να τον κερδίσεις. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις τι μπορεί να γίνει στα πρώτα ή στα τελευταία λεπτά. Δεν είναι εύκολο. Ο κάθε προπονητής έτσι κι εγώ θα ήθελα το γρήγορο γκολ. Το παιχνίδι παίζεται 95 λεπτά πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση. Το γκολ μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε λεπτό».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Στέλιος Μαλεζάς με τον διεθνή αμυντικό να σχολιάζει για το… όνειρο κατάκτησης του Κυπέλλου: «Δεν έχουμε ποδοσφαιριστές που να έχουν κατακτήσει κάποιο τρόπαιο και είναι καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το όνειρά μας. Αυτή την στιγμή κοιτάμε το κύπελλο και την μεγάλη αυριανή ημέρα. Εγώ με τα μότο δεν τα έχω καλά. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κερδίσουμε το κύπελλο. Τώρα το πώς καλύτερα να το δείξουμε στο χορτάρι. Ωραία είναι τα λόγια αλλά τα έργα μετράνε. Το κύπελλο είναι στόχος εδώ και χρόνια από εκεί και πέρα θα δούμε και κάποια άλλα θέματα που υπάρχουν αλλά αυτή την στιγμή κοιτάμε το κύπελλο. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Είτε παίζεις με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο μια στιγμή μπορεί να τα αλλάξει χρόνια. Η ήττα στο πρωτάθλημα (σ.σ. από την ΑΕΚ) ανήκει στο παρελθόν, όμως τώρα είναι ένας τελικός μπροστά μας».

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να σχολιάσει την κοινή δήλωση που έκαναν οι δύο μεγαλομέτοχοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Σαββίδης και Μελισσανίδης, πριν από το σημερινό τελικό: «Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα και οφείλουμε να φροντίσουμε να δώσουμε καλή εικόνα προς τα έξω. Θα πρέπει να είναι μια δυνατή μάχη σε αγωνιστικά πλαίσια και πάνω απ’ όλα να μην ξεχνάμε ότι δίνουμε μια εικόνα στα παιδιά και μετά όποιος κερδίσει θα είναι χαρούμενος και όποιος χάσει στεναχωρημένος. Τέτοιου είδους κινήσεις είναι πολύ καλές για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τα σημεία στα οποία μπορεί να κριθεί ο σημερινός τελικός, αλλά και τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του επεσήμανε: «Πιστεύω ότι σε έναν τελικό δεν υπάρχει επιστροφή γιατί είναι ένα παιχνίδι από το οποίο θα βγει ο νικητής. Ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες θα παίξουν τον ρόλο τους. Περιμένω να δω εμπιστοσύνη, περηφάνια και πάθος απ’ τους παίκτες μου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μεγάλους σκόρερ στην ομάδα όπως είναι ο Πέκχαρτ και ο Αλμέιδα. Είναι εσωτερική αδικία στο ποδόσφαιρο όταν πρέπει να επιλέξεις συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών».

Ακόμη για το εάν έχει επηρεαστεί η ομάδα του από την πιθανή αναβολή του τελικού: «Οι επαγγελματίες πρέπει να αφήσουμε εκτός αυτά τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο ότι οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες δεν βοηθάει στην συγκέντρωση. Υπάρχουν οι υπεύθυνοι που αποφασίζουν όμως για όλα».

Εκ μέρος των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ παραβρέθηκε ο αρχηγός τους Πέτρος Μάνταλος, απαντώντας σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το εάν η προϊστορία μπορεί να επηρεάσει τη σημερινή αναμέτρηση, αφού η ομάδα του είναι αήττητη απέναντι στον ΠΑΟΚ σε τελικούς: «Δεν πιστεύω στην παράδοση. Δεν υπάρχει φαβορί σε έναν τελικό», ενώ για το εάν θέλει να ξανασηκώσει το Κύπελλο, όπως έκανε πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό: «Το μόνο διαφορετικό είναι ο αντίπαλος. Το ότι κατακτήσαμε πέρσι το κύπελλο δεν μας δημιουργεί χαλάρωση. Θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να γράψουμε ιστορία και σήμερα. Η επιθυμία για να το πάρουμε υπήρχε απ’ το πρώτο ματς των ομίλων. Το περσινό μας έχει δώσει αρκετά πράγματα. Είμαστε πιο έμπειροι, ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ένας τελικός και είμαστε εδώ για να πάμε να το σηκώσουμε και φέτος. Το αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι δεν θα έχει σχέση με τα ματς πρωταθλήματος. Σε έναν τελικό μετράει περισσότερο το ποια ομάδα θα δείξει ότι το θέλει περισσότερο».

Τέλος, αναφορικά με τα όσα αφορούν την επιλογή του Πανθεσσαλικού σχολίασε: «Είμαστε σε μια χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε απ’ έξω και είμαστε εδώ για να πάμε αύριο να αγωνιστούμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου