ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ολυμπιακός… με 8.000 κόσμο»

ολυμπιακός-με-8-000-κόσμο-493324

Ο κόσμος είναι αυτός που είναι η κινητήριος δύναμη και ο κόσμος του Βόλου θέλει και μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστήσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν έχουμε κατά μέσο όρο σε κάθε εντός έδρας, και όχι μόνο με τις μεγάλες ομάδες, γύρω στις 8.000 κόσμο. Το θεωρώ και ως υποχρέωση.

Αυτό είναι το πιστεύω του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Αχιλλέα Μπέου που ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαλαρός στο Πράτο της Ιταλίας, όπου προετοιμάζεται η ομάδα, και εκεί μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα σχέδια του γι’ αυτήν αλλά και για τα όσα απασχολούν συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για τους στόχους του Ολυμπιακού, για την τοπική κοινωνία του Βόλου αλλά και για τις εκλογές της Super League, για το στοίχημα, για την ΕΠΟ και την Ένωση Β΄- Γ΄ Εθνικής

Η επιστροφή άλλωστε του Ολυμπιακού Βόλου στη μεγάλη κατηγορία συνοδεύεται και από τη μεγάλη επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στα κοινά της κορυφαίας κατηγορίας ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού μετά το αγωνιστικό πρεστίζ που ανέβηκε στο Μονακό, αν η προεδρία της Λίγκας είναι από τον αντιπρόεδρο της βολιώτικης ΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο, τότε θα μιλάμε για την καταξίωση…

«Πρώτα η καθιέρωση…»

«Η ομάδα δεν είναι καινούργια, έχουμε ένα βασικό κορμό. Εμείς από την πλευρά μας σαν διοίκηση δώσαμε όλες τις δυνατότητες στον προπονητή και στο επιτελείο του να δουλέψουν σε επαγγελματικά πρότυπα και ελπίζουμε ότι η δουλειά αυτή θα φανεί στην έναρξη του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Βέβαια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές».

Ο Αχ. Μπέος δεν φαίνεται να βιάζεται για την υπέρβαση που αναζητούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Όταν πήρα την ομάδα στη Β΄ Εθνική, δεν είπα πως θα ανέβουμε από την πρώτη χρονιά αλλά από την δεύτερη, όπως και έγινε. Έτσι και τώρα…

Ζήτησα τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια που έχουμε κάνει και αν αυτό γίνει, τότε τα επόμενα δύο τρία χρόνια όσοι δεν έχουν διαβατήρια να πάνε να βγάλουν, γιατί τότε η ομάδα θα μπορεί να διεκδικήσει και κάποια διάκριση.

Εμείς από την αρχή έχουμε βάλει στόχο την καθιέρωση και από τη στιγμή που θέλεις την καθιέρωση σε καμία στιγμή δεν πρόκειται να κινδυνεύσεις. Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι μια αλυσίδα πραγμάτων που όλα πρέπει να δουλέψουν ρολόι για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα και η παρουσία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου μπορεί να αποτελεί μια εγγύηση στους φίλους και στους εχθρούς ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κινδυνεύσει και δεν ήρθε στη Σούπερ Λίγκα για να φύγει γρήγορα…»

«Με 8.000 κόσμο»

Η βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για τον Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να υλοποιηθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που έχει θέσει. Για πρώτη φορά γίνεται και πιο συγκεκριμένος και ως προς τον αριθμό για το τι ζητάει από τους οπαδούς.

«Πρέπει να φτιάξουμε δυναμική και αυτό θα το δημιουργήσει ο κόσμος. Αυτός σου φέρνει χορηγούς, σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μεγαλύτερο μπάτζετ, να φτιάξεις καλύτερη ομάδα, μεγαλύτερες προσδοκίες. Είναι η κινητήριος δύναμη. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν έχουμε κατά μέσο όρο σε κάθε εντός έδρας, και όχι μόνο με τις μεγάλες ομάδες, γύρω στις 8.000 κόσμο. Το θεωρώ υποχρέωση».

Ο Ολυμπιακός Βόλου -και δεν είναι υπερβολή αυτό- έχει τις δυνατότητες στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί πολύ και από τη συμπεριφορά και αντίδραση του κόσμου. Αν ο κόσμος δεν έρθει κοντά στην ομάδα και πολύ σύντομα μάλιστα, τότε ο ενθουσιασμός μπορεί να γίνει και απογοήτευση. Γιατί όταν προσπαθείς, αγωνίζεσαι και κάνεις πράγματα για την ομάδα της πόλης σου και ο κόσμος δεν έχει την ανάλογη ανταπόκριση, τότε έρχεται η απογοήτευση και ίσως τότε υπάρξει πρόβλημα».

Η πρεμιέρα

Για το βαρύ πρόγραμμα με το οποίο ξεκινά η ομάδα, ο Αχιλλέας Μπέος δεν φαίνεται να ανησυχεί. Δεν σκέφτεται αρνητικά αποτελέσματα και το ποια θα είναι η αντίδραση… Δεν κρύβει πάντως πως την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δεν την ήθελε, χαρακτηρίζοντας τους Νεοσμυρνιώτες ως ομάδα της καρδιάς του…

«Εμείς είμαστε μια ομάδα φτιαγμένη για τα δύσκολα. Όλοι παίζουν με όλους και τα πρωταθλήματα τελειώνουν τον Μάιο. Εμένα με ενδιέφερε η ομάδα να μην παίξει το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα της, αυτό έγινε, αλλά ήμασταν άτυχοι βέβαια γιατί κληρωθήκαμε να παίξουμε με την ομάδα της καρδιάς μου, τον Πανιώνιο. Αλλά αυτά έχει η κλήρωση…

«Ετσι είχαν μάθει»

Ο Αχ. Μπέος για μια ακόμη φορά βάλλει κατά των τοπικών φορέων της πόλης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ομάδας με επίκεντρο το γηπεδικό θέμα.

«Η ωραιότερη πόλη της Ελλάδας έχει τεράστια προβλήματα και πολλά κατάλοιπα

Κάποιοι πολιτικοί χρησιμοποιούσαν τις ομάδες για σκοπιμότητες και ιδιοτελείς σκοπούς. Τώρα ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αυτόνομος, έχει μια σοβαρή διοίκηση και δεν τους έχει ανάγκη. Επέλεξα για έδρα το Πανθεσσαλικό Στάδιο γιατί πιστεύω ότι στο Εθνικό Στάδιο, που επί 25 χρόνια δεν έχουν βάλει μια καρφίτσα μέσα, θα συνεχίσουν να μην βάζουν τίποτα. Αν γίνουν αυτά τα έργα θα έχουν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Δεν τους ενδιαφέρει, έτσι είχαν μάθει, έτσι έκαναν.».

«Ευχή μου ο Θ. Κανελλόπουλος να ηγηθεί»

Η μάχη στη Super League για την ανάδειξη νέου προέδρου αφορά από πρώτο χέρι τον Ολυμπιακό, με την υποψηφιότητα του εκπρόσωπου του, του αντιπροέδρου Θανάση Κανελλόπουλου να είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά. Ο Αχιλλέας Μπέος πάντως εκτιμά πως όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος, θα υπάρξει συσπείρωση προς το πρόσωπό του από όλες τις ΠΑΕ.

«Πιστεύω ότι μέχρι τις 23 Αυγούστου θα γίνουν οι εκλογές. Είναι μία αναμέτρηση που για εμάς στη Λίγκα δεν έχει και κανένα νόημα, γιατί ο πρόεδρος δεν αποφασίζει από μόνος του, απλά είναι τιμητικός ο τίτλος. Πιστεύω ότι όποιος και να βγει, όλοι μαζί θα σταθούμε δίπλα του για να στηρίξουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Ευχή δικιά μου είναι να είναι ο Θανάσης Κανελλόπουλος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου και πιστεύω ότι αρκετές ομάδες πλέον άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος και γνώστης της πραγματικότητας».

Παρασκήνιο και στοίχημα …

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι παρασκήνιο στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού ανά τον κόσμο υπάρχει. Και όλοι, άλλο λίγο και άλλο πολύ, ευνοούνται και αδικούνται. Υπάρχει μία διαφορά όμως. Στην Ελλάδα πλέον τα τελευταία χρόνια, τα λάθη που γίνονται είναι ανθρώπινα στο μεγαλύτερο βαθμό. Ο διαιτητής είναι άνθρωπος και έχει να πάρει απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έχουν εκμηδενιστεί σε μεγάλο βαθμό τα λάθη σκοπιμότητας. Νομίζω ότι η ΕΠΟ με τον Σοφοκλή Πιλάβιο ως πρόεδρο προσπαθεί να αποβάλει τα κακώς κείμενα και υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο ποδόσφαιρο. Τώρα, σε ό,τι αφορά το θέμα με το στοίχημα, είναι ένα τεράστιο παραμύθι. Εγώ εγκαλώ την ελληνική δικαιοσύνη, αθλητικούς δικαστές, πολιτεία, οποιονδήποτε έχει έστω και μια απλή ένδειξη προς το πρόσωπο το δικό μου, αλλά και μελών της οικογένειάς μου, αν υπάρχουν κωδικοί, αποδείξεις που έχει εισπράξει ή έχει παίξει κάποιο μέλος της οικογένειάς μου έστω και ένα ευρώ, ας βγουν να το πουν. Τώρα το ότι είμαι έξυπνος και δεν είμαι μαλάκας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζω στοίχημα ή να ζω απ’ αυτό. Είμαι γνώστης της πραγματικότητας, γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις και ότι γίνεται σε όλο τον κόσμο γίνεται και στην Ελλάδα. Απλά στην Ελλάδα πολλοί δημοσιογράφοι και εκδότες έχουν άμεσα συμφέροντα με τις εταιρίες στοιχημάτων. Δηλαδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που στο Μεξικό – Ουρουγουάη παίχτηκαν εκατομμύρια στην ισοπαλία και ήρθε, γιατί δεν είπε κανείς τίποτα; Πέρσι στο Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος, που είναι σε αυτό τον φάκελο της πλάκας που γελάει ο κάθε πικραμένος με αυτό τον φάκελο, έλεγαν ότι υπήρχε υπερβολικός στοιχηματισμός και παιζόντουσαν λεφτά στο διπλό. Το παιχνίδι ήρθε ισοπαλία. Ηταν στημένο; Να μας πουν. Όλα αυτά γίνονται για τις εταιρίες στοιχημάτων. Στο Μίλαν – Ζυρίχη πέρσι που χάθηκαν εκατομμύρια του απλού κοσμάκη, άνοιξε καμία μύτη; Όχι , γιατί τα πήραν τα λεφτά οι εταιρίες στοιχημάτων. Το να βγούμε και να κατηγορήσουμε είναι εύκολο. Εμένα όμως δεν με αγγίζει τίποτα. Από τις ομάδες που υπηρέτησα, πίστεψα πάντα την ιδέα και στήριξα το σκεπτικό. Δεν θα απολογηθώ ποτέ γιατί η ομάδα μου κέρδισε. Εγώ θα προφυλάσσω πάντα την ομάδα μου ως παράγοντας. Ας βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε ομάδα μου, προκαλώ τον οποιονδήποτε, να βγει και να πει αν ποτέ εγώ του είπα να έχει μειωμένη απόδοση. Ακόμα και αυτοί που έφυγαν με τον χειρότερο τρόπο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου