ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκησε την Αλ Σαντ

νίκησε-την-αλ-σαντ-496208

Στο τέταρτο φιλικό του επί ιταλικού εδάφους ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε χθες της Αλ Σαντ του Κατάρ με σκορ 2-0. Οι ερυθρόλευκοι αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και δείχνοντας στοιχεία της προπόνησης και στον αγώνα, σημείωσαν την τρίτη τους νίκη σε ιταλικό έδαφος. Τα γκολ σημείωσαν οι Πλιάγκας στο 45’ και Μητρόπουλος στο 48’.

Η πρώτη καλή ευκαιρία των ερυθρόλευκων σημειώθηκε στο 1ο μόλις λεπτό, όταν ο Καπετάνος βρέθηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης για να εκτελέσει φάουλ. Η μπάλα έφυγε από το αριστερό του Καπετάνου με στόχο το κεφάλι του Μαρτίν. Ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καπετάνος σε μία νέα εκτέλεση φάουλ, από την αριστερή πλευρά αυτή τη φορά, προτίμησε να εκτελέσει απ’ ευθείας υποχρεώνοντας τον Αλσεπ να πέσει και να μπλοκάρει. Η πρώτη καλή στιγμή της Αλ Σαντ ήρθε στο 30’, όταν ο Γουεσάμ τροφοδότησε τον Κασόλα, ο οποίος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς έπεσε και σταμάτησε την μπάλα στα πόδια του αντιπάλου του. Δύο λεπτά μετά ο Ρίκκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με στόχο την περιοχή της Αλ Σαντ, εκεί όπου βρισκόταν ο Πλιάγκας. Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής προτίμησε να σουτάρει απ’ ευθείας από το να κοντρολάρει την μπάλα και έτσι αυτή πέρασε αρκετά πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 36’ ο Μεσάντ με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από την εστία του Γιακούποβιτς. Νέο σουτ για την ομάδα του Κατάρ επιχείρησε αυτή τη φορά ο Μακντί με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να σταματάει την μπάλα. Το σκορ άνοιξε τελικά στο 45ο λεπτό για χάρη του Ολυμπιακού, όταν ο Σκάρος πάσαρε για τον Ρόκα, αυτός έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Πλιάγκας με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή πρώτα κόντραρε σε σώμα αντιπάλου.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Γκολ από τα αποδυτήρια πέτυχαν στην επανάληψη οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη. Συγκεκριμένα ήταν το 48ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθών Καπάνταης από τον άξονα του γηπέδου έσπασε την μπάλα στα αριστερά για τον Ρόκα. Ο τελευταίος είδε τον Μητρόπουλο να παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή και με πάσα – διαβήτη βρήκε το συμπαίκτη του, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλη άμυνα να αντιδράσει. Στο 58ο λεπτό ένα σουτ του Καλφάν εξουδετέρωσε ο Γιακούποβιτς, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 66ο λεπτό ο Αλβάρεζ τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο και κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή του στη συνέχεια και ήταν αρκετά κινητικός, δείχνοντας ότι έχει δυνάμεις. Η τελευταία καλή ευκαιρία για την ομάδα του Βόλου σημειώθηκε στο 83’, όταν ο Σολάκης τροφοδότησε τον Τσεκούρα. Αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της ομάδας του Κατάρ έστειλε την μπάλα σε κόρνερ, κλέβοντας τη χαρά από τον νεαρό επιθετικό, που όπως στο ματς με την Μονακό είχε την τελευταία καλή ευκαιρία για την ομάδα του.

 

Ανησύχησαν για Καπάνταη

Ενα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στο Λεωνίδα Καπάνταη ανησύχησε προς στιγμήν το ερυθρόλευκο τιμ, ωστόσο ο «Λεω» καθησύχασε άπαντες, έστω και αν στην αρχή χώλαινε.

Τσιώλης: «Ακόμη ένας επιθετικός»

Δηλώσεις για την παρουσία της ομάδας του αλλά και για επικείμενες μεταγραφές έκανε ο Σάκης Τσιώλης, λέγοντας: «Αποκομίσαμε σε ένα ακόμη παιχνίδι θετικά συμπεράσματα. Πιστεύουμε πως θα είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Σημαντικό μέχρι σήμερα είναι το γεγονός πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί». Σχετικά με κάποια μεταγραφή στο μέλλον, απάντησε: «Πιστεύω πως θα έχουμε ακόμη ένα επιθετικό στο ρόστερ μας μέχρι να επιστρέψουμε στο Βόλο».

Φήμες για Βάις

Τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό Βλαντιμίρ Βάις έφερναν χθες φήμες να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο 20χρονος Βάις που ανήκει στην Μάντεστερ Σίτι από το 2008 αγωνίστηκε πέρυσι σε 13 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, όντας δανεικός από τους «Σίτιζεν» στην ομάδα της Μπόλτον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς(80’ Μαρούλης), Σέλεζι(63’Ψυχογιός), Κάστρο(46’ Ζαραδούκας), Μαρτίν(46’ Καπάνταης), Τομάς(68’ Σανκαρέ), Γκότοβος(76’ Τσεκούρας), Καπετάνος(76’Μόνχε), Πλιάγκας(46’ Μητρόπουλος), Ρίκκα(63’ Ουμπίντεζ), Ρόκας(67’ Σολάκης), Σκάρος(63’ Αλβαρεζ).

ΑΛ ΣΑΝΤ (Κοσμίν Όλαρόιου): Αλ Σεμπ, Κασόλα, Ταχίρ, Ναντέρ, Μεσάντ, Ταλάλ, Γουεσάμ, Μακντί, Χασάν, Καλφάν, Λεάντρο.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Αμπντουλαράχ, Ραπάχ, Τσιαμούντ, Αλτζεμπρί, Αλ Μπερίκ, Γιουσούφ Αλί.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου