ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντονο ελληνικό ενδιαφέρον στη Βαρκελώνη

εντονο-ελληνικό-ενδιαφέρον-στη-βαρκε-851206

Eντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει και η 6η και τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, όπου συνολικά θα γίνουν 11 τελικά αγωνίσματα, εκ των οποίων μόνο ένα το πρωί.
Και ο λόγος για το Μαραθώνιο ανδρών με εκκίνηση στις 11.05 το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο οποίος δεν θα γίνει με αφετηρία ή τερματισμό το στάδιο Μονζουίκ αλλά το κέντρο της πόλης.
Και αυτό αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκεί όλα τα αγωνίσματα του βάδην και του Μαραθωνίου ανδρών – γυναικών.
Οι άλλοι δέκα τελικοί θα γίνουν το βράδυ και η αρχή θα γίνει στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) με το ύψος, όπου θα έχουμε τη συμμετοχή της Τόνιας Στεργίου.
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στον τελικό με αναπτερωμένο το ηθικό, μετά την επιτυχία της στον προκριματικό και το 1.92μ που υπερέβη και σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση.
Απαλλαγμένη από το άγχος της πρόκρισης θα παλέψει για ότι καλύτερο.
Οι αντίπαλές της είναι πολύ δυνατές, αλλά και κάποιες που η Στεργίου έχει τη δυνατότητα να τις καλύψει.
Στις πρώτες συγκαταλέγονται οι Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία), Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία) Βικτόρια Στιόπινα (Ουκρανία), Σβετλάνα Σκόλινα (Ρωσία) ακόμη και η κάτοχος του τίτλου από το 2006, Τία Ελεμπό (Βέλγιο) που επέστρεψε το καλοκαίρι στους αγώνες μετά τη γέννηση του παιδιού της.
Μπορεί να μην εντυπωσίασε στα προκριματικά, αλλά διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες ενός μεγάλου τελικού.
Οι αθλήτριες που η Στεργίου έχει τη δυνατότητα να κοντράρει είναι οι Μπεατρίς (Λούντμαρκ (Ελβετία), Αννα Ιλιουτσένκο (Εσθονία), Ντάνιαλ Φρένκελ (Ισραήλ), Έμα Γκριν (Σουηδία) και Μπουρσού Αϊχάν (Τουρκία), για τις οποίες όμως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όλες πέρασαν στα προκριματικά το όριο του 1.92μ. Στις 21.10 ώρα Ελλάδας αρχίζει ο τελικός του μήκους με το Λούη Τσάτουμα να του δίνεται μια καλή ευκαιρία να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί.
Οι δυνατότητές του είναι μεγάλες, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πλέον διαθέτει την ανάλογη εμπειρία από μεγάλους αγώνες για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τελικού μεγάλης διοργάνωσης.
Στα προκριματικά ο Μεσσήνιος άλτης είχε άλμα στα 8.17μ. (με ευνοϊκό άνεμο 2.3 μ/δ) και ξεπέρασε άνετα το όριο των 8 μέτρων, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής.
Το βασικό όμως για τον Τσάτουμα είναι ότι δεν ένιωσε καμία ενόχληση στο πόδι από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και λίγο έλλειψε να του στοιχίσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό.
Οι σπουδαιότεροι αντίπαλοί του πρωταθλητή μας στη μάχη για τα μετάλλια, είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ρέιφ, ο Ισπανός Εουσέμπιο Καθέρες, ο Βρετανός Κρις Τόμλινσον και ο κάτοχος του τίτλου από το 2006 στο Γκέτεμποργκ, ο Ιταλός Αντριου Χάουι.
Ακόμη θα αγωνιστούν στον τελικό οι Λουίς Φελίπε Μελίς (Ισπανία), Σαλίμ Σντιρί (Γαλλία), Τόμι Εβίλα (Φιλανδία), Μίτσελ Τορνέους (Σουηδία), Καφετιέν Γκομίς (Γαλλία), Πέτερι Λαξ (Φιλανδία), Ρομάν Νοβότνι (Τσεχία).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου