ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρχίζει μια νέα προσπάθεια

αρχίζει-μια-νέα-προσπάθεια-493925

Την πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε χθες η Εθνική Ελλάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε την Κυριακή με τους διεθνείς, στους οποίους είπε πως ξεκινάει μια νέα προσπάθεια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και στόχος είναι να πάρουν ένα «εισιτήριο» για την τελική φάση του Euro 2012.

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά βρέθηκε χθες ο Λεωνίδας Βόκολος και στην αρχή αρκετοί νόμιζαν πως ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων θα είναι ο βοηθός του 56χρονου προπονητή. Ωστόσο, δεν ισχύει το συγκεκριμένο σενάριο και η ΕΠΟ διευκρίνισε ότι ο Βόκολος και ο Ρικάρντο Σάντος – που ήταν και αυτός παρών – θα στελεχώσουν το τμήμα σκάουτινγκ της «γαλανόλευκης».

Όσον αφορά το θέμα του βοηθού του Σάντος, μπαίνει στην τελική ευθεία και η ομοσπονδία θα ανακοινώσει το όνομά του τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα θα είναι Έλληνας και θα έχει στενή συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Εν τω μεταξύ, την τελευταία στιγμή αποκλείστηκε από την αποστολή ο Σάββας Γκέντσογλου. Ο αμυντικός μέσος της ΑΕΚ, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλιθέα, υπέστη διάταση στον δεξιό δικέφαλο. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει στο φιλικό με τη Σερβία (11/08), αλλά ο κ. Σάντος αναμένεται να τον καλέσει ξανά στην Εθνική.

Όσον αφορά το φιλικό με τους Σέρβους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δείξει κάποια πράγματα ενόψει των επισήμων υποχρεώσεων της «γαλανόλευκης» για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος θα παρατάξει με σύστημα 4-4-2 (σε διάταξη ρόμβου) την ομάδα και αν δεν του βγει, θα επαναφέρει το πιο γνώριμο 4-3-3. Ο 56χρονος τεχνικός αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Σωτήρης Νίνης.

Οι διεθνείς θα προπονηθούν και σήμερα και στις 17:35 θα αναχωρήσουν για Σερβία.

Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Σηφάκης, Τζόρβας

Αμυντικοί: Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα, Τοροσίδης

Μέσοι: Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος

Επιθετικοί: Γκέκας, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

Αισιόδοξος ο Φύσσας

Η εποχή Σάντος ξεκίνησε στην εθνική και ο Τάκης Φύσσας είναι αισιόδοξος

«Ολοκληρώθηκε η προπόνηση με τον Φερνάντο Σάντος και όλα κύλησαν μια χαρά. Γίνεται μια νέα αρχή, μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχει νέος προπονητής ο οποίος έχει πραγματικά όλη την αποδοχή και τη στήριξη από εμάς, τον κόσμο και τους παίκτες. Θα πετύχουμε πολλά με τον Σάντος», δήλωσε ο μάνατζερ της «γαλανόλευκης» Τάκης Φύσσας.

Για τον Πορτογάλο τεχνικό είπε: «Είναι πολύ οργανωτικός, θέλει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και προσπαθεί να βγάλει στο γήπεδο όσα γνωρίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε, τον γνώριζα από παλιά και έχουμε μια σχέση που μπορούμε να βοηθήσουμε την εθνική σε πάρα πολλά κομμάτια. Να του ευχηθώ κι εγώ καλή επιτυχία γιατί πραγματικά δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του».

Στόχος της εθνικής είναι: «Να είμαστε πανέτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι με την Γεωργία τον Σεπτέμβριο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου