ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ: «Στον Ρήγα Φεραίο το ευχαριστιέσαι»

αντωνησ-τζοβαρασ-στον-ρήγα-φεραίο-το-495614

Ο 23χρονος επιθετικός του Ρήγα Φεραίου από τα Καλά Νερά, πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από τη γλυκιά σέντρα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, μιλώντας για την παρουσία του στον σύλλογο του Βελεστίνου και αυτό που αγαπάει περισσότερο από κάθε τι στη ζωή του, το ποδόσφαιρο.

Συνέντευξη στο ΦΟΙΒΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα… νερά του Τζοβάρα ήταν καλά την προηγούμενη Κυριακή στα Επτάνησα, το ίδιο και του Ρήγα Φεραίου, αφού εκεί έχει σημειώσει στις δύο τελευταίες εκτός έδρας δοκιμασίες και τις μοναδικές του νίκες μακριά από τη Μαγνησία.

Αρχικά, στις 19 Μαρτίου όταν και επικράτησε 2-0 του Αστέρα Πετριτή στην Κέρκυρα για να ακολουθήσει το «διπλό» της 25ης αγωνιστικής στη Λευκάδα, με το ίδιο σκορ απέναντι στον Τηλυκράτη. Σε αυτό το παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Πάσχα, ο ύψους 1.88 μ. σέντερ φορ του Ρήγα άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ, σημειώνοντας το έβδομο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα σε 21 συμμετοχές (11 ως βασικός) και δείχνοντας ξανά πόσο ωφέλιμος είναι για τους κυανόλευκους.

Άλλωστε, όπως σχολιάζει ο ίδιος, ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος αποτελεί ένα πολύ οργανωμένο σωματείο στο οποίοι οι παίκτες δεν είναι δυνατόν να μην ευχαριστηθούν το λαοφιλέστερο άθλημα. Προερχόμενος από καθαρά ποδοσφαιρική οικογένεια, με τον μικρότερο αδερφό του Γιώργο να στελεχώνει ως αριστερός εξτρέμ την ομάδα Κ-20 του ΠΑΟΚ, και τον πατέρα του, επίσης επιθετικό, Απόστολο, να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν -μεταξύ άλλων- σε Νίκη Βόλου, Θησέα και Κένταυρο, ο πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με ειδίκευση στην προπονητική ποδοσφαίρου, αναφέρεται ακόμα στην μέχρι τώρα πορεία του Ρήγα στον ανταγωνιστικό και «ιστορικό» 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, η οποία θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Παράλληλα, μας μιλά για τα νέα παιδιά που και ως προπονητής στην Ακαδημία της ΑΕ 2002 έχει ένα λόγο παραπάνω να διατυμπανίσει με τη σειρά του πως αποτελούν το μέλλον κάθε ποδοσφαιρικού συλλόγου, αλλά και για το αν η ικανότητα ενός παίκτη στο παιχνίδι με το κεφάλι είναι ζήτημα… εκατοστών.

Ο «κυανόλευκος Πρίγιοβιτς», ανεξάρτητα αν έρχεται από τον πάγκο ή ξεκινά στην εντεκάδα, επιβεβαιώνει σε κάθε λεπτό που αγωνίζεται τα πρώτα του λόγια ως ποδοσφαιριστής του Ρήγα το περασμένο καλοκαίρι, όταν έφτασε στο Βελεστίνο ύστερα από θητεία σε ΑΕ 2002 (ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών με 9 γκολ στη Β’ ΕΠΣΘ), Τρίκαλα, ΑΟΚ, ΠΟ Φήκης και ξανά στην ΑΕ 2002 της γενέτειράς του, πως θα δίνει πάντα το 110% των δυνατοτήτων του για την ομάδα. Αναλυτικά:

Για τα συστατικά των επιτυχιών του Ρήγα Φεραίου στα Επτάνησα, όπου σημείωσε δύο σερί νίκες, σε σχέση με τις προηγούμενες 11 εκτός έδρας αναμετρήσεις που δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς: «Σε κάθε ματς στην έδρα του αντιπάλου, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα, που όλες σχεδόν οι ομάδες είναι ισοδύναμες με ποιοτικά ρόστερ, είναι δύσκολο να πάρεις “διπλό”. Βέβαια, ο Ρήγας σε αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας στάθηκε πάρα πολύ καλά και βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη με πολύ καλές εμφανίσεις, όπως στην Κατερίνη με τον Πιερικό (1-1) και στη Φιλιππιάδα (1-1).

Όσον αφορά τις νίκες στο Ιόνιο, πιστεύω ότι ήταν αυτό που λέμε “φτάνει πια”. Δηλαδή έπρεπε κάποια στιγμή να πάρουμε και παιχνίδι εκτός έδρας γιατί το αξίζαμε! Πιστεύω ότι οι νίκες αυτές ήρθαν διότι βρήκαμε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό από την αρχή και των δύο αγώνων, είχαμε πολύ καλή απόδοση, υπήρχε πάθος και δύναμη από όλους τους ποδοσφαιριστές. Βρεθήκαμε δηλαδή όλοι σε καλή μέρα. Βέβαια, θα σταθώ και στις δύο άψογες διαιτησίες ακριβώς στο “50-50”. Το οποίο “50-50” πάντα βοηθάει μία ποιοτική ομάδα όπως ο Ρήγας να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσει».

Για το πώς ένιωσε που στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Τηλυκράτη έδωσε τη θέση του στον 15χρονο Δημήτρη Κουσκουρίδα, ο οποίος πήρε «το βάπτισμα του πυρός» με τα κυανόλευκα: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις νέα παιδιά να κάνουν ντεμπούτο. Χάρηκα πολύ που μπήκε στη θέση μου ένα παιδί 15 ετών και ο Ρήγας έχει πολλά τέτοια παιδιά που αποτελούν το μέλλον του. Γνώμη μου σαν προπονητής Ακαδημίας ποδοσφαίρου και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, είναι ότι όλες οι ομάδες πρέπει να δίνουν ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά, σε όλες τις κατηγορίες. Αυτά είναι το μέλλον».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ρήγα στο πρωτάθλημα και την προσωπική του απόδοση: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Αλλά και η μέση της βαθμολογίας δεν είναι κακή, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν αξιόλογες και ιστορικές ομάδες, τόσο στην πρώτη πεντάδα όσο και στο δεύτερο μισό της κατάταξης. Τώρα, για τη δική μου απόδοση, όπως έχω πει, προσπαθώ πάντα να δίνω το 100% και να σκοράρω. Γιατί, καλώς ή κακώς, ένα φορ κρίνεται από τον αριθμό των γκολ που έχει βάλει. Χρειάζεται όμως και πολλή δουλειά στο μαρκάρισμα, στα τρεξίματα και αυτά προσπαθώ να έχω σε κάθε αγώνα. Αν έχει έρθει και η νίκη της ομάδας τότε θα έχω πιάσει το 100%».

Για τις εντυπώσεις του στο διάστημα της παρουσίας του στο Ρήγα Φεραίο: «Ο Ρήγας είναι μία ομάδα Γ’ Εθνικής από όλες τις απόψεις! Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις κάθε μέρα για προπόνηση και να είναι εκεί, εκτός από τον φροντιστή μας, Βαλάντη Χατζηγεωργίου, που κάνει φοβερή δουλειά, διαφορετικά άτομα της διοίκησης κάθε φορά αλλά και ο δημοσιογράφος της ομάδας, δηλαδή εσύ Φοίβο. Επίσης, ο προπονητής μας κ. Μπακάλης είναι έμπειρος και γνώστης του αντικειμένου, ενώ σημαντικό είναι πως η ομάδα διαθέτει και γυμναστή, τον συμπαίκτη μου Γιώργο Αλεξίου. Όλα αυτά βοηθούν έναν ποδοσφαιριστή να παίξει ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιέται».

Για τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής στον οποίο συμμετέχει και ο Ρήγας: «Ο 2ος όμιλος είναι ίσως ο πιο αμφίρροπος, αφού είδαμε από την αρχή 5-6 ομάδες να πηγαίνουν για πρωτάθλημα και φάνηκε και στην πορεία ότι σε αυτό το γκρουπ υπήρχαν πολύ καλά σύνολα και ρόστερ με τεράστια ποιότητα. Οπότε, με ομάδες σαν και αυτές της πρώτης πεντάδας όλες οι υπόλοιπες γίνονται αυτόματα καλύτερες».

Για το αν η ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι με το κεφάλι είναι αποκλειστικά θέμα ύψους, αφού τα πέντε από τα εφτά γκολ, που έχει σημειώσει είναι με κεφαλιά και τα άλλα δύο με το αριστερό παρότι δεξιοπόδαρος: «Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο και ειδικά όταν πηδήξεις για κεφαλιά μαζί με αντίπαλο! Δεν είναι απόλυτο όμως ή απαραίτητο το ύψος. Είναι και θέμα timing αλλά και σωστής θέσης και ταχύτητας. Έχουμε δει κοντούς παίκτες να παίρνουν κεφαλιές από ψηλότερους αντιπάλους, Καψής με Κόλερ στο EURO 2004, αλλά και γκολ με κεφαλιές από κοντούς παίκτες με φοβερό άλμα, όπως ο Μέσι στον τελικό του Champions League το 2009».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Δεν έχω οριοθετήσει τις φιλοδοξίες μου. Θέλω να συνεχίζω να αγωνίζομαι στην Γ’ Εθνική, να καταγράψω όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές και γκολ και αν υπάρξει κάποιο “παραθυράκι”, γιατί όχι και μία δοκιμή στη Football League. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Άλλωστε υπάρχουν παραδείγματα παικτών που έγιναν επαγγελματίες σε ηλικία 25 ή 26 χρόνων. Επίσης, με ενδιαφέρει και η προπονητική Ακαδημιών σε συνδυασμό με το να παίζω. Αλλά προς το παρόν θέλω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και ό,τι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο».

Για τον στόχο του Ρήγα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές: «Όπως έχουμε δει, ο Ρήγας έχει φέτος πολλά σκαμπανεβάσματα. Έχουμε αρχίσει όμως τώρα τελευταία να βρίσκουμε ρυθμό και ταυτότητα ξανά. Πρέπει να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να μην επαναπαυτούμε. Να στοχεύσουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα πέντε ματς που έμειναν. Και να έχουμε στο μυαλό μας ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Για το αν έχει ως πρότυπο κάποιον ποδοσφαιριστή: «Μου αρέσουν τα φορ περιοχής που κρατάνε μπάλα και ανοίγουν χώρους για τους μεσοεπιθετικούς. Θα έλεγα ότι κλείνω πιο πολύ στους Λεβαντόφσκι και Ζιρού. Μου αρέσει πολύ και ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ. Σέντερ φορ τέτοιου στυλ παρακολουθώ».

Για τα προγνωστικά του στο Champions League: «Βλέπουμε ότι όλα γίνονται. Η πρόβλεψή μου (σ.σ. η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/4) είναι Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης και στον τελικό θα το πάρει ο Μπουφόν μόνος του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου