ΤΟΠΙΚΟ

Πέρασε και πάλι στη 2η θέση ο Διαγόρας, εντυπωσιακός ο Σαρακηνός κέρδισε τον Πύρασο με 4-2!

πέρασε-και-πάλι-στη-2η-θέση-ο-διαγόρας-ε-489190

Με τον ΓΣ Αλμυρού να έχει το πιο εύκολο έργο στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και πήρε τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά απέναντι στην ΑΕ Διμηνίου, η προσοχή στην 25η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας στράφηκε στις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τους Αλμυριώτες. Ετσι ο Διαγόρας πέρασε νικηφόρα έστω και δύσκολα από την έδρα του Ηρακλή, κερδίζοντας με 2-1, για να βρεθεί στη 2η θέση και στο -5 από την κορυφή, ενώ θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε ο Πύρασος, που ηττήθηκε από τον Σαρακηνό με 2-4 στην Αγχίαλο. Όσον αφορά την παραμονή, η μάχη καλά κρατεί, αφού Αγία Παρασκευή και Απόλλωνας Καναλίων προχώρησαν με νέες νίκες. Αναλυτικά:

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πύρασος-Σαρακηνός 2-4

Σκόρερ: (42’ πεν. Ζαχαράκης, 89’ Σιώμος-5’ Σαμαράς, 27’ Γιαουπλάρι, 30’, 84’ Κοντοβάς)

Ο Σαρακηνός ήταν ο μεγάλος νικητής στην έδρα της Αγχιάλου, όπου υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα τον Πύρασο τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι ροσονέρι μπήκαν από την αρχή σε θέση οδηγού και στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Σαμαρά να κερδίζει τον Τσιλίγκο για το 0-1. Οι παίκτες του Γιάννη Φασουράκη συνέχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και στο 27’ έφθασαν στο 0-2, όταν ο Σαμαράς εκτέλεσε κόρνερ με τον Γιαουπλάρι να πιάνει την κεφαλιά, που κατέληξε στα δίχτυα. Το απόγευμα για το Σαρακηνό έμοιαζε ονειρικό, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν και τρίτο τέρμα τρία λεπτά αργότερα και να φθάσουν έτσι στο 0-3. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Κοντοβάς έστειλε την μπάλα στο γάμα του Τσιλίγκου, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να απογειώνεται, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Στο 42’ ο Πύρασος κατάφερε να μειώσει σε 1-3, όταν ο Ζαχαράκης κέρδισε πέναλτι από τον Ντούρο, και εκτέλεσε εύστοχα, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι, με τον Μαλισσόβα στο 45’ να αποτυγχάνει με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3, βρισκόμενος στη μικρή περιοχή. Παρά τις προσπάθειες του Πυράσου στην επανάληψη, ο Σαρακηνός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και πέτυχε και τέταρτο τέρμα, με τους Τσιλίγκο και Γιοβάνη να κάνουν το λάθος και τον Κοντοβά να σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-4 στο 84’. Με τον νικητή να έχει κριθεί προ πολλού, ο Πύρασος κατάφερε να μειώσει στο τελικό 2-4 με πλασέ του Σιώμου στο 89’ από κάθετη πάσα του Κατή.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Βα ντε Γουίχε (70’ Στεφανής), Μαλισσόβας, Γιοβάνης, Κόκκας (46’ Κατής), Μπασδάνης, Ζαχαράκης, Σιώμος, Δαμάσκος, Φούκης (46’ Κοτζαθανάσης).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Κοντογιάννης, Ρέλλος, Ντούρος, Γιαουπλάρι (44’ λ.τρ. Σούδης), Ιωάννου, Τσαρδακάς, Δημητριάδης, Κοντοβάς, Μπέικος (64’ Βαλωτής), Μπαρμπούτας (85’ Δουλάς), Σαμαράς.

Ηρακλής-Διαγόρας 1-2

Σκόρερ: (27’ Δαμάσκος-47’, 58’ Σπ. Καραπλιάγκος)

Τη νίκη έστω και δύσκολα πήρε ο Διαγόρας επί του Ηρακλή χθες στο Βασδέκειο, όπου οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ από το πρώτο λεπτό, αλλά το πλασέ του Ασλάνογλου έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ωστόσο, το 1-0 ήρθε στο 27’ με τον Ασλάνογλου να σεντράρει από τα δεξιά, και τον Δαμάσκο να πετυχαίνει με πλασέ από τα αριστερά το γκολ, που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Κυριάκου Κοκκινάκη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση στο 40’, όταν από ωραία προσπάθεια του Κ. Καραπλιάγκου από τα δεξιά, ο Πάσχος έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως το πλασέ πέρασε άουτ. Τελικά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης δύο λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, με τον νεοεισελθόντα Κουβελά να εκτελεί κόρνερ, με τον Πρασσά να παίρνει την κεφαλιά και τον Σπ. Καραπλιάγκο να φέρνει το σκορ στα ίσια με προβολή. Δέκα λεπτά αργότερα από νέα προσπάθεια του Κ. Καραπλιάγκου, ο Πάσχος έπιασε την κεφαλιά, όμως ήταν εκ νέου άστοχος, αλλά μόλις ένα λεπτό αργότερα και στο 58’ ο Διαγόρας έφτασε και στην επίτευξη ακόμη ενός τέρματος. Συγκεκριμένα ο Σπ. Καραπλιάγκος βρήκε και πάλι δίχτυα, σκοράροντας αυτή την φορά με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ, αιφνιδιάζοντας τον Κεφαλά για το 1-2, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό γάμα της εστίας του Ηρακλή. Στη συνέχεια σουτ του Καλλιακούδα στο 65’ κατέληξε άουτ, ενώ προσπάθεια του Μαυρίδη στο 76’ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κεφαλάς, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στο διαιτητή Δημητριάδη, για δύο περιπτώσεις πέναλτι στο 70’ και στο 80’, στις οποίες δεν καταλόγισε την παράβαση, έπειτα από χέρι αμυνόμενων εντός περιοχής. Με δήλωσή του ο προπονητής του Διαγόρα Μιχάλης Βαγγόπουλος, ανέφερε πως: «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα με τον ΓΣ Αλμυρού. Η νίκη που ήρθε επί του Ηρακλή είναι ο λόγος που ο Διαγόρας βρίσκεται σε αυτή τη θέση, έχοντας βάθος στο ρόστερ».

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Γούτσιος, Μανούσος (70’ Λιόλιος), Τζιόλας, Πριονιστής, Μπέσσας, Δαμάσκος, Τρελόπουλος, Λιάκος (80’ Γκινίδης), Ασλάνογλου, Κατσαμπέκης (60’ Κιπτίου).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Ξανθάς, Αποστολίδης (46’ Μαυρίδης), Σιαμέτης, Πρασσάς, Χολέβας, Σπ. Καραπλιάγκος, Κ. Καραπλιάγκος, Καπούλας (46’ Κουβελάς), Πάσχος, Καλλιακούδας (80’ Καρατζιώλης), Γκάμπας.

Αγίας Παρασκευή-Αίας 2-1

Σκόρερ: (25’ Καραγιάννης, 61’ Μαρμαρινός-35’ Κατσαβριάς)

Νίκη παραμονής πέτυχε η Αγία Παρασκευή, με την αγωνία, ωστόσο, να παραμένει για τους ερυθρόλευκους, μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Στέλιου Μαλακασιώτη επιβλήθηκαν με 2-1 του Αίαντα Σούρπης, ανοίγοντας το σκορ στο 25ο λεπτό, με τον Καραγιάννη να κλέβει την μπάλα και να ξεπερνά και τον Χριστέλλο, ο οποίος κάθισε και πάλι αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια, σημειώνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ισοφάριση στο 35’, όταν ο Αθ. Κωστούλας τροφοδότησε τον Κατσαβριά, που δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει εύστοχα τον Τσιτσιρίκο για το 1-1. Ευκαιρίες χάθηκαν στη συνέχεια και από τις δύο ομάδες, αλλά αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι γηπεδούχοι, με τον Μαρμαρινό να βρίσκει δίχτυα στο 61’ με σουτ εκτός περιοχής για το 2-1, που έμελλε να είναι και τελικό.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίκος, Τσιγκλιφής, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Παναγιώτου, Καλαμίδας, Μπόλης, Λιάτσικος, Αγραφιώτης (85’ Χατζημητροφάνης), Μαρμαρινός (80’ Κόφφας), Καραγιάννης.

ΑΙΑΣ: (Στέκας) Χριστέλος, Μπούρας, Καλοδήμος, Χουλιαράς, Γρούνας, Μπιρτσάι, Δημητρίου, ΑΘ. Αθ. Κωστούλας, Κραβαρίτης, Γαρυφάλλου, Κατσαβριάς.

Απόλλων Καναλίων-Σκόπελος 3-2

Σκόρερ: (8’ Γιαννακούρας, 60’ Τσιουρής, 82’ Α. Μαστακούλης-52’ Χισάι, 85’ πεν. Συνοδινός)

Ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής παραμένει ο Απόλλωνας, κερδίζοντας τη Σκόπελο με 3-2 στο γήπεδο των Καναλίων χθες. Οι γηπεδούχοι του Κώστα Ρέππου, άνοιξαν το σκορ στο 8’, όταν ο Γιαννακούρας σκόραρε με βολ πλανέ έπιετα από εκτέλεση κόρνερ του Μπάρδα, στέλνοντας την μπάλα στο γάμα με σουτ μέσα από την περιοχή και από το ύψος του πέναλτι. Ο Ρακής δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, έχοντας δοκάρι με σουτ στο 20’ και έτσι ο Χισάι στην επανάληψη πέτυχε την ισοφάριση στο 52’, με ψηλοκρεμαστό σουτ, έπειτα από λάθος της άμυνας, αλλά ο επιθετικός της Σκοπέλου αποβλήθηκε στο 65’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Νωρίτερα και στο 60’ ο Τσιουρής είχε δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το 2-1 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 82’ μετά από αντεπίθεση ο Τσιουρής έκανε την πάσα στον νεοεισελθόντα Α. Μαστακούλη, ο οποίος περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πέτυχε το 3-1 στο 82’. Το τελικό 3-2 πέτυχε στο 85’ με πέναλτι η Σκόπελος, όταν μετά από σουτ του Χρυσοφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φέιζο και ο Συνοδινός ήταν εύστοχος από τα 9 μέτρα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιώκας (60’ Φέιζο), Κατσικαδάμος (75’ Α. Μαστακούλης), Γ. Μαστακούλης, Φώτου, Αλβανός, Λαρίσης, Ρακής, Τσιουρής, Μπάρδας, Γιαννακούρας (55’ Χίντα).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ταλαδιανός, Μαρσέλο (70’ Γεωργίου), Ρ. Παναγιώτου, Καραθανάσης, Συνοδινός, Χρυσάνθης, Δαλακιάρης, Χισάι, Ν. Παναγιώτου, Ασημάκης (55’ Χρυσοφός), Σένκο.

Σκιάθος-Παγασητικός 2-1

Σκόρερ: (9’ Νικολαΐδης-24’ Λάιος)

Με γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η Σκιάθος κατέβαλλε την αντίσταση του Παγασητικού και κέρδισε με 2-1 στο νησί. Οι γηπεδούχοι του Νίκου Τσιαντάκη άνοιξαν το σκορ στο 9’ με το γκολ του Νικολαΐδη, έπειτα από πάσα του Κεμάλι για να έρθει 15 λεπτά αργότερα η ισοφάριση για την ομάδα των Αλυκών. Συγκεκριμένα στο 24’ ο Λάιος κατάφερε να νικήσει τον Παπάρα με πλασέ, διαμορφώνοντας το 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Για την ομάδα του Χρήστου Καψιώτη, ο Λάιος θα μπορούσε να έχει σκοράρει και στο 65’, αλλά η προσπάθειά του (κεφαλιά) σταμάτησε στο δοκάρι της Σκιάθου, η οποία είχε την τύχη με το μέρος της και ο συνήθης ύποπτος, Γιάννης Σκέμπι, πέτυχε το νικητήριο τέρμα με πλασέ στο 90’, έπειτα από ασίστ του Ελ. Πρίφτι. Για τους φιλοξενούμενους αρκετά ήταν τα παράπονα, για τις αποφάσεις των διαιτητών, μιας και όπως ισχυρίζονται στο 1-0 θα έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Νικολαΐδης, ενώ ακυρωθέν τέρμα υπήρχε και μετά από ενέργεια του Μπούρντα, το οποίο κακώς ακυρώθηκε. Τέλος, διαμαρτύρονται για δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) που δεν δόθηκε στον Σκέμπι στο 70’, όταν ο φορ των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκε, παίρνοντας το σημαιάκι από τα χέρια του επόπτη.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Παπάρας, Γιαουράκης, Αλ. Τζελάι, Τουρναβίτης, Γραβάνης, Ντ. Πρίφτι, Ελ. Πρίφτι, Σαρρής (46′ Σκέμπι), Κεμάλι (70′ Φερετζέλης), Τάσσος, Νικολαΐδης (46′ Βεργίνης).
ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Βιζάνι, Ξηρομερίτης, Περιβολιώτης, Ρουσσάς, Μαγιόγλου, Σίμος (75′ Γιαννακόπουλος), Τσορμπατζής, Λάιος, Βουρδάκης (75′ Στάμος) Μπούρντα, Μπραχόλι.

Θησέας-Άρης Μελισσατίκων 0-0

Σκόρερ: (-)

Δίχως να αναδείξει σκόρερ και φυσικά και νικητή, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Θησέα και τον Αρη στο γήπεδο της Αγριάς, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Για τους πράσινους του Κώστα Παπαστεργίου χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Γιαννούλα και Καραλόπουλο, ενώ από την άλλη για τους κιτρινόμαυρους του Γιάννη Ακτσιαλή, οι Πετρόπουλος και Δημόπουλος, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον τερματοφύλακα Σπηλιόπουλο, στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με τον νεαρό τερματοφύλακα των γηπεδούχων να έχει καθοριστικές επεμβάσεις. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Θησέας αγωνίστηκε με αρκετά προβλήματα, καθώς ο Βλάχος ήταν τραυματίας, ο Ακριβούσης απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι Βουρδάκης και Λάμπρου ταλαιπωρήθηκαν από γαστρεντερίτιδα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, με τον πρώτο να περνά ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Σπηλιόπουλος, Ζάγκας, Αναστασίου, Γαρυφάλλου, Μοράλες, Καραλόπουλος, Μουσαλάρι (70’ Βουρδάκης), Γιαννούλας (75’ λ.τρ. Ταυρής), Κόρμπας, Γκουγκούδης, Ισά.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Σιαμέτης, Γκοτζόπουλος (46’ Ιμπρα), Γούτσιος, Τσιαντής, Γκάγκας, Κάρρος, Δημόπουλος (65’ Θεοδώρου), Τσίρος, Πετρόπουλος (83’ Χάνος), Νούσιας.

Πρωτεσίλαος-Ακρόπολη 4-4

Σκόρερ: (10’, 19’ πεν., 74’ πεν. Βούλγαρης, 83’ Γ. Αραπίτσας-­33’, 41’ Μόσιος, 60’, 70’ Μιχ. Τσουκάλης)

Σε παιχνίδι… πόλο μετατράπηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πρωτεσίλαο και Ακρόπολη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0 μέχρι το 15’, αλλά να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-4 στο 70’ για να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας στο 83’. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10’ με τον Π. Βούλγαρη, να σκοράρει για το 1-0 με σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στο γάμα της αντίπαλης εστίας και εννέα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ για το 2-0. Οι παίκτες του Βαγγέλη Τσουκάλη κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ από τα δύο απανωτά τέρματα και ισοφάρισαν μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Αφού αρχικά μείωσαν με τον Μόσιο στο 33’, ο οποίος σκόραρε μετά από περίτεχνη ατομική ενέργεια, ο μέσος των φιλοξενούμενων πέτυχε και το 2-2 στο 41’, αυτή τη φορά με κεφαλιά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί κιόλας, αλλά δεν εισακούστηκαν οι διαμαρτυρίες τους για χέρι αντιπάλου στο 43’ μετά από σέντρα του Κ. Κολυμήτρα, με την παράβαση να μην καταλογίζεται. Ωστόσο το 2-3 ήρθε, αλλά στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 60’ με τον Μόσιο να βρίσκει τον Μιχ. Τσουκάλη, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής έδωσε προβάδισμα στους κυανόλευκους. Ο Τσουκάλης μάλιστα πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όταν στο 70’ και πάλι από συνεργασία με τον Μόσιο, που ξεκίνησε από το κέντρο πέτυχε και το 2-4. Ο Πρωτεσίλαος όμως δεν έδειξε να εγκαταλείπει τα όπλα και αφού μείωσε σε 3-4, με τον Π. Βούλγαρη να βρίσκει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι στο 74’ έπειτα από ανατροπή του Γ. Αραπίτσα, πέτυχε και το τελικό 4-4 με τον Γ. Αραπίτσα να σκοράρει στο 83’. Συγκεκριμένα ο φορ της ομάδας του Μιχάλη Ανδρωνά, αφού είδε την μπάλα να σκάει ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Ακρόπολης, έπειτα από βολέ του τερματοφύλακα Μάνου, έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ανατολή, για να διαμορφώσει το τελικό 4-4.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Μάνος, Β. Χασιώτης (58’ Μαλλιαρός), Λάμπος (71’ Σιαμανίκος), Σαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Παναγιώτου, Τσόγκας (75’ Λεϊμονής) , Γ Αραπίτσας, Βούλγαρης, Μαρικλέν.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Ν. Αξιώτης, Πασιάς, Δ Φώτου, Τσιάμης, Κ. Κολυμήτρας, Παπαεμμανουηλίδης, Αν. Κολυμήτρας, Παγώνης (87’ Βλιώρας), Μιχ. Τσουκάλης, Μόσιος.

ΑΕ Διμηνίου-ΓΣ Αλμυρού 0-3 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ Κατηγορία

1. ΓΣ Αλμυρού 64

2. Διαγόρας 59

3. Πύρασος 57

4. Άρης Μελ. 41

5. Πρωτεσίλαος 39

6. Σαρακηνός 39

7. Θησέας 33

8. Σκιάθος 30

9. Αίας Σούρπης 29

10. Παγασητικός 29

11. Ακρόπολη 29

12. Σκόπελος 26

13. Ηρακλής Β. 25

14. Αγία Παρασκευή 21

15. Απόλλων Καν. 19

16. Α.Ε. Διμηνίου -6

ΕΠΟΜΕΝΗ

Α’ Κατηγορία – 26η αγωνιστική
Διαγόρας-Πρωτεσίλαος

Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή

Αίας-Σαρακηνός

Παγασητικός-Απόλλων

Γ.Σ. Αλμυρού-Ηρακλής

Σκόπελος-Πύρασος

Άρης-Σκιάθος

Θησέας-Α.Ε. Διμηνίου 3-0α.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου