ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κολύμβησης θα είναι σήμερα ο Αρης Γρηγοριάδης

στον-τελικό-του-ευρωπαϊκού-κολύμβηση-513602

Παρών σε ακόμη έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα είναι ο Αρης Γρηγοριάδης.
Ο πρωταθλητής του Αρη Θεσσαλονίκης πήρε την πρόκριση για τον σημερινό τελικό των 100 μ.
ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης, καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση των ημιτελικών με 54.24, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοσή του.
Ο αθλητής του Αρη Θεσσαλονίκης έχει πλέον στόχο μία θέση στο βάθρο, κάτι που άλλωστε έχει καταφέρει και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις (τρίτος το 2006 και δεύτερος το 2008).
Οι δύο πρώτες θέσεις, πάντως, μοιάζουν "ρεζερβέ" για τους δύο Γάλλους, τον Καμίλ Λακούρ και τον Ζερεμί Στραβιούς, που ήταν μακράν οι ταχύτεροι και στα ημιτελικά με 52.58 (ρεκόρ αγώνων) και 53.47, αντίστοιχα.
Οι υπόλοιποι βρίσκονται πολύ κοντά και θα γίνει μεγάλη μάχη για το μετάλλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις όγδοος προκρίθηκε ο κάτοχος του τίτλου, Αυστριακός Μάρκους Ρόγκαν, ενώ εκτός τελικού (9ος) έμεινε ο Βρετανός Λίαμ Τάνκοκ, που πήγε στη Βουδαπέστη με την καλύτερη φετινή επίδοση.
Στους τελικούς της πρεμιέρας, εντυπωσίασε ο Γάλλος Γιανίκ Ανιέλ, ο οποίος θριάμβευσε στα 400μ.
ελεύθερο, νικώντας στην τελευταία χεριά τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Πολ Μπίντερμαν.
Ο 18χρονος τον περασμένο μήνα είχε αναδειχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων στο Ελσίνκι, κατακτώντας πέντε χρυσά μετάλλια, και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.
Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Γαλλίας στο αγώνισμα μετά από 60 ολόκληρα χρόνια.
Ο Ανιέλ περίμενε να πανηγυρίσει λίγη ώρα αργότερα και δεύτερο χρυσό, ως μέλος της γαλλικής ομάδας που ήταν το απόλυτο φαβορί στα 4Χ100 μ.
ελεύθερο, όμως εκεί έγινε η έκπληξη και η Ρωσία οδήγησε την κούρσα από την αρχή ως το τέλος, φτάνοντας στη νίκη με 3:12.46, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.
Είναι το πρώτο χρυσό που παίρνουν οι Ρώσοι σε αυτή τη «σκυταλοδρομία» μετά το 2000, όταν κυριαρχούσε η εμβληματική μορφή του «τσάρου» Αλεξάντερ Ποπόφ.
Στα 400μ.μικτή ατομική γυναικών η Βρετανή Χάνα Μάιλι… απογοήτευσε τους Ούγγρους φιλάθλους που γέμισαν το κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος», καθώς πρώτευσε με 4:33.09 (ρεκόρ αγώνων), αφήνοντας στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου τις Μαγυάρες Κατίνκα Χόζου και Σουζάνα Γιάκαμπος και χαρίζοντας στη χώρα της τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο συγκεκριμένο αγώνισμα και το πρώτο χρυσό στη φετινή διοργάνωση.
Τέλος, η Γερμανία επικράτησε στα 4Χ100 μ. ελεύθερο γυναικών, χάρη στο εντυπωσιακό τελευταίο 100άρι της Ντανιέλα Σράιμπερ.
Στους ημιτελικούς του προγράμματος, ο Νορβηγός Αλεξάντερ Ντάλε Οεν πέτυχε ρεκόρ αγώνων στα 100 μ. πρόσθιο με 59.29 και έδειξε ότι πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, τον οποίο κατέχει από το Αϊντχόφεν, ενώ η Σουηδή Τερέζ Αλσχάμαρ με 25.50 σημείωσε ρεκόρ αγώνων στα 50 μ. πεταλούδα, αλλά θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη στον αυριανό τελικό με τη συμπατριώτισσά της, Σάρα Σιέστρεμ.
Ταχύτερος στα 50 μ. πεταλούδα ήταν το μεγάλο φαβορί, ο Ισπανός Ράφα Μουνιόθ με 23.15, και στα 200 μ. ύπτιο γυναικών η συμπατριώτισσά του, Ντουάνε Ντα Ρότσα με 2:10.56.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου