ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Sold out η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ!

sold-out-η-ρεβάνς-του-παοκ-με-τον-αγιαξ-497487

Ο ενθουσιασμός των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 που απέσπασε στο Αμστερνταμ απέναντι στον Αγιαξ είναι τεράστιος με αποτέλεσμα, μερικές ώρες μετά το παιχνίδι στην Ολλανδία, να εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια για την επαναληπτική αναμέτρηση στη Τούμπα.

Από το πρωί έφυγαν και τα τελευταία εισιτήρια που ήταν προς πώληση και έτσι δεν θα πέφτει… καρφίτσα την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα του ΠΑΟΚ (4/8, 21:45).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι εξαντλήθηκαν ΟΛΑ τα εισιτήρια του αγώνα ΠΑΟΚ – AFC AJAX για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010 στις 21.45 στο γήπεδο της Τούμπας».

Όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ πρόλαβαν, θα παραβρεθούν την προσεχή Τετάρτη στην Τούμπα. Οι υπόλοιποι φίλοι του «δικεφάλου» θα πρέπει να… αρκεστούν στην τηλεοπτική μετάδοση.

Κόντρα σε αρνητική παράδοση

Δεν πρέπει να περίμεναν και πολλοί ο ΠΑΟΚ να έρθει ισόπαλος 1-1 με τον Άγιαξ στο “Amsterdam Arena”. Όχι γιατί ο «Αίαντας» έχει καμία σχέση αγωνιστικά με την ομάδα που μεσουρανούσε στην Ευρώπη τη δεκαετία του 70, αλλά γιατί η εικόνα του «Δικέφαλου του Βορρά» στα φιλικά προετοιμασίας ήταν… ανησυχητική για τη συνέχεια. Κάτι που σε συνδυασμό με την κόντρα του Μάριο Μπερέτα με ορισμένους παίκτες, επέφερε την απόλυση του Ιταλού τεχνικού και την αντικατάστασή του από τον Παύλο Δερμιτζάκη. Κόντρα λοιπόν στον κακό του εαυτό, αλλά και την αρνητική παράδοση με τις ολλανδικές ομάδες, πήρε ένα αποτέλεσμα που του δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα play-off του Champions League. Στο κατώφλι δηλαδή των «χρυσοφόρων» ομίλων…

Άλλες τέσσερις φορές έχει βρει στο δρόμο του ολλανδική ομάδα σε ευρωπαϊκά Κύπελλα και σε ισάριθμες περιπτώσεις έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό. Σε οκτώ λοιπόν παιχνίδια, έχει απολογισμό, μία μόλις νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Η αρχή έγινε την περίοδο 2000-01 κόντρα στην Αϊντχόβεν, στο πλαίσιο του Γ’ γύρου του Κυπέλλου UEFA (νυν Europa League). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε δύο ήττες. Όπως και τη σεζόν 2004-05, αυτή τη φορά από την Άλκμααρ, στον Α’ γύρο. Για την μοναδική νίκη του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού συλλόγου σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στην περίοδο 2001-02 και τη νίκη με σκορ 3-2 επί της Αϊντχόφεν. Στο ίδιο σετ παιχνιδιών, έχασε εκτός έδρας με το «βαρύ» 4-1.

Ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε για τελευταία φορά με Ολλανδούς την περσινή σεζόν. Η Χέρενφεν στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθεια του «Δικέφαλου του Βορρά» να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

2000-01 UEFA (Γ’ γύρος) Αϊντχόβεν-ΠΑΟΚ 3-0, 1-0

2001-02 UEFA (Γ’ γύρος) ΠΑΟΚ-Αϊντχόβεν 3-2, 1-4

2004-05 UEFA (Α’ γύρος) ΠΑΟΚ- Άλκμααρ 2-3, 1-2

2009-10 Εuropa League (Play-off) ΠΑΟΚ-Χέρενφεν 1-1, 0-0

«Σοκ» με Χαλκιά

Ασχημα μαντάτα προέκυψαν στον ΠΑΟΚ με τον τραυματισμό του Κώστα Χαλκιά στη φάση του τέρματος του Σουάρες στον αγώνα με τον Αγιαξ στο Άμστερνταμ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» υπέστη κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού και θα αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα, ήτοι πως θα χάσει τους άμεσους ευρωπαϊκούς αγώνες των «ασπρόμαυρων».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου