ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-491390

«Καλή η υποψηφιότητα Κανελλόπουλου»               

O μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος τοποθετήθηκε χθες με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό για τη διαδικασία εκλογών προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πατέρας δεν πήγε κόντρα στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Εγώ πήρα τηλέφωνο κάποιους φίλους, όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να κάνω συμμαχίες. Δεν μπορούμε να βγάλουμε έναν πρόεδρο μόνοι μας; Πρέπει να μας στηρίζει οπωσδήποτε ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός; Μακάρι βέβαια αυτός που θα εκλεγεί να είναι κοινής αποδοχής. Η υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου είναι κατά τη γνώμη μου καλή.  Έτοιμος για τη θέση, γνωρίζει το αντικείμενο και έχει το χρόνο να ασχοληθεί. Αυτό είναι μεγάλο προσόν. Πριν τις εκλογές μπορεί να πήρα ένα τηλέφωνο το Μελισσανίδη, που είναι φίλος μου, για να πει μια καλή κουβέντα στον Αδαμίδη και να στηρίξει τη δική μας υποψηφιότητα.

Τώρα, αν έκανε ένα τηλέφωνο και ο Πατέρας είναι άλλο θέμα, δεν το ξέρω. Δεν νομίζω ότι θα έκανε ποτέ κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού».
Οσον αφορά στην αναμέτρηση της πρεμιέρας για το νέο πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου θα φιλοξενηθεί από τον Πανιώνιο, ο κ Μπέος σχολίασε με νόημα: «Θα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά θα πρέπει η λογική να τιθασεύσει το συναίσθημα».
 
 
 
 
 
 
Βαδίζοντας στα πρότυπα του Αμερικάνικου επαγγελματικού μπάσκετ, το άθλημα αλλάζει μορφή και στην Ελλάδα. Αν και τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αλλαγές στους κανονισμούς που δεν ανησύχησαν όμως ποτέ τις ομάδες και τους παίκτες, φέτος αλλάζουν πολλά.   
 
 
Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν φαίνεται πως δυσκολότερα θα επιτυγχάνεται καλάθι, από τη στιγμή που η γραμμή στο τρίποντο θα βρίσκεται στα 6.75 μέτρα και η ρακέτα αλλάζει σχήμα με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι αποστάσεις που θα παίζουν οι παίκτες με πλάτη στο καλάθι, οι αλλαγές έρχονται για να κάνουν το ελληνικό μπάσκετ πιο επιθετικογενές. Οι αποστάσεις μεγαλώνουν και το αποτέλεσμα είναι και οι άμυνες να ανοίγουν… Ιδιαίτερα αυτές της ζώνης που ήθελαν καλούς σουτέρ απ’ έξω θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν! Μιλάμε για ένα μπάσκετ με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, που θα πρέπει όμως να το κατανοήσουν γρήγορα παίκτες και τεχνική ηγεσία. Σε υψηλό επίπεδο δεν φαίνεται πως θα υπάρχει πρόβλημα.
Οταν λέμε ότι αλλάζει σχήμα η ρακέτα που αποκτά πλέον ορθογώνιο, αναφερόμαστε σε πέντε τομείς που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να διαφοροποιήσει πολύ το παιχνίδι. Θα αλλάξουν μαζί με το σχήμα, οι θέσεις των ριμπάουντ, οι γραμμές των ελευθέρων βολών, ο χώρος των τριών δευτερολέπτων και η επαφή με το καλάθι των παικτών που έχουν μάθει να παίζουν με πλάτη! Το τρίποντο μεταφέρεται στα 6,75 μ., ενώ στο πλάι, από την μέση περίπου της ρακέτας και κάτω στα 6,6 μ. Στο μπάσκετ της περιφέρειας δηλαδή «χωράνε» μόνο οι εξαιρετικοί σουτέρ!
Παράλληλα στα δύο τελευταία λεπτά του αγώνα οι νέοι κανονισμοί που φέρνουν την μπάλα πιο κοντά στην επίθεση, ευνοούν τις ανατροπές στο σκορ. Θα προστεθούν επίσης γραμμές ορίων «μη χρέωσης επιθετικών φάουλ» θα υπάρχουν αλλαγές στο χρόνο και στην ανανέωση των δευτερολέπτων της επίθεσης και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, που μπορούν ουσιαστικά να είναι λεπτομέρειες, όμως αναμφίβολα θα αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού!
Το συμπέρασμα είναι ένα: ότι όλοι οι νέοι κανονισμοί δουλεύουν για την επίθεση. Προσφέρονται για περισσότερο θέαμα στα μακρινά σουτ και μέσα στην ρακέτα. Αναγκάζουν την άμυνα να απλωθεί και φέρνουν μια νέα φιλοσοφία στο ελληνικό μπάσκετ. Ολες αυτές οι αλλαγές ελπίζουν οι ιθύνοντες ότι θα κάνουν το άθλημα πιο θεαματικό, θα δημιουργήσουν νέους φιλάθλους και θα φέρουν περισσότερο κόσμο στις κερκίδες.  
Βέβαια σε κάθε αλλαγή δεν είναι εύκολη η προσαρμογή. Και το μπάσκετ αυτές οι αλλαγές θα το διαφοροποιήσουν σημαντικά. Καλό θα ήταν σε συνεργασία με τους διαιτητές του Συνδέσμου Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας να υπάρξει ενημέρωση σε όλες τις ομάδες και στους αθλητές της περιοχή. Αυτό πρέπει να γίνει νωρίς, γιατί όσες ομάδες καταφέρουν από νωρίς να μπουν στη φιλοσοφία των νέων κανονισμών φαίνεται πως θα έχουν και σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ξεχώρισε και στην οργάνωση     
Ο Ολυμπιακός Βόλου διακρίθηκε στην Ιταλία και για την οργάνωση και τον προγραμματισμό της προετοιμασίας του. Ο,τι είχε προγραμματιστεί τηρήθηκε κατά γράμμα, ενώ υπήρχε και η ευχάριστη έκπληξη με το φιλικό στο Μονακό. Αντίθετα η Λάρισα, που επίσης έκανε την προετοιμασία της στην Ιταλία, δεν κατάφερε να παίξει ούτε ένα από τα φιλικά που είχε κλείσει… Και μάλιστα η ΑΕΛ σκέφτεται να κάνει αγωγή στο μάνατζερ που τους έκλεισε την προετοιμασία. Ευτυχώς ο Ολυμπιακός έχει τον Τάκη Γιαννόπουλο, που ξέρει ιταλικά και από ιταλική νοοτροπία και κατάφερε όλα να τα ετοιμάσει στην εντέλεια.
Αγ. Θαν.
 
Ετοιμάζονται για τα φιλικά
Αρκετοί είναι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που περιμένουν με ανυπομονησία τα φιλικά της ομάδας στην Ελλάδα. Ετσι ετοιμάζονται να μεταβούν στα Τρίκαλα την Πέμπτη για να δουν από κοντά την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ενώ την Παρασκευή σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση με τα Γιάννενα στο ΕΑΚ. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναμένεται να χωρίσει την ομάδα του και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλους, ώστε να μην υπάρχει έξτρα επιβάρυνση από τα δυο συνεχόμενα ματς.
Ζ.Ε.Ι.
 
Προκαλεί ερωτήματα…
Οι ποδοσφαιριστές που είχαν μπει στο στόχαστρο της Νίκης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες της οικονομικής συμφωνίας με τους κυανόλευκους… Δεν ξέρουμε αν τα ποσά φάνηκαν υπερβολικά και η διοίκηση έκανε πίσω, αλλά πραγματικά προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές υποστηρίζουν το ίδιο ακριβώς. Μένει να δούμε τις επίσημες κινήσεις της ΠΑΕ για να βγάλουμε συμπεράσματα, γι’ αυτό ας κάνουμε μερικές ημέρες ακόμη υπομονή.
Αγ. Θαν.
 
Πολλές οι εκκρεμότητες
Σχετικά λίγες ομάδες που ανήκουν στη δύναμη της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής για τα πρωταθλήματα. Μάλιστα υπάρχει ανησυχία με δεδομένο το γεγονός ότι κάποιες από αυτές δεν έχουν αποφασίσει αν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα (όπως η Καλαμάτα) και η κλήρωση των δυο διοργανώσεων έχουν οριστεί για τις 23 Αυγούστου… Αν γίνει η κλήρωση και εκ των υστέρων υπάρξουν κενά πάλι θα έχουμε ρεπό…
Αγ. Θαν.
 
Πριν το ξεκίνημα
Τα γήπεδα μπάσκετ της Μαγνησίας θα πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους κανονισμούς πριν ξεκινήσουν προετοιμασία οι ομάδες. Οι τρεις των εθνικών κατηγοριών, Ολυμπιακός Βόλου στις γυναίκες, Νίκη και Μεταμόρφωση στους άνδρες, θα ξεκινήσουν προετοιμασία στις 23 Αυγούστου. Καλό θα ήταν οι ομάδες να κάνουν προπόνηση υπό τις νέες συνθήκες στις οποίες προσαρμόζεται πλέον το μπάσκετ…
Αγ. Θαν.
 
Ολα στον αέρα
Πολλές ομάδες ερίζουν για την απόκτηση του Γιώργου Μαυρογιάννη, όμως ο καλαθοσφαιριστής επιθυμεί να συνδυάσει την μπασκετική του καριέρα με την πόλη που θα μεταβεί για τις σπουδές του. Ετσι όλα είναι προς τον παρόν στον αέρα για την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του. Αλλωστε οι επιλογές είναι αρκετές, μια και ο μικρός εντυπωσίασε φέτος και με τη Νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ καλές εμφανίσεις προσέθεσε στο ενεργητικό του και με την Εθνική.
Αγ. Θαν.
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ως πότε θα συνεχίζεται η κοροϊδία με το βοηθητικό και πότε θα αποδοθούν ευθύνες για ό,τι δεν έγινε;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου