ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα με Λάτσιο… αύριο στο Μονακό

σήμερα-με-λάτσιο-αύριο-στο-μονακό-493699

Ποδοσφαιρικά μεγαλεία για τον Ολυμπιακό Βόλου, που με τα φιλικά ματς που δίνει παίρνει εμπειρίες, δείχνει μέρα με τη μέρα το καλό του πρόσωπο και παράλληλα ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου.
Τον περασμένο Μάιο ο Ολυμπιακός κέρδισε πανηγυρικά την άνοδο στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας και με την έναρξη της περιόδου τον Ιούνιο ο Αχιλλέας Μπέος είχε πει να ετοιμάζουν για του χρόνου τα διαβατήρια, αλλά η βολιώτικη ομάδα ήδη παίρνει γεύσεις και από τα ευρωπαϊκά «σαλόνια» ο Ολυμπιακός Βόλου.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Ολυμπιακού σήμερα παίζει με τη Λάτσιο, ενώ αύριο έχει το πολύ σημαντικό φιλικό με την Μονακό στο στάδιο Luis II, κάτι το οποίο μόνο κέρδη μπορεί να φέρει τόσο στο πρεστίζ του συλλόγου, όσο και στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.
Πριν από το αυριανό μεγάλο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διεθνές τουρνουά σήμερα στη βόρεια Ιταλία με αγώνες 45 λεπτών και αντιπάλους τη Λάτσιο και την Πορτογκρουάρο, ομάδα που ανέβηκε φέτος στη Σέριε Β της Ιταλίας. Στο γήπεδο του Αουρόντσο ντι Καντόρε οι αναμετρήσεις. Στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος θα γίνει το ματς Πορτογκρουάρο-Ολυμπιακός, στις 7 μ.μ. Λάτσιο-Ολυμπιακός Βόλου και στις 8 μ.μ. Πορτογκρουάρο- Λάτσιο.
Η εικόνα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή από το Καρπενήσι είναι θετική, αφού η ομάδα αρχίζει να βγάζει στο γήπεδο στοιχεία που θέλει να περάσει ο Σάκης Τσιώλης και παράλληλα μαθαίνει να κερδίζει… κάτι που ανεβάζει και την ψυχολογία.
Ο Τσιώλης πάντως παραμένει συγκρατημένος. Ξέρει καλά πως είναι μόνο στην αρχή, πως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμα για να είναι ο Ολυμπιακός που πρέπει και θέλει. Και τα επόμενα τεστ, αρχής γενομένης από το σημερινό, όταν θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Λάτσιο αλλά και την Πορτογκρουάρο της Serie B, είναι δυνατα τεστ.
2 Πρωταθλήματα Ιταλίας( 1974, 2000), 5 Κύπελλα Ιταλίας (1958, 1998, 2000, 2004, 2009), 3 Σούπερ Καπ Ιταλίας (1998, 2000, 2009),1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1999), 1 Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης (1999) και 1 Κύπελλο Άλπεων το 1971 είναι οι τίτλοι της σημερινής αντιπάλου Λάτσιο.
Αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 είναι πάντως μια σημαντική ημερομηνία για τον Ολυμπιακό Βόλου που θα φύγει από τη βάση του στη Β. Ιταλία και στις 7 μ.μ. αντιμετωπίζει την ομάδα του Μονακό στο στάδιο Luis II, στο πριγκιπάτο του Μονακό. Η αποστολή θα ταξιδέψει αεροπορικώς για το πριγκιπάτο και θα διαμείνει στο ξενοδοχείο "Colombus" του Μονακό».
Αρχικά η γαλλική ομάδα στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν να αντιμετωπίσει την ιταλική Τσεζένα, ωστόσο υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα. Στην ιστοσελίδα της Μονακό αναφέρεται σχετικά:
“Οι ερυθρόλευκοι δίνουν αυτό το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 19:00 στο
Στάδιο Λουί ΙΙ το τελευταίο φιλικό αγώνα της προετοιμασίας τους, μια
εβδομάδα πριν το ξεκίνημα της Λιγκ 1. Αλλαγή αντιπάλου για αυτή τη
συνάντηση καθώς η ιταλική ομάδα της Τσεζένα αντικαταστάθηκε από τον
Ολυμπιακό Βόλου, που προήχθη αυτή τη σεζόν στην ελληνική πρώτη
κατηγορία”.
Η βολιώτικη ομάδα έτσι θα βρεθεί αύριο αντίπαλος με τη Μονακο του Γκι Λακόμπ, που το 2004 έφθασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Γαλλίας, ενώ είχε και παρουσία σε τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στην ομάδα της Μονακό αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν (2002-06) και ο Έλληνας διεθνής αμυντικός Άκης Ζήκος, ενώ τώρα είναι στο τελείωμα της προετοιμασίας, καθώς στις 7/8 ρίχνεται στη μάχη του γαλλικού πρωταθλήματος και μάλιστα με αντίπαλο την Λιόν εκτός έδρας.
Η βολιώτικη ομάδα βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς για το μοντάρισμα της ομάδας της Σούπερ Λίγκα και σήμερα θα έχει ένα ακόμη τεστ για τον Τσέχο Στέπαν Κούσερα, που είναι αμφίβολο αν θα αποκτηθεί ώστε να υπάρχει ακόμα μία λύση
στο κέντρο της άμυνας

Ο Πάολο Φραντζιπάνε ακόμα δεν έχει μπει στο πρόγραμμα της υπόλοιπης
ομάδας. Ο Αργεντινός μέσος έχασε το σημαντικότερο μέρος της
προετοιμασίας λόγω της θλάσης που αποκόμισε σε μία από τις τελευταίες
προπονήσεις στο Βόλο πριν την αναχώρηση για Καρπενήσι. Έχει μείνει
πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και πρέπει να καλύψει το χαμένο
έδαφος. Αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα
προπονήσεων.

*** Σε ανακοίνωση της ομάδας αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός
Βόλου συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων, Ξηροκώστα
Ιωάννη-Βασίλειο και Σκλαπάνη Γεώργιο, για την εισαγωγή τους στην
τριτοβάθμια εκπαίδευση και λόγω αναγκαστικής μετοίκησης τούς χορηγεί
ελεύθερη μεταγραφή, τους ευχαριστεί για τη διετή προσφορά τους και
τους εύχεται καλή συνέχεια τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στις σπουδές
τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου