ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβάδισμα και για Αρη

προβάδισμα-και-για-αρη-489301

Ιδανικά ξεκίνησε η χρονιά για τον Άρη, αφού η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, με δύο γκολ του Τόνι Κάλβο, πέρασε με 2-1 από την έδρα της Γιαγκελόνια και βρίσκεται με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Europa League.
 
Ο επαναληπτικός της επόμενης Πέμπτης (05/08) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" μοιάζει με τυπική διαδικασία, αφού τα δύο γρήγορα γκολ του Ισπανού έχουν φέρει τον Άρη σε ισχύος απέναντι στους Πολωνούς.
 
Διπλό "χτύπημα" από Κάλβο
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Κούπερ, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή των Πολωνών και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σαντομιέρσκι. Προτού όμως προλάβει να σουτάρει, σπρώχτηκε από πίσω και ο νορβηγός διαιτητής, Έσπεν Μπέρντσεν, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος "έσκαψε" την μπάλα στο κέντρο της εστίας, ξεγελώντας τον Σαντομιέρσκι και δίνοντας το πολύτιμο προβάδισμα στους "κίτρινους" στο 4ο λεπτό. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, αφού μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Νέτο σέντραρε από δεξιά και βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Κάλβο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση νίκησε για δεύτερη φορά τον Πολωνό τερματοφύλακα, βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση του Άρη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
 
 
Απάντηση από Γκρζιμπ
Η Γιαγκελόνια κατάφερε να απαντήσει προτού "κλείσει" το ημίχρονο, αφού στο 24ο λεπτό ο Γκροζίτσκι έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου βρέθηκε ο Γκρζιμπ και με ωραίο σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σηφάκη για το 1-2.
 
Μέτρια εικόνα στο β’ μέρος
Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πεσμένος, αφού ο Άρης φάνηκε να βολεύεται με το 2-1 και περιόρισε τις επιθετικές του ενέργειες. Μάλιστα, η νωχελικότητα αυτή έφερε προ κινδύνου την ομάδα του Κούπερ στο 61ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Γκροζίτσκι ελίχθηκε από αριστερά, απέφυγε τον Γκιάρο, αλλά ευτυχώς για τον Σηφάκη, το σουτ που δοκίμασε, έφυγε παράλληλα με την εστία του και κατέληξε άουτ. Ένα ακόμα αρνητικό για τους "κίτρινους" ήταν ότι δεν έκαναν καμία αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα απειλήθηκαν για ακόμα μία φορά, αλλά η κεφαλιά του Κούπιτς πέρασε άουτ και ο Άρης κράτησε τη σπουδαία νίκη.
 
Διαιτητής: Έσπεν Μπέρντσεν (Νορβηγία)
Κίτρινες κάρτες: Τσέζαρεκ, Κάλβο, Νέτο
ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Σαντομιέρσκι, Καστσέλαν, Λέβτσουκ (23′ Έρμες), Σκέρλα, Κούπιτς, Γκροζίτσκι, Λάτο (60′ Μπούρκχαρντ), Ράνγκελ, Νοραμπουένα, Φρανκόβσκι (82′ Μακουτσέβσκι), Γκρζίμπ
 
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί (79′ Πρίττας), Κάλβο (64′ Τσεσνάουσκις), Τόχα, Τσέζαρεκ, Κόκε (70′ Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Μίτσελ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου