ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μεγάλη διοργάνωση τεχνικής κολύμβησης

μεγάλη-διοργάνωση-τεχνικής-κολύμβησ-476488

Με λάμψη, φιλοδοξίες και πλήθος κόσμου που έχει καταλύσει στον Βόλο, ξεκινά από σήμερα η πανδαισία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγοριών, που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», και διοργανώνεται από την ΚΟΕ και τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πρόκειται για την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση του αθλήματος, ενώ θα συμμετάσχουν 250 αθλητές και αθλήτριες από 26 σωματεία, από όλη την περιφέρεια της Ελλάδας. Οι προκριματικοί αγώνες όλες τις ημέρες θα αρχίζουν στις 9π.μ, ενώ οι τελικοί θα διεξάγονται στις 5μ.μ., εκτός του Σαββάτου που θα ξεκινήσουν στις 4μ.μ. Υπάρχει, μάλιστα μεγάλο βολιώτικο ενδιαφέρον καθώς οι κορυφαίοι αθλητές Σοφία Κτενά, Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, Βαγγέλης Τσιονάρας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ το σύνολο των σωματείων της πόλης μας θα εκπροσωπηθεί.

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο του Βόλου, παρουσία του Ταμία της ΚΟΕ και εφόρου Τεχνικής κολύμβησης κ. Ηλία Ξιάρχου, του ομοσπονδιακού τεχνικού και τεχνικού συμβούλου του αθλήματος κ. Αλέξανδρου Ξιάρχου και του κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη, αντιπρόεδρου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Ηλίας Ξιάρχος τονίζοντας: «H Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, πιστή στις συνεργασίες της με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το 2017 ξεκινά την αγωνιστική περίοδο. Φέτος θα έχουμε 3 διοργανώσεις στην πόλη του Βόλου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης, το Πανελλήνιο κολύμβησης και το Παγκόσμιο Νεανίδων στο πόλο. Αύριο (σ.σ σήμερα) ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης, με την ΟΠΕΝ κατηγορία, όπου συμμετέχουν οι αθλητές, που έχουν πιάσει τα όρια για το πρωτάθλημα. Από αυτή τη διοργάνωση θα βγουν και οι αθλητές που θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες τόσο των Ανδρών – Γυναικών, που τον Ιούλιο θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία, όσο και Νέων – Νεανίδων, που θα αγωνιστούν στις αρχές Αυγούστου, στο Τομσκ της Ρωσίας. Εμείς σαν ΚΟΕ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόλου, τους παράγοντες της πόλης, καθώς και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι πάντα όταν ερχόμαστε στο Βόλο είναι κοντά μας και μας βοηθούν. Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά το Δήμο Βόλου για τη βοήθεια και τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Αλέξανδρος Ξιάρχος, από την πλευρά του σημείωσε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Βόλου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο τμήμα αθλητισμού του Δήμου Βόλου για τη βοήθεια που μας παρέχουν σε όλες τις διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη σας. Το επόμενο τριήμερο ξεκινά το Πανελλήνιο της ΟΠΕΝ κατηγορίας, όπου θα πάρουν 26 σωματεία από όλη την Ελλάδα και συνολικά 250 αθλητές. Οι αγώνες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι αθλητές μας προκειμένου να εξασφαλίσουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες, όπου έχουμε τις διεθνείς διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ που μας εμπιστεύτηκε για ακόμη μία φορά».

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης ανέφερε: «Πιστοί στις δηλώσεις του δημάρχου μας κ. Αχιλλέα Μπέου για συμμετοχή και διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, η όμορφη πόλη μας δίνει το παρών και για ένα τριήμερο θα χτυπά η καρδιά του αθλητισμού. Είναι γεγονός ότι η πόλη του Βόλου έχει και τις υποδομές, αλλά και την εμπειρία για την διεξαγωγή τοπικών, εθνικών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων, όπως τον Αύγουστο του 2016 όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο και η Πανεπιστημιάδα Τεχνικής. Η δημοτική αρχή, η διεύθυνση αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ δίνουν εδώ και καιρό μεγάλο αγώνα και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε ακόμη μία διοργάνωση να στεφτεί από επιτυχία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου