ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αυτόχειρας» στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

αυτόχειρας-στην-τούμπα-ο-παοκ-514950

Κι όμως μπορούσε! Αγγιξε την πρόκριση, αλλά ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τρία γκολ και ένα χαμένο πέναλτι από τον Ιβιτς στέρησαν από τον "Δικέφαλο του Βορρά" την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τελικό 3-3 αδικεί την προσπάθεια των γηπεδούχων.

Στο Europa League και όχι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσει το παρών ο ΠΑΟΚ, που "αυτοκτόνησε" κυριολεκτικά μετά το 3-3 της Τούμπας.

Μόλις στο 16’ και με το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο και σε ρυθμό πάνω-κάτω, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε έναν "πόντο" πριν το 1-0. Ο Βαν ντερ Βιλ γύρισε λανθασμένα προς τα πίσω, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του και πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ.

Η μπάλα ωστόσο βρήκε στο σώμα του Ολλανδού τερματοφύλακα και μείωσε ταχύτητα στην πορεία της για την εστία με αποτέλεσμα ο υψηλόσωμος πορτιέρο να την προλάβει κυριολεκτικά λίγο πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Ομως ο ΠΑΟΚ επέμενε και δικαιώθηκε όταν στην αμέσως επόμενη φάση πέτυχε αυτό που του στέρησε ο γκολκίπερ του Αγιαξ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σορλέν στο 16′, ο Βιεϊρίνια πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά από την απέναντι πλευρά, άφησε "άγαλμα" τον Στεκέλενμπουργκ, και άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Γιολ είχαν περίπου 10% παραπάνω κατοχή στην μπάλα, αλλά με ανούσιο τρόπο αφού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πλέον τακτικής έδειχνε να περιμένει πιο πίσω και με μακρινές μπαλιές των Γκαρσία ή Ιβιτς να αναζητείται ο Σαλπιγγίδης για να απειλήσει.

Εφιαλτικό δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο τεχνικούς να μην κάνουν αλλαγές αλλά με τους παίκτες του Δερμιτζάκη να "μένουν" στα αποδυτήρια. Ο λόγος, τα τρία γκολ που δέχθηκαν από τον Αίαντα σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 48′ μετά από γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Τσιρίλο δεν έδιωξε, ο Μπουσαϊντί δεν μάρκαρε τον αντίπαλο του Σουάρες που κοντρόλαρε και αμέσως σούταρε για να πετύχει το 1-1. Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Αγιαξ, ήρθε το "δεύτερο χτύπημα" στο 50′. Ο Ντε Γιονγκ ανάμεσα σε Κοντρέρας και Σνάουτσερ με απλή προβολή ανέτρεψε το σκορ και πέτυχε το 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο των Ολλανδών.

Δεν έφτανε η αδράνεια της άμυνας για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήρθε και μια λάθος εκτίμηση του Κρέσιτς, πέντε λεπτά αργότερα (55′) σε εκτέλεση φάουλ του Λίντγκρεν για να γίνει το 1-3 για τον Αγιαξ.

Στο 56′ ο Βιτόλο πραγματοποίησε την σέντρα προς την περιοχή, ο Σορλέν έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και την παράλληλη σέντρα του Γάλλου, εκμεταλλεύθηκε ο Σαλπιγγίδης που με πλασέ από κοντά μειώνει σε 3-2 και δίνει νέες ελπίδες στην ομάδα του, αφού ο χρόνος ήταν αρκετός.

Οι παίκτες του Γιολ σε μια από τις μοναδικές ευκαιρίες τους τα τελευταία λεπτά του ματς, είχαν δοκάρι. Στο 71’μετά από μια ακόμα αδράνεια της αμυντικής γραμμής ο Σουάρες σούταρε από πλάγια και βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού.

Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να μπουν για τα καλά στην υπόθεση πρόκρισης χάθηκε στο 77′. Ο Ανίτα ανέτρεψε τον Μπουσαϊντί που κέρδισε το πέναλτι και ο Ίβιτς που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών νικήθηκε από το πόδι του Στεκέλενμπουργκ. Στις καθυστερήσεις ο Ιβιτς έγραψε το τελικό 3-3.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84′ Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64′ Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.

Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτογκεν, Λιντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91′ Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78′ Ερικσεν), Εμάνουελσον.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου